Σημαντική και πρωτοποριακή συνεργασία ΚΟΑ & Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας
NIC 8119

Μια σημαντική και πρωτοποριακή συνεργασία μεταξύ του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας εξαγγέλθηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021.

Η συνεργασία του ΚΟΑ με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας θα γίνει μέσω του Προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους και θα αφορά τα άτομα τρίτης ηλικίας.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας  Μιχαηλίδης εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίηση  του για αυτή τη σημαντική συνεργασία και τη μεγάλη δράση, τόνισε και τα ακόλουθα: «Ο Οργανισμός μέσα στα πλαίσια των πολυσχιδών δράσεων και σχεδιασμών του, αναπτύσσει συνεργασίες και υλοποιεί αθλητικά προγράμματα με Υπουργεία και Φορείς που έχουν κοινά οράματα και επιδιώξεις. Με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και την κυρία Υπουργό Αναστασία Ανθούση έχουμε κοινούς τομείς δράσης, όπου μπορούν να αναπτυχθούν συνέργειες προς όφελος των πολιτών». Συνεχίζοντας ο κ. Μιχαηλίδης είπε: «Λειτουργούμε προγράμματα άθλησης για Τρίτη Ηλικία, για Άτομα με Αναπηρίες, σε δομές μεταναστών, ενώ παρέχεται δωρεάν άθληση σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Στόχος του ΚΟΑ, είναι η ανάπτυξη και η ενδυνάμωση της συνεργασίας μας με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας για τη δημιουργία δράσεων και συνεργιών, ώστε να έχουν πρόσβαση στον αθλητισμό άτομα και οικογένειες με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, καθώς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού για την κοινωνική τους ενσωμάτωση και ευημερία». Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κάλεσε τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτή τη σημαντική δράση.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για την άμεση ανταπόκριση του σε συνεργασία για τα άτομα τρίτης ηλικίας, τιμώντας έτσι και την ημέρα τρίτης ηλικίας που ήταν η 1η Οκτωβρίου. Τα άτομα αυτά είναι μια ομάδα πληθυσμού που ολόκληρη η κοινωνία οφείλει σεβασμό και εκτίμηση. Η κ. Ανθούση στη συνέχεια ανέφερε: «Η επιλογή του συνθήματος της εκστρατείας του Υφυπουργείου «κανένας μόνος», έχει διττό νόημα. Στο πλαίσιο της εκστρατείας το Υφυπουργείο μαζί με τον ΚΟΑ, ενισχύει και εξελίσσει την πρωτοβουλία του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας για παροχή προγραμμάτων φυσικής άσκησης σε ηλικιωμένα άτομα. Με την αρωγή τού προγράμματος ΑΓΟ του ΚΟΑ, επεκτείνεται σε παγκύπριο επίπεδο δράσης, που ήδη υλοποιείται στην επαρχία Λεμεσού και έχει ως στόχο να εντάξει στην καθημερινότητα των ηλικιωμένων μας την άθληση και τη φυσική άσκηση, χαρίζοντας τους στιγμές διασκέδασης,  ενδυναμώνοντας την πνευματική διαύγεια και την ευημερία τους και αυξάνοντας το προσδόκιμο υγιούς ζωής τους. Από πλευράς Κυβέρνησης, θα ήθελα να σας μεταφέρω την ετοιμότητα και τη θέληση μας να στηρίξουμε τέτοιες δράσεις. Είμαι βέβαιη ότι το νέο πρόγραμμα που εγκαινιάζουμε σήμερα θα αγκαλιαστεί από τους ηλικιωμένους και θα στεφθεί με επιτυχία».

Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Μαίρη Παπαμιλτιάδη αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της δράσης, λέγοντας τα εξής: «Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Τρίτης Ηλικίας που μόλις πέρασε, την 1η Οκτωβρίου, εγκαινιάζουμε σήμερα την έναρξη της συνεργασίας μας με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, με την παρουσίαση της Δράσης του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, μέσω του Προγράμματος Αθλητισμός για Όλους, με το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας. Συγκεκριμένα η δράση αυτή έχει ως στόχο να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ προγράμματα άθλησης όπως γυμναστική και χορός, σε άτομα τρίτης ηλικίας τα οποία είναι  μέλη του παρατηρητηρίου τρίτης ηλικίας σε παγκύπρια βάση.

Για την επαρχία Λευκωσίας έχει εξασφαλιστεί το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας, στο οποίο θα παρέχονται οι πιο πάνω αθλητικές υπηρεσίες, δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη & Παρασκευή 3.00 – 4.00μμ) σε πρώτη φάση και σε περίπτωση αυξημένου ενδιαφέροντος τα προγράμματα μπορούν να επεκταθούν.  Στην επαρχία Λεμεσού το πρόγραμμα θα διεξάγεται στο οίκημα του παρατηρητηρίου κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 3.30-4.30 και Τρίτη 4-6.

Όπως έχω ήδη αναφέρει, η προσπάθεια μας είναι το πρόγραμμα να διεξάγεται σε παγκύπρια βάση και ως εκ τούτου στις Επαρχίες Λάρνακας και Πάφου γίνονται αυτή τη στιγμή προσπάθειες οριστικοποίησης των χώρων διεξαγωγής της άθλησης και σύντομα θα ανακοινωθούν».

Παρούσες στη διάσκεψη ήταν και εκπρόσωποι του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας, με την Υπεύθυνη του Κέντρου Μνήμης Γιανούλλα Αντωνίου, να απευθύνει ξεχωριστές ευχαριστίες  στον ΚΟΑ και στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας για αυτή τους τη σημαντική συνεργασία που θα βοηθήσει τα μέγιστα τα άτομα τρίτης ηλικίας.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube