Συνάντηση ΚΟΕ με Μαρία Πολύζου στο Ολυμπιακό Μέγαρο
Συνάντηση ΚΟΕ με Μαρία Πολύζου στο Ολυμπιακό Μέγαρο

Επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μέγαρο πραγματοποίησε στις 18 Οκτωβρίου η Μαρία Πολύζου, Πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού. Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Γεώργιο Χρυσοστόμου στην παρουσία του Αντιπροέδρου Γιώτη Ιωαννίδη και του Γενικού Γραμματέας Ανδρέα Γεωργίου. Την κ. Πολύζου συνόδεψε κατά την επίσκεψη της στην ΚΟΕ, η Πρόεδρος του Σωματείου Δρομέων Μεσαίων Αποστάσεων (Δρο.Με.Α. Racing), κ. Λία Χρυσάνθου.

Η κα Πολύζου βρέθηκε στην Κύπρο ως φιλοξενούμενη του Σωματείου «Δρο.Με.Α. Racing» για να παραστεί σε σειρά εκδηλώσεων, που συμπεριλάμβαναν ομαδική προπόνηση με τους δρομείς του Σωματείου, επισκέψεις σε Σχολεία (Γυμνάσια και Αθλητικά Λύκεια), καθώς και διάλεξη στο Ολυμπιακό Μέγαρο στην οποία ήταν η κύρια ομιλήτρια με θέμα «Βίωσε τον Προσωπικό σου Άθλο – Τίποτα δεν είναι Ακατόρθωτο». Παρουσίασε επίσης το βιβλίο της υπό τον τίτλο «Μην τα παρατάς», μία προσωπική αυτοβιογραφία για τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συνάντησε στη ζωή της, τόσο με την ενασχόλιση της με τον αθλητισμό αλλά κυρίως μέσω των προσωπικών της εμπειριών.

Κατά τη συνάντηση στο Ολυμπιακό Μέγαρο συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, κυρίως για την ενασχόληση παιδιών και νέων με τον αθλητισμό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην αθλητική τους σταδιοδρομία αλλά και ευρύτερων κοινωνικών διαστάσεων όπως η κακοποίηση παιδιών στους χώρους άθλησης. Συζητήθηκαν επίσης ενδεχόμενες συνεργασίες, και εμπλοκή σε αυτές φορέων ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένων όπως το Συμβούλιο Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας “Φωνή”.

 

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports