Συνδιάσκεψη της ΕΣΕΜ Λεμεσού

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου η Συνδιάσκεψη της ΕΣΕΜ Λεμεσού, στο Λύκειο Λινόπετρας. Η Συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, εκπροσώπου των Σχολικών Εφορειών και εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Λεμεσού. Στη συνδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης μέλη των Κεντρικών Μαθητικών Συμβουλίων σχεδόν από όλα τα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές της πόλης και επαρχίας Λεμεσού.

Την Συνδιάσκεψη χαιρέτησε η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, τονίζοντας την σημαντικότητα που έχουν οι δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθεί το Οργανωμένο Μαθητικό Κίνημα. Επιπλέον έκανε σαφές για ακόμα μια φορά ότι το Οργανωμένο Μαθητικό Κίνημα θα συνεχίσει μέχρι τέλους τον αγώνα για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο. Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Επαρχιακός Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης καθώς και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης αναπτύχθηκε πολύ παραγωγική συζήτηση για τα διάφορα ζητήματα που αφορούν τα σχολεία, την κοινωνία και την παιδεία. Προσπαθήσαμε μέσα από δημιουργικό διάλογο να καταλήξουμε σε όλα  εκείνα τα συμπεράσματα και τις προτάσεις που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο εμείς σαν μαθητές όσο και το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Στη Συνδιάσκεψη κατατέθηκαν από τη Γραμματεία της ΕΣΕΜ τα ακόλουθα ψηφίσματα:

·      Ψήφισμα για την Παιδεία και τη διαφωνία μας με τους νέους κανονισμούς λειτουργίας που ψηφίστηκαν στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2017

·      Ψήφισμα ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Τα πιο πάνω ψηφίσματα εγκρίθηκαν και κάνουν κάλεσμα στη Γραμματεία της ΠΣΕΜ, να πάρει δυναμικά μέτρα ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο, αν το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην εφαρμογή τους.

Ως μαθητές δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι τα σχολεία μας θα μετατραπούν σε εξεταστικά κέντρα, στα οποία θα ασχολούμαστε μόνο με τις εξετάσεις και θα ερχόμαστε σε ανταγωνισμό με τους συμμαθητές μας για το βαθμό.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι τα προβλήματα, οι προβληματισμοί αλλά και οι εισηγήσεις που ακούστηκαν στην σημερινή συνδιάσκεψη θα κωδικοποιηθούν και θα προωθηθούν στους αρμόδιους φορείς μέσα από υπομνήματα και συναντήσεις. Επίσης το γεγονός ότι εμείς, οι μαθητές, μπορούμε μέσα από τις δημοκρατικές μας διαδικασίες να διεκδικούμε ώριμα, υπεύθυνα και οργανωμένα παρέμβαση στα ζητήματα που μας αφορούν, στέλνει μηνύματα σε όλους αυτούς που μας θέλουν άβουλους και απαθείς μπροστά στις καθημερινές εξελίξεις.

Γραμματεία ΕΣΕΜ Λεμεσού


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube