Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Youth του Ομάν θα τρέξουν 8 Έλληνες ιστιοπλόοι 

Με 8 ιστιοπλόους θα εκπροσωπηθεί η ελληνική ιστιοπλοΐα στον μεγάλο αγώνα «2021 YOUTH SAILING WORLD CHAMPIONSHIPS» που θα διεξαχθεί από 11 έως 18 Δεκεμβρίου 2021 στο Αλ Μουσανάχ του Ομάν.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διοργάνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας η οποία έχει να κάνει με τις κλάσεις της Ανάπτυξης και  γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο η ΕΙΟ έχει οργανώσει αυτή την μεγάλη αποστολή.

Η διοίκηση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έχει αποδείξει ότι δίνει τεράστια σημασία στον τομέα της Ανάπτυξης και έκρινε σκόπιμο να στείλει στο Ομάν ταλαντούχα παιδιά με σημαντικές διακρίσεις και δυνατότητες για νέες επιτυχίες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του 420 mixed με τα αδέλφια Γιαννούλη που ουσιαστικά είναι ο προπομπός της κλάσης 470 mixed. Πρόσφατα κατέλαβαν την 9η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιταλίας με τη συμμετοχή 180 αθλητών από 19 χώρες. Την ίδια θέση πήραν και οι Βαρθολομαίου – Γώγου στον ίδιο αγώνα της κατηγορίας U19 γυναικών.

Στα TECHNO 293 ο Καλπογιαννάκης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιταλίας στο οποίο έτρεξαν 89 αθλητές από 17 χώρες και τερμάτισε 4ος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Εσθονίας. Ενώ η Κωστή στην ίδια κλάση πήρε την 4η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τουρκίας.

Στα ILCA 6 (πρώην Λέιζερ Ράντιαλ) ο Κεφαλλωνίτης τερμάτισε 5ος στο παγκόσμιο youth της Ιταλίας ανάμεσα σε 67 αθλητές από 21 χώρες και 5ος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κροατίας με τη συμμετοχή 73 αθλητών από 22 χώρες. Η δε Πόρτολου ήταν 1η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα U19.

Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας αναχωρούν αύριο Παρασκευή και ανά κατηγορία είναι οι εξής:

ΚΛΑΣΗ 420                    

Λάμπης – Ευλάμπιος Γιαννούλης – Ελένη Γιαννούλη Ι.Ο.Π.

Δήμητρα Βαρθολομαίου – Μεταξία Γώγου Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου

ΚΛΑΣΗ TECHNO 293 PLUS

Μελέτιος Καλπογιαννάκης Α.Ο.Θαλασσίων Αθλημάτων

Αιμιλία Κωστή Ν.Α.Ο. Κέκρωψ

ΚΛΑΣΗ ILCA 6 (LASER RDL)

Ιάσων Κεφαλλωνίτης Ν.Ο. Καλαμακίου (φωτ.)

Βαρβάρα Πόρτολου Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης

Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΙΟ Τάκης Νικηφορίδης και συνοδοί προπονητές ο Χαρίλαος Γκανιάτσας και ο Δημήτρης Πόλιτο.

ΕΙΟ


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube