Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αθλητών της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ / Όγδοος σερί τίτλος για τον Διαμαντή στο τένις με αμαξίδιο

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αθλητών της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ

 
Οκτώ εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες, απ` όλο σχεδόν το φάσμα των αθλημάτων που «καλλιεργεί» η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) συγκροτούν τη Επιτροπή Αθλητών.
 
Βασική στόχευση της Επιτροπής, η περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού κινήματος των αθλητών με αναπηρίες, με την ανάληψη πολλών και διαφορετικών πρωτοβουλιών που θα βοηθήσουν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
 
Συντονιστής της Επιτροπής Αθλητών, ορίστηκε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, κ. Χρήστος Κορομηλάς.
 
Επιδίωξη της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, μέσω της συγκρότησης της Επιτροπής Αθλητών (η οποία σημειωτέων έγινε με πρωτοβουλία της διοίκησης), ήταν η όσο το δυνατόν πιο διευρυμένη και αντικειμενική εκπροσώπηση όλων των αθλημάτων σε αυτήν, κάτι που επιτεύχθηκε αφού πρώτα συγκεντρώθηκαν όλες οι υποψηφιότητες. Άλλωστε, ο ρόλος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ ως πολυομοσπονδία, είναι η πολυφωνία μέσω της οποίας επιτυγχάνονται και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε όλο το φάσμα του αθλητικού αναπηρικού κινήματος.
 
Η σύνθεση της Επιτροπής:

Μέλος: Δήμητρα Κοροκίδα -ΠΑ.Σ.Κ.Α. – ΠαραμπάντμιντονΜέλος: Κέλλυ Λουφάκη –ΑΕΤΟΙ ΑΘΗΝΑΣ –ΠαραξιφασκίαΜέλος: Ευάγγελος Γουζούασης –ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΤΡΑΣ –ΣτίβοςΜέλος: Ευγενία Σταμάτη –Α.Σ.Τ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ –ΓκόλμπολΜέλος: Γεώργιος Λα ζαρίδης –ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ –Αντισφαίριση με αμαξίδιοΜέλος: Κωνσταντίνος Πετράκης –ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ –ΠαραχιονοσανίδαΜέλος: Παναγιώτης Κωνσταντινίδης –ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ –ΠοδηλασίαΜέλος: Χρυσή Μόρφη Μέτζου –ΑΣΑΧ –ΜπότσιαΟ Στέφανος Διαμαντής, μεγάλος πρωταγωνιστής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τένις με αμαξίδιο

 
Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες διοργάνωσε στο Lyttos Beach Tennis Academy, στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξίδιο.
 
Ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού τένις με αμαξίδιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Στέφανος Διαμαντής, κατέκτησε για όγδοη σερί διοργάνωση τον τίτλο, επικρατώντας στον τελικό του Κωνσταντίνου Διαλεκτόπουλου, ενώ με συμπαίκτη τον Ραφαήλ Πατρωνίδη, πρώτευσε και στο διπλό.
 
Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους η κα Εύα Σημαιάκη (αντιπρόεδρος ΕΑΚΗ) ως εκπρόσωπος του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και μέλος του ΔΣ της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, κ. Γιώργος Καπελλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΕΠΕ, κ. Χρήστος Τζαμούσης και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, κ. Αντώνης Παπαδάκης.
 
Οι τρεις πρώτοι σε μονό και διπλό:

Μονό1. Στέφανος Διαμαντής (Αετοί Αθήνας)2. Κωνσταντίνος Διαλεκτόπουλος (Μέγας Αλέξανδρος 94)3. Επαμεινώνδας Σταμάτης (Ήφαιστος Πάτρας)Διπλό1. Στέφανος Διαμαντής (Αετοί Αθήνας)/Ραφαήλ Πατρωνίδης (Ηρόδικος)2. Αριστομένης Νικολόπουλος/Παναγιώτης Χριστόφορος (Παναθηναϊκος ΑμεΑ)3. Επαμεινώνδας Σταμάτης/Στέφανος Μπάμπης (Ήφαιστος Πάτρας)

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports