AM2V5596
AM2V5596

Ο Σπύρος Σπύρου είναι αναμφισβήτητα ίσως ένας από τους καλύτερους προπονητές που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Κύπρο, οπού αθλητές του είναι πρωταγωνιστές στον Κυπριακό στίβο.

Μας μίλησε για μερικούς από τους αθλητές του που ξεχώρισαν στο παγκυπριο πρωτάθλημα στίβου Ανδρών Γυναικών που διεξάχθηκε στις 15-16 Ιουνίου στο  ΓΣΠ στη Λευκωσία.

«Οι αγώνες ήταν σε πάρα πολύ καλή σε οργανωτικό επίπεδο στοιχειό που βοήθησε τους αθλητές να πετύχουν καλύτερες επιδώσεις και αξίζει συγχαρητήρια στους διοργανωτές,.  Το νέο στοιχειό που εισήχθηκε και ξεχώρισε και εφαρμόστηκε για πρώτη φόρα στους συγκεκριμένους αγώνες ήταν  που έγιναν τα προκριματικά το πρωί και ακόλουθος το απόγευμα οι τελικοί , στοιχειό που βοήθησε έτσι τους αθλητές να ξεκουραστούν και να αποδώσουν καλύτερα στη συνεχεία. Το νέο αυτό στοιχειό , αποτελεί ένα εξιχρονισμένο μετρό αναπτύξεις που μελλοντικά χρήζει και περεταίρω εξέλιξη.

Η απόδοση των αθλητών με βρίσκει απόλυτα ικανοποιημένο , οι βαθμοί που συγκέντρωσαν για το Σύλλογο μας, ανέβασαν στην πρώτη θέση στους άνδρες και τις γυναίκες .

kaliope kountouri Καλλιόπη Κουντούρη sports image via Actioninsports.com

Μια αθλήτρια μου που με εντυπωσίασε , είναι η Καλλιόπη Κουντούρη μετά από την δεύτερη της παρουσία στα 800 μετρά η όποια έφερε ένα 2,10.91 και αποτέλεσε μια μεγάλη επίδοση, η όποια δίνει μια μεγάλη υπόσχεση για το μέλλον. Να σημειώσουμε ότι η Καλλιόπη κατέχει την δεύτερη θέση στα 400 μετρά μετά την Ελένη Αρτύματα, και επίσης έχει την δεύτερη θέση στα 800 μετρά.

Καλλιόπη Κουντούρη, Χριστίνα Πετρή, Φοίβη Μαλά και Ναταλία Ευαγελίδου  στα 4Χ400 μετρα sports image via Actioninsports.com

Βασικά η διάφορα που το ΓΣΠ κατέχει έναντι των άλλον συλλογών είναι η αποστάσεις , όπως 800, 1500, 5000, και 10,000 χιλιόμετρα

Σταυρός Σπύρου Παγκύπριο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών και Γυναικών Ιουνίο 2019 Photo by Paris J Andreou Icon Sport via Actioninsports.com AM2V4051.jpg

Για τον Σταυρό Σπύρου ανάφερε: «Ο Σταυρός Σπύρου έτρεξε πολύ καλά στα 400 μετρά , κάνοντας και καλή επίδοση με οριακή νίκη στα δυο εκατοστά από τον Κωνσταντίνο Χριστού, άλλος ένα αθλητής που ξεχώρισε ήταν ο Ανδρέας Χριστόφορου που δύστυχος δεν έλαβε μέρος στους αγώνες λόγο τραυματισμού.

Ο άμεσος μας στόχος, είναι το όριο προκρίσεις για τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών Stavros Spyrou, Renos Christoforou, Giorgos Choratas, Panagiotes Michaelides, via Actioninsports.com

Κατέχουμε το όριο 51,06 από τους αγώνες στο Ορτεκεν που έγιναν στο Βέλγιο και προσδοκούμε ότι κατά την επομένη προσπάθεια να καταφέρουμε το 1,50,50. Ήδη αναμένουμε την συμμετοχή μας στου βαλκανικούς έφηβων, αλλά, προηγούνται η αγώνες του Μινκς στη Λευκορωσία, ο οποίος δύστυχος δεν θα αγωνιστή σε ατομικό αγώνισμα όμως θα λάβει μέρος στη μεικτή σκυταλοδρομία, και με την επιστροφή θα λάβει μέρος για τους πανευρωπαϊκούς έφηβων .»

Λίγα λογία για τον Χριστού Δημήτριου : «Από τους μεγάλους μας αθλητές δύστυχος η απουσία του Χριστού Δημήτριου που συνεχίζει να είναι τραυματίας, στερεί στην αθλητική κοινότητα της Κύπρου την καλή πορεία που διάνυε και ευελπιστούμε όμως στην παρουσία του κατά την διάρκεια των εθνικών αγώνων των ομάδων που θα γίνει των προσεχές Αύγουστο στην Κροατία.»

Μερόπη Παναγίωτου Παγκύπριο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών και Γυναικών Ιουνίο 2019 Photo by Paris J Andreou Icon Sport via Actioninsports.com

Βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αναμμένο εκπλήξεις: «Η Μερόπη Παναγίωτου κατάφερε να ξεχωρίσει με την απόδοση της η όποια έκανε ρεκόρ αγώνων , ρεκόρ το οποίο κατείχε αθλήτρια του ΓΣΠ  η Μαριλένα Σοφοκλέους που κατείχε από το 2012 .

Να θυμίσουμε ότι η Μερόπη ήταν η νικήτρια στους πρόσφατους αγώνες ανώμαλου δρόμου που έγιναν στις 4 του Ιανουαρίου . Μια ατυχή συγκυρία τραυματισμού την κράτησε  μακριά από τους αγωνιστικούς χορούς για δυο μήνες. Επανήλθε στην αγωνιστική δράση με την συμμετοχή της στου Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης οπού καταφορά έγινε μια μεγάλη αδικία εις βάρος της οπού η οργανωτική αρχή των αγώνων δεν ενημέρωσε τότε τους αθλητές πόσους γύρους θα έπρεπε να κάνουν , με συνέπεια η αθλητές όλοι να κάνουν ένα γύρο επιπλέον , και η διοργανωτές να μην αναλαμβάνουν την ευθύνη , με αποτέλεσμα να περιορίζεται η Μερόπη στη δεύτερη θέσης. Καθαρός στόχος της Μερόπης είναι να ξεπέρασε το παγκυπριο ρεκόρ στα Πέντε χιλιόμετρα ρεκόρ που κατέχει μέχρι σήμερα η Άντρη Αβραάμ 16,15. Στους πρόσφατους αγώνες έφερε 16,54 με ατομική επίδοση 16,29»

Η Στέλλα Χριστοφόρου μια μεγάλη αθλήτρια: «Παρότι είχε ατυχή στιγμή στον αγώνα 3000 μέτρων με τον τραυματισμό της που συνέβηκε κατά την διάρκεια τον αγώνων, μας απόδειξε την δύναμη ψύχη που κατέχει συνεχίζοντας να τρέχει και να αγωνίζεται φέρνοντας την στην  αξιοπρεπή δεύτερη θέση . Ο στόχος της Χριστοφόρου είναι να αγωνιστή στο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης που θα πραγματοποιηθεί των Νοέμβριο».