Στην Μαρία Παπαδόπουλου το τιμητικό Έπαθλο «Γυναίκα και Αθλητισμός Μαριάννα Ζαχαριάδη» .
Marıa Papadopoullou

Ένα ξεχωριστό έπαθλο έλαβε η Μαρία Παπαδόπουλου το «Γυναίκα και Αθλητισμός Μαριάννα Ζαχαριάδη» κατά την διάρκεια της ψεσινή τελετή Βραβεύσεων της ΕΑΚ  που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Η Μαρία Παπαδόπουλου που αυτή την περίοδο στελεχώνει το αθλητικό γραφείο του Δήμου Λεμεσού, ήταν πρώην πρωταθλήτρια στην κολύμβηση και μέλος της εθνικής Κύπρου και κάτοχος χάλκινου μεταλλίου στους μεσογειακούς αγώνες το  2001 Τυνησία και συμμετείχε στους ολυμπιακούς αγώνες του Σίντνεϊ το 2000 και στην Αθήνα το 2004.

Στην Μαρία Παπαδόπουλου το τιμητικό Έπαθλο «Γυναίκα και Αθλητισμός Μαριάννα Ζαχαριάδη» .
Έπαθλο Γυναίκα και Αθλητισμός «Μαριάννα Ζαχαριάδη» Μαρία Παπαδοπούλου

Σε μήνυμα που έστειλε στα κοινωνικά μέσα ενημερώσεις αναφέρει:

Να δώσω τα συγχαρητήρια μου και εγώ με τη σειρά μου στην Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) για την ψεσινή εξαιρετική βραδιά που συνεχίζει να βραβεύει επάξια όλους αυτούς του ξεχωριστούς αθλητές για τόσα χρόνια.

Να ευχαριστήσω τον Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού – KOA και την Επιτροπή «Ισότητας των Φύλων στον Αθλητισμό» για την απόφαση τους να μου απονέμουν το τιμητικό Έπαθλο «Γυναίκα και Αθλητισμός Μαριάννα Ζαχαριάδη» .

Όσο αφορά το θέμα της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό νομίζω ότι ήδη έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο και υπάρχουν πολλές αξιόλογες γυναίκες που με το έργο τους συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του Αθλητισμού καθημερινώς. Έχουμε σίγουρα εκσυγχρονιστεί ως κοινωνία.

Το σημαντικό όμως, ασχέτως φύλου, είναι ένας ηγέτης όχι μόνο να διοικεί, αλλά και να εμπνέει τους άλλους γύρω του να γίνονται καλύτεροι και πιο παραγωγικοί.

Θέλω όμως να αναφερθώ στη σημασία του βραβείου αυτού που έχει μετονομαστεί εις μνήμη της πρωταθλήτριας μας Μαριάννας Ζαχαριάδη γιατί ξέρετε…

Εμείς οι αθλητές έχουμε μάθει ότι σε όλους τους αγώνες ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε ΝΙΚΗΤΕΣ. Ότι σε κάθε αγώνα δεν δεχόμαστε περίπτωση αποτυχίας. Με κάθε ήττα χάνετε η γη κάτω από τα πόδια μας. Ξεχνάμε όμως το πιο σημαντικό. Ότι μετά και από τις ήττες μας σε αυτούς του αγώνες, η ζωή συνεχίζεται… και έχουμε άλλες τόσες ευκαιρίες να επιτύχουμε τους επομένους μας στόχους. Άλλα τόσα μπροστά μας να ζήσουμε. Στην μάχη όμως που ρίχθηκε η Μαριάννα, όπως και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι καθημερινώς, ήρθε αντιμέτωπη με τον πιο δύσκολο αντίπαλο. Αυτόν της επάρατης νόσου. Και δυστυχώς, όταν χαθεί αυτός ο αγώνας… το φως της ζωής και όλα τα όνειρα σβήνουν εκεί.

Η Μαριάννα όμως ως μια ηρωίδα, συνέχισε να δίνει το μήνυμα της ελπίδας και ότι δεν εγκαταλείπουμε ποτέ τον αγώνα, ακριβώς όπως της το δίδαξε τόσα χρόνια ο αθλητισμός. Και εκεί που οι γιατροί της έδωσαν 20 μέρες ζωής, με αισιοδοξία και χαμόγελο, η μάχη κράτησε 2 χρόνια γράφοντας η ίδια:

«Στη ζωή όλα μπορούν να συμβούν. Γι’ αυτό μην την ξοδεύετε τσάμπα και σε άχρηστα πράγματα, κάντε όλα αυτά που ονειρεύεστε χωρίς να αφήσετε τίποτα ανεκμετάλλευτο. Ο δρόμος για την νίκη του καρκίνου τελικά διαπίστωσα πως δεν είναι εύκολος. Γεννήθηκα όμως με φτερά και δεν θα σταματήσω να πετάω για όσο ζω».

Και αυτό το μήνυμα πρέπει να μας καθοδηγεί όλους μας.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι κάθε επιτυχία στη συνέχεια σε όλους τους πρωταθλητές μας.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube