IMG 4573
IMG 4573

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού παρουσιάζουν τις δύο διεθνείς διοργανώσεις του Νοέμβρη που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και προώθηση του Ναυταθλητισμού στην Κύπρο. Αποκορύφωμα των διοργανώσεων η συμμετοχή τριών Ολυμπιονικών και κορυφαίων ονομάτων του υγρού στίβου!

Λεμεσός, Κύπρος, 8 Νοεμβρίου 2019 – Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού – KOA και Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού (Limassol Nautical Club) για τις διεθνείς διοργανώσεις Limassol Swim Meet 2019 και Kayak Night Sprint Regatta – Limassol Marina. Η διάσκεψη έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο TSANotel εν παρουσία του δημάρχου Γερμασόγειας κ. Κυριάκου Ξυδιά, του κ. Ανδρέα Μυλωνά, μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ, του κου Απόστολου Ψαρά, Αντιπροέδρου της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού και του προέδρου του Δ.Σ. του ΝΟΛ κ. Νίκου Χαραλαμπίδη.
Εκ μέρους του ΝΟΛ, ο Πρόεδρος, κος Νίκος Χαραλαμπίδης τόνισε τη σημασία τέτοιων διοργανώσεων τόσο για τον Ναυταθλητισμό στην Κύπρο όσο και για τους ίδιους τους νεαρούς αθλητές που χρειάζονται κίνητρο για να συνεχίσουν δυναμικά το ταξίδι τους στον αθλητισμό! Ο κος Χαραλαμπίδης έκανε επίσης αναφορά στα μεγάλα ονόματα που θα φιλοξενηθούν σε αυτές τις δύο διοργανώσεις. Για το Limassol Swim Meet 2019 ανάφερε ότι «Φέτος, εν μέσω της Ολυμπιακής προετοιμασίας των μεγάλων αστέρων, αλλά και των νέων δεδομένων που εκτυλίσσονται ανά το Παγκόσμιο κολυμβητικό στερέωμα, θα έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας την Πανελλήνια Πρωταθλήτρια Θεοδώρα Δράκου του Παναθηναϊκού, και τον Κολλιόπουλο Φώτιο του Εθνικού Πειραιώς.» Για το Kayak Night Sprint Regatta – Limassol Marina, που είναι μία πρωτοπόρα διοργάνωση με 100μ βραδινά sprints στη Μαρίνα Λεμεσού και τελείται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδία Κανο-Καγιάκ (ICF) o πρόεδρος του ΝΟΛ σημείωσε ότι “αναμένουμε στην Κύπρο πέραν των 80 αθλητών/συνοδών, από 8 και πλέον χώρες, ενώ τεράστια επιτυχία θεωρείται η παρουσία και συμμετοχή τριών Ολυμπιονικών. Ο Πρεσβευτής της διοργάνωσης του 1ου Kayak Night Sprint Regatta είναι ο τρεις φορές Χρυσός Ολυμπιονίκης, Zoltan Kammerer, ο οποίος με μεγάλη χαρά δέχτηκε την πρόσκληση και τον τιμητικό τίτλο του Πρεσβευτή της διοργάνωσης. “

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, κος Κυριάκος Ξυδιάς σημείωσε την αξία των συνεργασιών μεταξύ ΝΟΛ και Δήμου Γερμασόγειας. Ο κος Ξυδιάς εξέφρασε επίσης την ευχαρίστηση του για τη μέχρι τώρα συνεργασία με τον όμιλο της πόλης μας καθώς και την προθυμία του Δήμου να συνεχίσει να στηρίζει τις δράσεις του ΝΟΛ εμπλουτίζοντας την αθλητική ζωή και δρώμενα της πόλης.

Εκ μέρους της Επιτροπής Νεολαίας και Aθλητισμού του Δήμου Λεμεσού, ο κος Απόστολος Ψαράς, εξέφρασε την ικανοποίηση του Δήμου Λεμεσού για τη συνεχή συνεργασία μεταξύ ΝΟΛ και Δήμου «Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που βλέπουμε ως Δήμος τον ΝΟΛ να υποστηρίζει το θεσμό των Λεμεσίων με τις εκδηλώσεις του ο οποίος τα τελευταία 4 χρόνια μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο, αναβαθμίζεται και φέτος φτάνει αισίως τα 20 χρόνια ζωής και παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας. Παράλληλα χαιρόμαστε ακόμα περισσότερο που την τελευταία 10 περίπου ο ΝΟΛ χρόνο με τον χρόνο καθιερώνει καινούργιες ημερίδες στον τόπο μας κάνοντας τον ίδιο αλλά και την πόλη μας διεθνώς γνωστή, φιλοξενώντας αθλητές παγκόσμιας κλάσης και εμβέλειας στην πόλη μας.»

Με τη σειρά του ο κος Ανδρέας Μυλωνάς, μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό καλωσορίζοντας τις δύο αθλητικές αποστολές, Κολύμβησης και Καγιάκ, καθώς επίσης σημείωσε τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων «Τόσο στον αγωνιστικό τομέα, αλλά και στον τομέα του Αθλητικού Τουρισμού». «Οι 130 κολυμβητές από Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και οι 100 αθλητές καγιάκ από έξι χώρες (Κύπρο, Ισραήλ, Ουγγαρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Αυστρία) που συμμετέχουν στις δύο διοργανώσεις, είμαστε σίγουροι ότι θα δώσουν ποιότητα και συναρπαστικότητα στους αγώνες. Καλωσορίζω στην Κύπρο τις αποστολές των ξένων χωρών και τους εύχομαι ευχάριστη διαμονή στο φιλόξενο νησί μας.» Οι δύο διοργανώσεις εντάσσονται στους εορτασμούς για τα 50χρονα του ΚΟΑ. «Στον Οργανισμό αξιολογήσαμε όλα τα δεδομένα και με στόχο να γίνει όσο το δυνατό άρτια η διοργάνωση, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε ενεργά στην όλη προσπάθεια.»

Ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού ευχαριστεί θερμά τους Δήμους Λεμεσού και Γερμασόγειας καθώς και όλους τους χορηγούς και επίσημους υποστηρικτές των δύο διοργανώσεων που με την πολύτιμη συμβολή τους φέρουν σε πέρας διοργανώσεις αυτής της εμβέλειας!

Τους Χρυσούς χορηγούς Limassol Marina και το ξενοδοχείο TSANotel.
Τον ασημένιο χορηγό Scaffolding Solutions and Services Ltd.
Τους Χάλκινους Χορηγούς MedochemieSponser CyprusDIMCO και Famous Sports.
Τους επίσημους υποστηρικτές: Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού Visit Cyprus, Λεμέσια και Διάσωση Ζωής Πρώτοι Βοηθοί.
Τους χορηγούς επικοινωνίας Goal Κύπρου και Active Radio Cyprus.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube