Σε ανοδική πορεία το τζούντο με υψηλού επιπέδου διοργανώσεις στις ηλικίες U18 και U12
IMG 7994

Ξεχώρισαν με την πρωτιά τους η Christodoulides Judo Academy στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα U18 και η Kition Judo στα U12

Περίπου 200 τζουντόκα έλαβαν μέρος στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα U18 και στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα για γεννηθέντες το 2008 (U12).

Με δύο Παγκύπρια Πρωταθλήματα και με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες που διοργάνωσε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Τζούντο (ΠΟΤ) το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στην κλειστή αίθουσα «Ελευθερία».

Η διοργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου, τόσο στο αγωνιστικό μέρος, όσο και στο οργανωτικό. Η διαιτησία τα πήγε περίφημα, ενώ χωρίς κανένα πρόβλημα λειτούργησε το video replay. Οι συμμετέχοντες και τα σωματεία επέδειξαν ιδιαίτερη αθλητοπρέπεια, προσφέροντας μια όμορφη αγωνιστική ημέρα σε όσους παρευρέθηκαν στα πρωταθλήματα.

Φωτογραφικό υλικό από τις απονομές του Παγκύπριου Πρωταθλήματος U18

Στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα U18 έλαβαν μέρος πάνω από 100 αθλητές, με όλα σχεδόν τα σωματεία της ΠΟΤ να εκπροσωπούνται. Το Πρωτάθλημα U18 αποτέλεσε βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή των τζουντόκα στις διεθνείς διοργανώσεις. Στον πίνακα των μεταλλίων πρώτευσε η Christodoulides Judo Academy με τρία χρυσά και δύο χάλκινα.

Οι Τζουντόκα Κωνσταντίνος Χαραλάμπους του σωματείου «Πηγασος» και ο Κυριάκος Σπέτσιος απο το σωματείο «Kition Judo» έλαβαν μέρος στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα U12 έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Ακολούθως, διεξήχθη το Παγκύπριο Πρωτάθλημα για τζουντόκα γεννηθέντες το 2008, με συμμετοχή σχεδόν 100 αθλητών. Την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων με τρία χρυσά και ένα χάλκινο πήρε η ακαδημία Kition Judo. Η διοργάνωση αυτή αποτέλεσε βασικό κριτήριο για διεκδίκηση θέσεων από τζουντόκα στα αθλητικά σχολεία.

Φωτογραφικό υλικό από τις απονομές του Παγκύπριου Πρωταθλήματος U12

Ο τεχνικός διευθυντής της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Τζούντο κ. Χρίστος Χριστοδουλίδης, δήλωσε: «Όλα κύλησαν πολύ ομαλά στο οργανωτικό τομέα, κάτι που αποδεικνύει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται απ΄ όλους στην ομοσπονδία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη πολύ καθοριστική στήριξη, καθώς και τη Suzuki, που είναι πάντα δίπλα μας. Στην Ομοσπονδία και τα σωματεία-μέλη μας θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, για να φέρουμε ακόμη ψηλά το άθλημα του τζούντο».

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο :

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube