Σε έξι περιοχές αυτό το Σαββατοκύριακο τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων στην επιτραπέζια αντισφαίριση
Paidiko 2019 diplo korasidon aponomi

Με το προκριματικό στάδιο του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων (αθλητές μέχρι 15 ετών) συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Όπως έγινε τον περασμένο μήνα για την ηλικιακή κατηγορία νέων-νεανίδων, έτσι και στο παιδικό η ομοσπονδία επανέφερε μετά από χρόνια τους αγώνες του ομαδικού στα προκριματικά κι αυτό το στοιχείο δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στη διοργάνωση. Η συγκεκριμένη φάση αφορά έξι περιοχές της χώρας. Τα ατομικά μεθαύριο θα είναι για την Αττική (και κάποια νησιά), τη Βόρεια Ελλάδα, την Ανατολική Μακεδονία, τη Δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και μαζί τη Χίο και τη Λέσβο και τα ομαδικά αύριο για τις ίδιες περιοχές πλην της Ανατολικής Μακεδονίας. Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν συνολικά στους 249 αθλητές, τις 86 αθλήτριες στο απλό, τις 45 ομάδες παίδων και τις 22 κορασίδων. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://app.ttscore.io/customer/24 οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να βρουν βασικές πληροφορίες για τα προκριματικά (εκεί θα εμφανιστούν και τα αποτελέσματα), ενώ στο λινκ http://www.httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5390:pinakas-prkriseon-pp-omadikoy-atomikoy-paidon-korasidon-2019-20&catid=6:2012-03-09-08-06-36&Itemid=25 δίνονται αναλυτικά οι προκρίσεις σε ομαδικά και ατομικά.

Οι αγώνες για την Αττική φιλοξενούνται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο απλό την Κυριακή πρόκειται να πάρουν μέρος 81 αγόρια και 40 κορίτσια και στο ομαδικό το Σάββατο 18 και 11 σωματεία αντίστοιχα.

Η Βόρεια Ελλάδα θ’ αγωνιστεί στη Θεσσαλονίκη, στην ομοσπονδιακή αίθουσα στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ.. Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής ήταν 61 αθλητές και 19 αθλήτριες στο ατομικό και 10 και 5 ομάδες αντίστοιχα στο ομαδικό.

Τα προκριματικά για τη Δυτική Ελλάδα θα γίνουν σε δύο διαφορετικές αίθουσες. Τα ατομικά την Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο Κουκούλι και το ομαδικό αύριο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Έχουν δηλωθεί 38 αγόρια και 12 κορίτσια για το απλό και 7 και 3 ομάδες αντίστοιχα στο ομαδικό.

Στην έδρα του Φάρου Βαρβασίου, στη Χίο, θα γίνουν τα παιχνίδια για τη Χίο και τη Λέσβο. Στο απλό πρόκειται ν’ αγωνιστούν 19 αθλητές και 6 αθλήτριες και στο ομαδικό 5 και 3 σωματεία αντίστοιχα.

Για τη Θράκη οι αγώνες του ατομικού κατ’ αρχάς, θα φιλοξενηθούν σε δύο διαφορετικές πόλεις, Στην Ορεστιάδα και την αίθουσα του 1ου δημοτικού σχολείου θα παίξουν αύριο οι κορασίδες (9 τον αριθμό) και στην Αλεξανδρούπολη μεθαύριο (στη Ζαρίφειο Ακαδημία) οι παίδες (38). Το ομαδικό περιλαμβάνει μόνο τους παίδες και οι συνολικά 5 ομάδες θα συγκεντρωθούν αύριο στο γυμναστήριο της Ζαρίφειου Ακαδημίας.

Την Κυριακή τέλος, στην Καβάλα και την έδρα του τοπικού Α.Σ.Ε.Α. στο 6ο λύκειο θα γίνουν οι αγώνες για το απλό παίδων με 12 συμμετοχές.

Στην τελική φάση του ομαδικού (25-26 Απριλίου) θα προκριθούν μέσα από αυτή τη διαδικασία συνολικά 16 ομάδες παίδων και 12 κορασίδων. Στην τελική φάση των ατομικών αγωνισμάτων (9-10 Μαΐου) προκρίνονται 32 αθλητές και 26 αθλήτριες.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την προκήρυξη περνάνε απευθείας στα τελικά του ατομικού οι 6 πρώτοι παίδες και οι 4 πρώτες κορασίδες του πίνακα αξιολόγησης. Είναι λοιπόν, οι αθλητές Αλέξανδρος Μαδέσης του Π.Κ.Δ. Ταύρου, Κίμωνας Μήτκας (Φάρος Αλεξανδρούπολης), Ευστάθιος Μανωλόπουλος (Α.Σ. Το Γυμνάσιο), Διονύσης Τιμαμόπουλος (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας), Δημοσθένης Νασιούλας (Α.Σ. Το Γυμνάσιο) και Βασίλης Τζιότζιος (Αίας Ευόσμου) και οι αθλήτριες Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας), Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου), Δήμητρα Πετσίβα (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας) και Ευγενία Καραθανάση (Π.Α.Ο. Φυλής).


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube