Ψηφιακά η 136η Σύνοδος της ΔΟΕ τον Ιούλιο του 2020
2020 05 08 Ψηφιακά η 136η Σύνοδος της ΔΟΕ

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για ένα χρόνο φέρνει αλλαγές και πέραν από το αθλητικό καλεντάρι

Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε πέραν από αλλαγές στο αθλητικό καλεντάρι -με σημαντικότερη την αναβολή για έναν χρόνο των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020»- και διαφοροποιήσεις αυτή την περίοδο στον τρόπο λειτουργίας του Ολυμπιακού Κινήματος.

Οι νέες πρακτικές κοινωνικής αποστασιοποίησης, οι πρακτικές δυσκολίες στις μετακινήσεις λόγω των περιορισμών στις διάφορες χώρες και η ανάγκη αποφυγής συγκέντρωσης πολλών ατόμων σε ένα χώρο -τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη περίοδο- ώθησε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να ανακοινώσει την πρόθεση της όπως διεξαχθεί μακρόθεν η 136η Σύνοδος της ΔΟΕ.

Η 136η Σύνοδος ήταν αρχικά ορισμένη να διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2020 στο Τόκιο, λίγες μέρες πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως η αναβολή υποχρέωσε τη ΔΟΕ σε αλλαγές. Όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ, η 136η Σύνοδος θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, όχι φυσικά στο Τόκιο, αλλά Ψηφιακά, μέσω ασφαλούς ηλεκτρονικού συστήματος, με ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση. Οι ψηφοφορίες θα γίνονται ηλεκτρονικά, και πάλι μέσα από ασφαλές δίκτυο.

Την Πέμπτη 14 Μαΐου θα συνεδριάσει, εικονικά, η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ, όπου θα εξεταστεί το πιο πάνω ενδεχόμενο και άλλα θέματα που αφορούν το Ολυμπιακό Κίνημα.

Εκκρεμεί παράλληλα και η απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι για τις επόμενες Συνόδους της ΔΟΕ. Ως είθισται, πριν από κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες, διεξάγεται Σύνοδος στην πόλη διεξαγωγής, έτσι τον Ιούλιο του 2021 το Τόκιο θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί το Ολυμπιακό Κίνημα για την 137η Σύνοδο. Όμως, η ΔΟΕ είχε ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Αθήνα θα φιλοξενήσει την 137η Σύνοδο του 2021, η οποία είναι και εκλογική. Σύνοδο της ΔΟΕ αναμένεται να φιλοξενήσει μερικούς μήνες μετά και το Πεκίνο, ως η διοργανώτρια πόλη των 24ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (4-20 Φεβρουαρίου 2022).

Θυμίζουμε ότι οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν αρχικά ορισμένοι για τις 24 Ιουλίου με 9 Αυγούστου 2020, όμως η πανδημία υποχρέωσε τη ΔΟΕ, σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Ιαπωνίας, να προχωρήσουν στην αναβολή για ένα χρόνο. Οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής είναι η 23 Ιουλίου με 8 Αυγούστου 2021. Ήδη ξεκίνησε η μεγάλη προσπάθεια από τους διοργανωτές και τη ΔΟΕ για μεταφορά της τεράστιας αθλητικής διοργάνωσης κατά ένα χρόνο, ένα εγχείρημα ιδιαίτερα περίπλοκο, λόγω του μεγέθους των Ολυμπιακών Αγώνων.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube