ΚΟΕ Υπ.Παιδείας 2
ΚΟΕ Υπ.Παιδείας 2

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, προχώρησε στην αποστολή σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του βιβλίου που εξέδωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου (ΕΟΑΚ) με χορηγία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), «Πόσο καλά γνωρίζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Η ΕΟΑΚ και η ΚΟΕ, στο πλαίσιο του ρόλου που έχουν να διαδραματίσουν προς την κυπριακή κοινωνία, και τη διάδοση των αρχών του Ολυμπισμού, προσέφεραν το βιβλίο ως δωρεά προς όλα τα παιδιά της Ε΄ Δημοτικού, που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2015-16 σε όλα τα δημόσια Δημοτικά της Κύπρου και παράλληλα αριθμός αντιτύπων θα παραμείνει στις βιβλιοθήκες όλων των σχολείων.

 

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με αντιπροσωπεία της ΚΟΕ το περασμένο καλοκαίρι για την παράδοση του βιβλίου. Το βιβλίο είναι εικονογραφημένο σε έκδοση 36 σελίδων, και αποτελείται από 15 κεφάλαια, το καθένα εκ των οποίων εισάγεται από μία ερώτηση σχετική με γενικές γνώσεις στα θέματα Ολυμπιακών Αγώνων. Επιπρόσθετα, παρατίθεται εν συντομία η συμμετοχή της Κύπρου και των Κυπρίων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τόσο κατά την περίοδο των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονταν στην Ολυμπία, όσο και της σύγχρονης εποχής που ξεκίνησε το 1896 από την Αθήνα.

 

Το εγχειρίδιο αυτό, μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη διδακτικό μέσο για την ανάδειξη των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και των ολυμπιακών αξιών και βοηθά στην γνωριμία των παιδιών των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Η θεματική των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο Ολυμπιακής Παιδείας που επιδιώκει να παροτρύνει τα παιδιά να ασχοληθούν με τους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους Παραολυμπιακούς, με αθλήματα λιγότερο διαδεδομένα στον τόπο μας, με κοινωνικά και ηθικά ζητήματα που σχετίζονται με τον ολυμπισμό και τα ολυμπιακά ιδεώδη, και τη σημασία της ανάληψης των ολυμπιακών αγώνων από μία χώρα.

 

 

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

11 Νοεμβρίου 2015


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube