Σε ανοδική πορεία πωλήσεων  η Porsche για το 2019
PORSCHE AG 3

Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2019, η Porsche AG αύξησε, για μία ακόμη φορά, τα έσοδα από πωλήσεις κατά 7%, με συνολικές απολαβές 20,49 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Το λειτουργικό κέρδος αυξήθηκε στα 3,35 δισ. Ευρώ ενώ η απόδοση των πωλήσεων έφτασε το 16,3%. Οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 3%, με την εταιρεία να παραδίνει 202.318 οχήματα στους πελάτες μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σημαντικό είναι και το ότι, κατά 2019, το εργατικό δυναμικό της εταιρείας αυξήθηκε κατά επτά τοις εκατό με 34.675 εργαζόμενους τη στιγμή που άλλοι κατασκευαστές προχωρούν σε μειώσεις προσωπικού.

Σε ανοδική πορεία πωλήσεων  η Porsche για το 2019
PORSCHE AG 1

Στα τρία πρώτα τρίμηνα του 2019, η Porsche AG διέθεσε 202.318 οχήματα παγκοσμίως, αντιστοιχώντας σε αύξηση κατά 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι σειρές Cayenne και Macan απολάμβαναν ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση με την πρώτη να πετυγχαίνει τη μεγαλύτερη άνοδο που έφτασε το ποσοστό του 25% (62.022 οχήματα). Ένα μοντέλο που ξεκίνησε πρόσφατα να κυκλοφορεί και σε έκδοση Coupé – και σαν plug-in υβριδικό. Παράλληλα 73.967 οχήματα Macan παραδόθηκαν στους πελάτες, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Porsche κατάφερε να διατηρήσει τη θέση της στην Κίνα και τις ΗΠΑ – παρά την γενικά ασθενέστερη οικονομική κατάσταση και στις δύο αγορές. 64.237 οχήματα παραδόθηκαν σε πελάτες στην Κίνα τους πρώτους εννέα μήνες, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Στις ΗΠΑ – η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Porsche – οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 6% στις 45.062 μονάδες. Συνολικά, τα αυτοκίνητα της Porsche παραμένουν δημοφιλή στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού, Αφρικής και Μέσης Ανατολής όπου πραγματοποιήθηκε παράδοση 86.235 οχημάτων, που αντιστοιχούσαν σε τοπική αύξηση έντεκα τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Μέχρι το τέλος του 2019, η Porsche αναμένει αύξηση των παραδόσεων και η εταιρεία αναμένει επίσης μια μικρή αύξηση των εσόδων από τις πωλήσεις.. Η Porsche παρουσίασε το πρώτο ηλεκτροκίνητο σπορ αυτοκίνητο, την Taycan, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η παράδοση των Taycan θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ από τα τέλη του 2019 και θα διατίθεται στις αντιπροσωπείες στην Ευρώπη τους πρώτους μήνες του 2020.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube