UntitleSDFd 1
UntitleSDFd 1
  • Άτυχος ο Φειδίας Σαββίδης που ένοιωσε ενοχλήσεις μετά την πρώτη πούλα

 

  • Δ. Λόρδος: «Απαράδεκτη η συμπεριφορά της τοπικής αστυνομίας προς τους χορηγούς της διοργάνωσης, οι οποίοι απειλούν να αποχωρήσουν»

 

Αρκετά καλό ξεκίνημα είχαν οι αθλητές μας του τραπ την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, τουλάχιστον κατά τα … δύο τρίτα. Κι αυτό γιατί ο πρωταθλητής μας Φειδίας Σαββίδης, ο οποίος ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα (24/25) δείχνοντας ότι βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση, στη συνέχεια, λόγω συνεχούς παραμονής του κοντά στο σύστημα κλιματισμού (air-conditioner) στο χώρο ξεκούρασης των αθλητών, ένοιωσε αδύναμος να συνεχίσει τον αγώνα (κατά πάσα πιθανότηττα έπαθε ψύξη), με αποτέλεσμα στη δεύτερη πούλα να έχει 5 απώλειες (20/25) και να ολοκληρώσει την πρώτη μέρα με 44/50, αποτέλεσμα που ουσιαστικά τον βγάζει έξω από τους αρχικούς στόχους, τόσο του ιδίου όσο και της εθνικής ομάδας.

Οι άλλοι δυο διεθνείς μας Γιάννης Αηλιώτης (23+25) και Ανδρέας Μακρής (24+24) ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες της πρώτης μέρας με 48/50 ο καθένας και βρίσκονται μέσα στους στόχους τους για μια αξιοπρεπή παρουσία στην κορυφαία διοργάνωση της ISSF. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας, δώδεκα αθλητές την … έβγαλαν καθαροί και με 50/50 προηγούνται στη βαθμολογία, ενώ ακολουθούν 24 αθλητές με μια μόνο απώλεια (49/50), γεγονός που δείχνει πως θα «πέσουν κορμιά» για την τελική επικράτηση και τη διεκδίκηση θέσης στο βάθρο που θα δώσει και τις πρώτες τρεις κάρτες (quotaplaces), για τους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Αρκετά καλά, πάει και ο έφηβος σκοπευτής μας Ευτύχιος Σωτηρίου, ο οποίος στην παρθενική παρουσία του σε διεθνή αγώνα, ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα με 43/50 (21+22), ενώ τέσσερις αθλητές προηγούνται με 49/50. Ο Ελλαδίτης έφηβος Ιωάννης Χατζητσακίρογλου στους πρώτους 50 δίσκους είχε 44 επιτυχίες (20+24).

 

Δηλώσεις Δ. Λόρδου

Μιλώντας με τον Τεχνικό Επιθεωρητή της διοργάνωσης και πρόεδρο της ΣΚΟΚ Δημήτρη Λόρδο, χαρακτήρισε ως «πολύ καλή αρχή» τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας των αθλητών μας και στάθηκε ιδιαίτερα στην ατυχία του Φειδία Σαββίδη, για τον οποίο εξέφρασε τις αμφιβολίες του αν θα μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα.

Για την όλη διοργάνωση των παγκοσμίων αγώνων, ο Τεχνικός Επιθεωρητής παρέπεμψε στα δώδεκα 50άρια και στα 24 49άρια της πρώτης μέρας, τονίζοντας ότι αυτά δείχνουν την πολύ καλή δουλειά που έγινε από τους συνεργάτες του, την καλή διαιτησία και τη λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων. Στάθηκε όμως ιδιαίτερα στο μελανό σημείο της όλης διοργάνωσης, το οποίο έχει να κάνει με την απαράδεκτη στάση της τοπικής αστυνομίας έναντι των χορηγών των Παγκοσμίων Αγώνων. Όπως ανάφερε ο κ. Λόρδος, οι κατασκευαστές όπλων που είναι και χορηγοί της διοργάνωσης, απειλούν να αποχωρήσουν αφού η αστυνομία τους απαγορεύει να εκθέτουν τα όπλα τους στα περίπτερα που έχουν ενοικιαστεί γι αυτόν ακριβώς το σκοπό. Για το «κομφούζιο» που επικτατεί ο Τεχνικός Επιθεωρητής των αγώνων, επιρρίπτει ευθύνες στην Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης, η οποία δεν φρόντισε να καλύψει τους χορηγούς, οι οποίοι στην ουσία αποτελούν τους αιμοδότες της διοργάνωσης.

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Α). Οι διεθνείς σκοπευτές μας Γιάννης Αηλιώτης και Ανδρέας Μακρής, που ξεκίνησαν αρκετά καλά την πρώτη μέρα του τραπ

 

Β). Ο Τεχνικός Επιθεωρητής της διοργάνωσης Δημήτρης Λόρδος, για τη στάση της αστυνομίας έναντι των χορηγών, επιρρίπτει ευθύνες στην Οργανωτική Επιτροπή


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube