22 C
Limassol
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Περισσότερο

    Στη σουηδική Λίγκα και η Φίλη, υπέγραψε στην πρωταθλήτρια Στόρφορς

    Έπειτα από 11 χρόνια η Χριστίνα Φίλη, μία από τις μεγάλες μορφές της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών, θα εμφανιστεί ξανά σε διασυλλογικό πρωτάθλημα του εξωτερικού. Υπέγραψε για τη φετινή σεζόν στην πρωταθλήτρια Σουηδίας, τη Στόρφορς και θα δοκιμάσει πάλι τις δυνατότητές της εκτός συνόρων μετά τη θητεία της στην πορτογαλική Πόντα ντο Πάργκο. Μάλιστα, στη Στόρφορς θα έχει συμπαίκτρια την Κατερίνα Τόλιου, με την οποία είναι μαζί και στον Δ.Α.Ο. Ταύρου. Η Φίλη συμφώνησε να μετάσχει σε τουλάχιστον πέντε αγώνες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και αργότερα στο τελικό στάδιο των πλέι οφ, όπου το σωματείο θα υπερασπιστεί τον περσινό παρθενικό τίτλο του στη σουηδική λίγκα. Η πολύπειρη πρώην διεθνής, με τους 8 πανελλήνιους τίτλους στο απλό γυναικών, όχι μόνο δεν σταματά ν’ αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, αλλά αποφάσισε να τεστάρει τις αντοχές της και σε δυνατό ξένο πρωτάθλημα, το οποίο απαιτεί καλή προπόνηση και μακρινά ταξίδια.

    Η Στόρφορς έσπασε πέρσι την κυριαρχία της Έσλοβ, μάλιστα είχε στις πρωταγωνίστριες την Τόλιου. Θέλησε να βάλει και φέτος πολλές ξένες αθλήτριες στο ρόστερ της και η Φίλη ήταν από αυτές, που δέχτηκαν τη σχετική πρόταση. Απλά, επειδή ως μητέρα έχει οικογενειακές υποχρεώσεις δεν μπορούσε να συμφωνήσει για μεγάλο αριθμό μετακινήσεων και αγώνων. Το πρωτάθλημα αρχίζει το άλλο Σαββατοκύριακο, όμως η Φίλη θα δώσει τα πρώτα παιχνίδια της στη σκανδιναβική χώρα το διήμερο 6 και 7 Οκτωβρίου. Στην …πολυεθνική Στόρφορς θα βρει εκτός από την Τόλιου τη Λίνα Μισικονίτε από τη Λιθουανία (με την οποία θα συνεργαστεί και στον Δ.Α.Ο.Τ. φέτος), τη Χιλιανή Παουλίνα Βέγκα, την Ουγγαρέζα Μαριάνα Γιουχάζ και τη Σάρα Ραμίρεζ από την Ισπανία (την τελευταία την έχει κλείσει για φέτος ο Ολυμπιακός…). Με τη συμφωνία της Φίλη γίνονται τέσσερις οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες, που θα πάρουν μέρος φέτος στη σουηδική λίγκα. Μαζί με τις δύο αθλήτριες της Στόρφορς είναι η Γεωργία Ζαβιτσάνου της Μελαρένερτζι και η Μαρία Χριστοφοράκη της Χάλμσταντ.

    ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΛΟΒ Ο ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Με τη Σουηδία σχετίζεται και η επόμενη είδηση, καθώς ο Γιάννης Σγουρόπουλος έκανε προχτές απόλυτα θετική πρεμιέρα με τη φανέλα της Έσλοβ.  Στην εναρκτήρια αγωνιστική της 1ης εθνικής κατηγορίας της Σουηδίας ήταν πρωταγωνιστής στην εκτός έδρας νίκη της νέας του ομάδας επί της Χάλμσταντ με 4-1. Πέτυχε δύο πολύ δύσκολες νίκες και τις δύο με σκορ 3-2. Αρχικά έκαμψε τον Νορβηγό Ελίας Ράνεφουρ και στη συνέχεια τον Άγγλο Τομ Τζάρβις. Να σημειωθεί ότι συμπαίκτης του Σγουρόπουλου είναι ο Ούγγρος Ντανιέλ Κοσίμπα, ο οποίος έχει συμφωνήσει ν’ αγωνιστεί και στην ελληνική Α1 με την ΑΕΚ.   

    Social Media Banners Dance 700px

    Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

    • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
    • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    671ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

    ΝΕΑ ΜΕΛΗ