Στα σκαριά στενή συνεργασία της ΕΙΟ με την ομοσπονδία της Καταλονίας 
Στα σκαριά στενή συνεργασία της ΕΙΟ με την ομοσπονδία της Καταλονίας 

Στενή συνεργασία της Ελληνικής με την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας της Καταλονίας βρίσκεται στα σκαριά. Το μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΟ και έφορος Κεντρικής Ελλάδας Λάμπης Τσουκαλάς βρέθηκε στην Βαρκελώνη για να αγωνιστεί σε αγώνα βετεράνων της κλάσης Λέιζερ Στάνταρντ.

Με την ιδιότητα του παράγοντα ο Λ.Τσουκαλάς συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Καταλονίας Χαβιέ Τόρες Ισάκ και τον αντιπρόεδρο Γιοακίμ Μπαρένις ντε Λάτσα και συζήτησαν τα ιστιοπλοϊκά θέματα που απασχολούν τις δυο Ομοσπονδίες.

Κοινός παρονομαστής είναι το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι όμιλοι Ελλάδας και Καταλονίας με τους χώρους στέγασής τους. Η δε Καταλονία, που είναι τουριστική περιοχή, διαθέτει 102 σωματεία και επειδή  υπάρχει σοβαρό θέμα με τις εγκαταστάσεις τους έχουν δημιουργήσει επιτροπή με δικηγόρους και μηχανικούς για να βρεθεί λύση σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι η Καταλονία έχει πληθυσμό κοντά στα 7,5 εκατομμύρια και η κρατική επιχορήγηση στην ολυμπιακή χρονιά ήταν αυξημένη κατά 2 εκατ. ευρώ. Μόνο η Ομοσπονδία της Καταλονίας εισπράττει 4 εκατ. ευρώ και λόγω των τεράστιων προβλημάτων που προέκυψαν από την πανδημία η επιχορήγησή της ήταν μεγαλύτερη κατά 50%! Οι Καταλανοί, βέβαια, υποστηρίζονται χορηγικά κι από μεγάλες διεθνείς εταιρίες.

Σε πρώτη φάση ο Λάμπης Τσουκαλάς συμφώνησε με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ξένης Ομοσπονδίας να γίνουν κι άλλες συναντήσεις και στις δύο χώρες, έτσι ώστε να αποφασιστεί η από κοινού διεξαγωγή αγώνων στο Ιστιοπλοϊκό Κέντρο της Βαρκελώνης και της Αθήνας, καθώς η δημιουργία καμπ και η ανταλλαγή ομάδων. Και οι δυο Ομοσπονδίες έχουν κοινή φιλοσοφία και για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. 

 ΕΙΟ


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube