C. ΚΟΡΑΚΑΚΙ
C. ΚΟΡΑΚΑΚΙ

Διπλό … μέτωπο σήμερα για την Κύπρο

με διπλό τραπ και αεροβόλο τουφέκι

——————-

του Ανδρέα Λαζανίτη

Απεσταλμένου της ΕΑΚ

* Τρεις Κύπριοι διεθείς, «μετρούν» δυνάμεις και αντοχές…

* Πίσω από τον καλό εαυτό της, η Γεωργία Κωνσταντινίδου αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με σκορ που δεν θα θέλει να θυμάται (62/75)

* Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα έχει χρώμα χάλκινο και άρωμα … Άννας Κορακάκη!

Σε «διπλό ταμπλώ» το παίζει σήμερα η ΣΚΟΚ στο Ολυμπικακό σκοπευτήριο της Λας Κάμπιας στη Γρανάδα, αφού στη «μάχη» των Παγκοσμίων Αγώνων Σκοποβολής ρίχνονται οι αθλητές του διπλού τραπ Στέφανος Θεοδότου και Τζιοβάνης Σαββίδης και ο νεαρός Αλέξανδρος Πολυκάρπου στο αεροβόλο τουφέκι εφήβων. Το μόνο σίγουρο στις σημερινές αναμετρήσεις είναι το γεγονός ότι και οι τρεις αθλητές μας ξέρουν πολύ καλά που βρίσκονται και με ποιους έχουν να αντιπαλέψουν, καθώς και ποιοι είναι οι ουσιαστικοί και εφικτοί τους στόχοι τους. Και οι τρεις σκοπευτές γνωρίζουν πως το πραγματικό κέρδος απ’ αυτή τη συμμετοχή τους θα είναι η τεράστια εμπειρία της κορυφαίας σκοπευτικής διοργάνωσης της ISSF, δίπλα στα μεγάλα «ντουφέκια» του πλανήτη.

Ο Στέφανος, ως ο πιο έμπειρος της παρέας δηλώνει απερίφραστα πως «θα αγωνίζομαι να ξεπεράσω τον εαυτό μου…», ενώ ο πρωτάρης Τζιοβάνης, που ακόμα «πειραματίζεται» με το καινούριο όπλο του, ξεκαθαρίζει πως «ένα αποτέλεσμα κοντά στο 130/150 θα μου δείξει ότι βρίσκομαι στο σωστό δρόμο…», γνωρίζοντας πως για να περάσει κάποιος στον ημιτελικό ίσως να μην είναι αρκετό ένα 145/150! Για τον έφηβο Αλέξανδρο Πολυκάρπου που στο παγκύπριο πρωτάθλημα σταθερού στόχου, δεν έχει κανένα πρόβλημα να τα … βάλει με τους άνδρες συναθλητές του (πρωταθλητής εφήβων και δευτεραθλητής στη γενική κατάταξη), οι παγκόσμιοι αγώνες θα είναι το πρώτο βήμα στην καριέρα του, για την περαιτέρω ανέλιξή του στο αεροβόλο τουφέκι. Σ’ αυτή την ηλικία, ακόμα και η όποια «αποτυχία» (την οποία όλοι απευχόμαστε), θα είναι τεράστιο κέρδος στα αποθέματα των εμπειριών…

Χαμηλά η Γεωργία

Εν τω μεταξύ, στο τραπ γυναικών που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, η Γεωργία Κωνσταντινίδου πραγματοποίησε εμφάνιση … περασμένων εποχών, που τίποτε δεν θύμιζε την αργυρή νικήτρια των πρόσφατων Κονοπολιειακών Αγώνων. Με 62/75 περιορίστηκε στην 59η θέση, ενώ για τον ημιτελικό χρειάστηκε σιουτ οφ, το 72/75. Παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδείκτηκε η Γερμανίδα Κατρίν Κουός, ενώ το αργυρό μετάλλιο έμεινε στην Ισπανία με την «οικοδέσποινα» Φατίμα Γκάλβες, και το χάλκινο ταξίδευσε στην Αυστραλία, με τις αποσκευές της Κάθριν Σκίνερ.

Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας

Η ελληνική σκοποβολή, από το απόγευμα της Παρασκευής, πανηγυρίζει και το πρώτο της μετάλλιο στους 51ους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής. Η νεάνιδα πρωταθλήτρια

Ευρώπης Άννα Κορακάκη, μετά από εξαιρετική εμφάνιση εξασφάλισε την τρίτη θέση στο αεροβόλο πιστόλι νεανίδων και χάρισε στην Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο. Η 18χρονη σκοπεύτρια από τη Δράμα, που από τον περασμένο Μάρτη (όταν κέρδισε τους Πανευρωπαϊκούς στη Μόσχα) είναι και η κάτοχος του πανευρωπαϊκού και παγκοσμίου ρεκόρ (201.0), στον προκριματικό αγώνα στη Γρανάδα πέρασε επικεφαλής με 386/400. Στον τελικό με 178.0 περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο, ενώ το χρυσό εξασφάλισε η Κινέζα Γιουμέι Λιν με 199.8 και το αργυρό η Ρωσίδα Βιταλίνα Ματσαρασκίνα με 198.2.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Α. Οι Τζιοβάνης Σαββίδης και Στέφανος Θοδότου που σήμερα αγωνίζονται στο διπλό τραπ

Β. Ο νεαρός Αλέξανδρος Πολυκάρπου

Γ. Η νεαρή Άννα Κορακάκη χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι νεανίδων