TEAM1
TEAM1

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ (απεσταλμένος ΕΑΚ)

 

Η κυπριακή ενόργανη γυμναστική σκόρπισε χαρά στην αποστολή μας που βρίσκεται στο Ρέικιαβικ για τους 16ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης. Τα 7 χρυσά, το 1 αργυρό και τα 4 χάλκινα τα χειροκρότησε από κοντά, μέσα από το στάδιο, σύσσωμη η ηγεσία της Ολυμπιακής Επιτροπής που βρίσκεται στην Ισλανδία και ένιωσε περηφάνια ακούγοντας τον εθνικό μας ύμνο πέντε φορές το βράδυ της Τετάρτης (3/6/15), στους τελικούς των οργάνων. Ωστόσο, όταν τα φώτα σβήσουν και οι πρωταγωνιστές κατέβουν από τη σκηνή, για πόσο θα παραμείνουν στα παρασκήνια, προσδοκώντας πως το επόμενο χειροκρότημα θα τους ξεσηκώσει και πάλι; Ερωτήματα που υπάρχουν διαχρονικά στον χώρο του αθλητισμού, αφού οι πλειονότητα των αθλητών μας παλεύει σχεδόν αποκλειστικά με δικά της έξοδα για να δώσει τις… παραστάσεις της και αμείβεται μόνο αν καταφέρει να ξεσηκώσει το… πλήθος!

 

Η γυμναστική δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Αν εξαιρέσουμε τον πιο σπουδαίο αθλητή της τελευταίας 20ετίας, τον Ηρόδοτο Γιωργαλλά, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή για αρκετά χρόνια, με μεγάλες επιτυχίες στο διεθνή χώρο και έχει μπει στο σχέδιο επαγγελματικής αποκατάστασης από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, τα άλλα παιδιά παλεύουν χρόνια για να στρέψουν τα βλέμματα της προσοχής επάνω τους. Κι από τη στιγμή που η ίδια η Ομοσπονδία τους δεν μεριμνά στο να βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας οι κατά καιρούς επιτυχίες τους, έπρεπε να έρθει η εξαιρετική παρουσία τους στους ΑΜΚΕ, για να ταρακουνηθούν κάποιοι και να πουν «βρε παιδιά κάτι καλό υπάρχει εδώ»…

 

Το νέο αστέρι…

Μέσα από τους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης αναδύθηκε στην επιφάνεια -επιτέλους- ένα όνομα, που θα μας κάνει να τον χειροκροτήσουμε στο μέλλον και να αισθανθούμε τη χαρά του για τις επιτυχίες του. Ο Μάριος Γεωργίου, στα 18 του χρόνια (γεννημένος στη Λεμεσό στις 10/11/97) κέρδισε τις εντυπώσεις θεατών και κριτών, κατακτώντας 6 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο, προδιαγράφοντας λαμπρό μέλλον στον χώρο της γυμναστικής. Στα πρώτα του βήματα είχε να παρουσιάσει χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Γυμνασιάδα, σε Μεσογειακούς Αγώνες Νέων και επιτυχία στους πρόσφατους αγώνες στο Μονπελιέ στο σύνθετο ατομικό. «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση που έλαβα μέρος κατάφερα να διακριθώ και να κερδίσω τόσα μετάλλια για τη χώρα μου. Επίσης, με χαροποιεί το ότι έκανα ρεκόρ καριέρας στο σύνθετο ατομικό, με τους 86.000 βαθμούς που κέρδισα. Ευτυχώς μού βγήκαν τα προγράμματά μου και την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα και κατάφερα να διακριθώ. Τώρα, έχω μπροστά μου τους αγώνες στο Μπακού, όπου θα λάβω μέρος στο σύνθετο ατομικό, με αντιπάλους πολύ πιο δυνατούς αθλητές και ελπίζω πως θα καταγράψω καλή βαθμολογία και θα εξασφαλίσω πρόκριση σε τελικούς οργάνων. Επόμενος μεγάλος στόχος είναι η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκόβης και μέχρι τον Οκτώβριο θέλω να ανεβάσω τον βαθμό δυσκολίας σε κάποια όργανα», μας είπε ο Μάριος Γεωργίου, ο οποίος ευχαρίστησε τον προπονητή του Παναγιώτη Πετρίδη γι’ αυτά που του προσφέρει.

 

Εμπειρία που βοηθά παντού…

Ο πιο έμπειρος από τους γυμναστές μας, ο οποίος κατάφερε να κρεμάσει στο στήθος του το 11ο ατομικό χρυσό μετάλλιο σε ΑΜΚΕ, πέραν αυτών στο σύνθετο ομαδικό, ο Ηρόδοτος Γιωργαλλάς, ήταν πάρα πολύ ικανοποιημένος για τον τρόπο που παρουσιάστηκαν όλα τα παιδιά και βέβαια, για τα δύο χρυσά που κατέκτησε, σε σύνθετο ομαδικό και στους κρίκους. «Είμαι χαρούμενος και για το δικό μου χρυσό στους κρίκους και για το ότι βοήθησα την ομάδα στα 5 όργανα που αγωνίστηκα να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό. Θεωρώ τους αγώνες αυτούς ως καλή προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα γίνει τον Οκτώβριο στη Γλασκόβη. Στα σίγουρα θα βελτιώσω το πρόγραμμά μου στα περισσότερα όργανα, θα ανεβάσω τον βαθμό δυσκολίας στους κρίκους και θα πρέπει να είμαι έτοιμος για το σύνθετο ατομικό όταν πρέπει. Έχουμε ακόμα χρόνο, αφού είναι νωρίς και θα πρέπει η κορύφωσή μου να έρθει τον Οκτώβριο, όπου θα διεκδικήσω μία θέση στους Ολυμπιακούς του Ρίο», μας ανέφερε ο κορυφαίος γυμναστής μας στην ιστορία, Ηρόδοτος Γιωργαλλάς, του οποίου η εμπειρία και παρουσία βοηθά τα μέγιστα και τα άλλα παιδιά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στην 1η συμμετοχή του σε ΑΜΚΕ, το 1997 και πάλι στην Ισλανδία, ο Μάριος Γεωργίου βρισκόταν καθ’ οδόν για τον ερχομό του στον γήινο κόσμο!

 

Ατυχία, αλλά και ταλέντο…

Άτυχα μπορούν να χαρακτηριστούν τα αδέλφια Κρασιά, ο Δημήτρης και ο Μιχάλης. Ο μεν πρώτος τραυματίστηκε στην προπόνηση της Δευτέρας στον δεξί ώμο και δεν μπόρεσε να κάνει τα προγράμματα που προετοίμασε, λαμβάνοντας μέρος σε 4 όργανα. Ο δε δεύτερος, παρά το ότι κατέκτησε 1 χρυσό, 1 αργυρό και 3 χάλκινα μετάλλια, είχε πτώσεις στους τελικούς οργάνων της Τετάρτης και θα μπορούσε για καλύτερο πλασάρισμα, αφού είναι μεγάλο ταλέντο. «Ο τραυματισμός στον ώμο τη Δευτέρα με έφερε πίσω και δεν μπορούσα να κάνω τα προγράμματα που ήθελα. Και το άσχημο είναι πως είχα ετοιμάσει καινούρια προγράμματα και ιδιαίτερα στο δίζυγο. Δεν πειράζει, όμως, αφού και οι ατυχίες και οι τραυματισμοί είναι στη ζωή του αθλητή. Στόχος τώρα είναι το Παγκόσμιο της Γλασκόβης, όπου θέλω να παρουσιαστώ πανέτοιμος», μας είπε ο Δημήτρης Κρασιάς, με τον μικρότερο αδελφό του, τον Μιχάλη, να προσθέτει:

 

«Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την πρώτη ημέρα, στην οποία πήρα βαθμολογίες που δεν έχω πάρει ποτέ έως τώρα. Βλέπω ότι μου βγήκαν τα καινούρια προγράμματα και είμαι αρκετά χαρούμενος γι’ αυτό. Στη δεύτερη ημέρα, παρά τις πτώσεις που είχα, είχα καλές βαθμολογίες, εξαιτίας του βαθμού δυσκολίας στο πρόγραμμά μου, όμως μπήκα στα μετάλλια. Ίσως να μου βγήκε η κούραση της προηγούμενης ημέρας, δεν ξέρω. Για ξεκούραση τους επόμενους μήνες ούτε λόγος. Θα πρέπει να συγκεντρωθώ και να δουλέψω σκληρά με τον προπονητή μου, με στόχο το Παγκόσμιο, στο οποίο θέλω να δηλώσω παρών». Σημειώνουμε ότι τα αδέλφια Κρασιά, θα μεταβούν σε λίγες μέρες και πάλι στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους με τον Αλέκο Ιωακειμίδη, ο οποίος ήταν και προπονητής του Ηρόδοτου Γιωργαλλά.

 

Η μπάλα σε ΚΟΑ και Ομοσπονδία

Επικεφαλής της ομάδας της γυμναστικής ήταν ο Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος κάλεσε τους άμεσα υπεύθυνους, Ομοσπονδία και ΚΟΑ να δώσουν μεγαλύτερη σημασία στα παιδιά, γιατί αυτήν τη στιγμή υπάρξει εξαιρετικό υλικό στην ενόργανη γυμναστική, το καλύτερο ίσως στην ιστορία. «Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση γι’ αυτά που πετύχαμε εδώ. Όχι μόνο για τα μετάλλια, αλλά και για το επίπεδο που έδειξαν ότι βρίσκονται οι αθλητές μας, αφήνοντάς μας προσδοκίες για επιτυχίες σε μεγαλύτερες διοργανώσεις. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τις δύο ημέρες και στο σύνθετο ομαδικό κατέγραψαν ρεκόρ βαθμών στην ιστορία της κυπριακής γυμναστικής, βάζοντας υποψηφιότητα για διακρίσεις στο ευρωπαϊκό στερέωμα», μας είπε αρχικά, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Γεωργίου και πρόσθεσε:

 

«Αυτά τα παιδιά χρειάζονται τη βοήθεια των υπεύθυνων για να μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις, που θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερες εμπειρίες και να προσφέρουν επιτυχίες στην κυπριακή γυμναστική. Αυτοί που είναι εδώ, αλλά και 1-2 άλλοι αθλητές, έχουν τα εχέγγυα για άξια εκπροσώπηση της Κύπρου σε μεγάλες διοργανώσεις, όμως πολλές φορές δεν πάμε ν’ αγωνιστούμε, εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων. Υπάρχουν παιδιά που πληρώνουν από την τσέπη τους για να πάνε σε αγώνες και αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Επίσης, θα πρέπει να βρεθεί λύση ώστε όλα τα παιδιά να γυμνάζονται μαζί και να φτιάξουμε ακόμα πιο δυνατή εθνική ομάδα, που θα μπορεί να διακρίνεται στο εξωτερικό. Πρέπει να δοθεί η απαραίτητη στήριξη στα παιδιά και ελπίζουμε πως η Πολιτεία και η Ομοσπονδία θα κάνουν αυτά που πρέπει, ώστε την επόμενη τετραετία να έχουμε δυνατή ομάδα που θα μπορεί να φτάσει μέχρι και τους Ολυμπιακούς. Πρέπει να αξιοποιηθεί η εμπειρία του Ηρόδοτου, το σπουδαίο ταλέντο του Γεωργίου και η ποιότητα των άλλων παιδιών, για να δημιουργήσουμε μία ισχυρή ομάδα, ικανή να σταθεί στο ευρωπαϊκό και γιατί όχι στο παγκόσμιο στερέωμα με αξιώσεις. Τελειώνοντας θέλω να συγχαρώ τον προπονητή του Μάριου Γεωργίου, Παναγιώτη Πετρίδη και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού».


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube