fire greece 2018

Συγκλονισμένος παρακολουθεί ο αθλητικός κόσμος της χώρας, την τραγωδία που «χτύπησε» την Αττική από χθες το απόγευμα, με τις φονικές πυρκαγιές που αφήνουν πίσω τους δεκάδες νεκρούς.

Η ομοσπονδία βόλεϊ (ΕΟΠΕ) αναφέρει: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη της για τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. Το Δ.Σ. και ο πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων και εκδηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους σε όλες τις οικογένειες που περνούν δύσκολες ώρες».

Η ΕΠΕ και η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στο πλευρό των πληγέντων της Αττικής

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, συμμετέχουν στο τριήμερο εθνικό πένθος για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. Σύσσωμη η οικογένεια του Ελληνικού Παραολυμπιακού Αθλητισμού, στέκεται στο πλευρό όλων εκείνων που υποφέρουν αυτές τις τραγικές ώρες. Οι πληγές που άφησαν οι πυρκαγιές, θα χρειαστεί αρκετό καιρό για να κλείσουν, όμως όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να το παλέψουμε. Και σε αυτό το κομμάτι -της όσο το δυνατόν πιο γρήγορης επιστροφής στην κανονικότητα- θα είμαστε δίπλα στους πληγέντες με όποιον τρόπο μπορούμε. Με οποιονδήποτε τρόπο μας ζητηθεί.

Σαν πρώτο μέτρο, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, θα καταθέσει άμεσα το συμβολικό ποσό των 5.000 ευρώ στους λογαριασμούς που έχουν ανοιχθεί για τον λόγο αυτό στις τράπεζες. Η αλληλεγγύη είναι μέρος -αλλά και ζητούμενο- της δικής μας καθημερινότητας και ένα κομμάτι της είμαστε υποχρεωμένοι να το προσφέρουμε στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές.

Επίσης, το προσωπικό αλλά και τα φορτηγάκια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες θα τεθούν στη διάθεση της δημοτικής αρχής της πληγείσας περιοχής, προκειμένου να βοηθήσουν στην εξαμόλυνση της κατάστασης, αυτές τις πρώτες, δύσκολες, ώρες μετά την καταστροφή.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν στην τραγωδία της Αττικής.

Η ομοσπονδία χάντμπολ (ΟΧΕ) αναφέρει: «Ο πρόεδρος Κώστας Γκαντής, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, ο εκπρόσωπος του αθλήματος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Α’ αντιπρόεδρος Στέλιος Αγγελούδης, το προσωπικό και όλοι οι άνθρωποι του χάντμπολ, εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και οδύνη για τις αθώες ψυχές που χάθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική. Ευχόμαστε ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών της ανείπωτης αυτής τραγωδίας να μην μεγαλώσει άλλο. Η σκέψη μας και οι προσευχές μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων. Η χώρα μας δοκιμάζεται για μία ακόμα φορά με τον πιο σκληρό τρόπο».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ) αναφέρει: «Το σοκ και η οδύνη είναι τεράστια. Δεν περισσεύουν πια δάκρυα για την ανθρώπινη τραγωδία, που εκτυλίσσεται στην Αττική το τελευταίο 24ωρο. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον άδικο χαμό συνανθρώπων μας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δεκάδων θυμάτων. Παράλληλα, θα θέλαμε να εξάρουμε την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία πυροσβεστών, εθελοντών και πολιτών που κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, έδωσαν τη ψυχή τους για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Χωρίς τη συμβολή τους, ο τραγικός απολογισμός είναι βέβαιο πως θα ήταν τουλάχιστον πολλαπλάσιος».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο (ΕΟΤ) αναφέρει: «Χρειάστηκαν λίγα λεπτά, πριν ο καλοκαιρινός παράδεισος της Αττικής, να μετατραπεί σε κόλαση, με ανθρώπινα μάλιστα θύματα. Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο στέκεται στο πλευρό όλων εκείνων που υποφέρουν αυτές τις στιγμές. Που θρηνούν ανθρώπινες απώλειες. Που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά. Είμαστε δίπλα στους συλλόγους τζούντο που εδρεύουν στην περιοχή και επλήγησαν -σε πολλές περιπτώσεις ανεπανόρθωτα- από τις φονικές πυρκαγιές. Η ΕΟΤ θα βρίσκεται στο πλευρό τους για να αποκατασταθούν οι ζημιές. Το ζητούμενο τώρα είναι να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν στην τραγωδία της Αττικής».