Σήμερα η τελική συνάντηση της Επιτροπής Συντονισμού των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων
tokio 2021

Πραγματοποιείται σήμερα η τελική συνάντηση της Επιτροπής Συντονισμού για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 την ώρα που οι διοργανωτές, παρά τις φωνές που ακούγονται για ακύρωση των Αγώνων, διαβεβαιώνουν ότι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

Οι διοργανωτές Τόκιο 2020, καθώς και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) επιμένουν ότι οι Αγώνες που αρχίζουν στις 23 Ιουλίου, μπορούν να διεξαχθούν κανονικά.

Στη σημερινή συνάντηση της Επιτροπής Συντονισμού, κυρίαρχο θέμα συζήτησης θα είναι η διαχείριση κινδύνων και το ενδεχόμενο παρουσίας ντόπιων στις εξέδρες των σταδίων. Η τελική απόφαση πάντως αναμένεται να ληφθεί τον επόμενο μήνα.

Πάντως εκτός από τις 350.000 υπογραφές που είχαν συγκεντρωθεί στο Τόκιο σε μόλις εννέα ημέρες και οι οποίες ήταν υπέρ της ακύρωσης των Αγώνων, τις τελευταίες ημέρες προστέθηκαν στις φωνές ενάντια στην διεξαγωγή των Αγώνων και οι οργανωμένοι γιατροί της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Οι κύριες ανησυχίες αφορούν τον πιθανό κίνδυνο από την εισροή ξένων αθλητών, προπονητών, αξιωματούχων και μέσων ενημέρωσης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διασπορά του κορωνοϊού και σε δημιουργία παραλλαγών του ιού.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα ολοκληρωθεί με τη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευής.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube