Συνάντηση Προέδρων ΟΠΑΠ Basket League 1
Συνάντηση Προέδρων ΟΠΑΠ Basket League 1

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη (20.6), η προγραμματισμένη σύσκεψη των Προέδρων και επικεφαλής των τμημάτων των ομάδων της ΟΠΑΠ Basket League, με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΚ κ. Ανδρέας Μουζουρίδης, ευχαρίστησε του Προέδρους για την παρουσία τους και τη διαχρονική συνεργασία με την Ομοσπονδία. Στην εναρκτήρια τοποθέτηση του, έκανε αναφορά στο θέμα συμμετοχής ομάδων και ξένων/κύπριων καλαθοσφαιριστών, στα πρωταθλήματα της τελευταίας δεκαετίας. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας νέου τριετούς σχεδιασμού όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, μεταφέροντας στα σωματεία την θέση της ΚΟΚ η οποία έχει επεξεργαστεί από Ad Hoc Επιτροπή και από το ΔΣ της ΚΟΚ. Η θέση αυτή λαμβάνει υπόψη τη διατήρηση ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, τη βιωσιμότητα των ομάδων, το ρυθμό εισχώρησης νέων καλαθοσφαιριστών, τις Εθνικές ομάδες, το τηλεοπτικό κομμάτι και γενικότερα τη βελτίωση του μπάσκετ ως αθλητικού προϊόντος.

Σημείωσε επίσης, ότι έγιναν σταθερά βήματα όσον αφορά τη μείωση των ξένων καλαθοσφαιριστών στο πρωτάθλημα, και τη προώθηση του Κύπριου καλαθοσφαιριστή, αφού από τους 8 ξένους καλαθοσφαιριστές που ίσχυε το 2013, αυτοί έχουν μειωθεί σήμερα στους 5, και με την υποχρεωτική παρουσία ενός Κύπριου στο παρκέ ανά πάσα στιγμή. Κλείνοντας ανέφερε πως, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, η απόφαση του ΔΣ της ΚΟΚ, η οποία παρουσιάζεται ενώπιων των Προέδρων, είναι η διατήρηση του υφιστάμενου συστήματος για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 και η πρόταση για τη μείωση των ξένων καλαθοσφαιριστών για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 και για την περίοδο 2021-2022.

Οι Προέδροι των ομάδων, αφού άκουσαν τις θέσεις και εισηγήσεις της Ομοσπονδίας, τοποθετήθηκαν εκ περιτροπής, εκφράζοντας τη θέση του σωματείου τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Προέδροι των σωματείων επέδειξαν ιδιαίτερα εποικοδομητική στάση κατά τη σύσκεψη, αναδεικνύοντας την πραγματική πρόθεση τους για συλλογική προσπάθεια και γραμμή πλεύσης, προς περαιτέρω βελτίωση της ΟΠΑΠ Basket League και του αθλήματος γενικότερα.

Οι προτάσεις των σωματείων για τον τρόπο μείωσης του αριθμού ξένου καλαθοσφαιριστών για τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους, θα εξεταστούν στην επόμενη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΚ, για τελική απόφαση και ανακοίνωση του τριετές πλάνου προς τα σωματεία.  

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube