national volleyball team 2019
national volleyball team 2019

Την ήττα με 0-3 από την Εθνική Ουγγαρίας γνώρισε η ΠροΕθνική Ανδρών στο δεύτερο φιλικό με την Εθνική Ουγγαρίας που έγινε την Κυριακή στο Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου. Οι Ούγγροι ήταν καλύτεροι και πήραν τον αγώνα. Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο η ΠροΕθνική μας κέρδισε 3-1 σετ.

Ο Ομοσπονδιακός κόουτς Χόρχε Κανεστράτσι έκανε αλλαγές στον αγώνα σε σχέση με αυτό του Σαββάτου δοκιμάζοντας παίκτες, αλλά και σχήματα.

Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος στο πρώτο σετ με τους Ούγγρους να είναι ελαφρώς καλύτεροι και να προηγούνται 15-17. Οι Ούγγροι ήταν ανώτεροι ξέφυγαν με 16-22 για να κερδίσουν 16-25 σε ένα μέτριο σετ για την Εθνική μας.
Η ομάδα μας εμφανίστηκε καλύτερη στο δεύτερο σετ και είχε ισχνό προβάδισμα 12-11. Ωστόσο, σταδιακά, οι Ούγγροι ανέβηκαν και ελέω της κακής υποδοχής της ΠροΕθνικής ξέφυγαν 16-21 για να κερδίσουν τελικά 19-25 αυξάνοντας το δείκτη του σκορ σε 0-2 σετ.

Η ομάδα του Κανεστράτσι άρχισε πολύ καλά το τρίτο σετ και προηγήθηκε 07-05 με πολύ καλό μπλοκ. Οι Ούγγροι όμως κατάφεραν να γυρίσουν τα σε βάρος τους δεδομένα και να προσπεράσουν 11-13. Η Προεθνική ήταν βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα σετ και με μπλοκ του Παφίτη προηγήθηκε 18-17. Δυο απανωτά όμως λάθη, έφεραν τους Μαγυάρους να προηγούνται με 18-20.

Οι διεθνείς ήταν αποφασισμένοι, αλλά οι Ούγγροι προηγήθηκαν με άσο 21-24 και έφθασαν στο ματς – πόιντ. Ένα λάθος των φιλοξενουμένων αναπτέρωσε τις ελπίδες μας αφού μειώσαμε σε 23-24, αλλά δεν καταφέραμε να τελειώσουμε την κρίσιμη φάση και χάσαμε 23-25 και τον αγώνα με 0-3 σετ.

Η Εθνική αγωνίστηκε με τους: Π. Χρυσοστόμου, Σαββίδης, Κοντός, Προδρόμου, Παφίτης, Χαριδήμου – Λίμπερο: Αντωνίου, Χαραλαμπίδης. – Αλλαγές: Χριστοφόρου, , Α. Χρυσοστόμου, Αλεξίου, Στρουγκάρεβιτς.

Οι δυο ομάδες συνέχισαν μετά την ολοκλήρωση του αγώνα να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε ένα καθαρά προπονητικού χαρακτήρα σετ.

Εκτός αποστολής από το φιλικό ήταν οι οι Γαβριήλ Γεωργίου και Δημήτρης Αποστόλου.