Πρόσφατα φιλοξενήθηκαν στην Κύπρο δύο σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις Σάμπο, που είναι άθλημα πολεμικών τεχνών.

Συγκεκριμένα, μεταξύ 9-11 Δεκεμβρίου στο αθλητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου διεξήχθη το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα (για φοιτητές 18-28 ετών), ενώ μεταξύ 13-14 του μήνα στο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό έλαβε χώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο U16.

 

Στις δύο διοργανώσεις έλαβαν μέρος πάνω από 350 αθλητές από δεκάδες χώρες, που ήρθαν στην Κύπρο μαζί με τους προπονητές-συνοδούς τους.  Υπολογίζεται ότι ξενοδοχεία στη Λάρνακα και στη Λεμεσό -που φιλοξένησαν τους περισσότερους ξένους επισκέπτες- επωφελήθηκαν από χίλιες και πλέον διανυκτερεύσεις, σε εκτός τουριστικής αιχμής περιόδου. Επιπλέον, είναι δύσκολο να υπολογιστεί ο τζίρος από τα χρήματα που ξόδεψαν οι ξένοι στο νησί μας.

am2v5981

Είναι γι΄ αυτό που ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) αποτέλεσε τον ένα από τους δύο μεγάλους χορηγούς των δύο παγκόσμιων διοργανώσεων.

am2v6816

Ο άλλος μεγάλος χορηγός ήταν ο Οργανισμός «Geraklion» που από την πλευρά του προωθεί την καινοτομία στην Ιατρική και τον Αθλητισμό. Με έδρα τη Λεμεσό, υπό την σκέπη του βρίσκεται το πρωτοποριακό Camp Geraklion αλλά και το CrossFit Geraklion που στεγάζονται στον ίδιο χώρο.

 

Χορηγοί των δύο διοργανώσεων ήταν επίσης η RCB Bank, η Rosseti, η Summa Group και η Bank Jugra, χορηγοί τόσο της κυπριακής ομοσπονδίας σάμπο, όσο και των διεθνών ομοσπονδιών σάμπο, όπως η FIAS (Διεθνής Ομοσπονδία Σάμπο).

 

Μέγας χορηγός του Πανεπιστημιακού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και του Παγκοσμίου Κυπέλλου U16 ήταν η πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft.

am2v3814

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν χορηγός του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος.

am2v8306

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σάμπο, κ. Μάριος Ανδρέου, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του στην ομοσπονδία αλλά και στην Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, δούλεψαν σκληρά τους τελευταίους μήνες για την πετυχημένη διοργάνωση των δύο πρωταθλημάτων, δήλωσε πως «η στήριξη των χορηγών, κυπριακών αλλά και ξένων εταιρειών, ήταν καθοριστική για την πετυχημένη διοργάνωση των δύο event. Από πλευράς μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους υποστηρικτές μας για την πολύτιμη βοήθεια τους στην διάδοση του αθλήματος του σάμπο στην Κύπρο».