9 1
9 1

«Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού»: Πρωτοποριακό πρόγραμμα του Παν. Frederick στη Λεμεσό με ειδίκευση στον αθλητικό τουρισμό και στα αθλήματα θαλάσσης

Το Πανεπιστήμιο Frederick ανακοινώνει την έναρξη του νέου πρωτοποριακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» (4 έτη, Πτυχίο), με έδρα τη Λεμεσό. Πεποίθηση του Πανεπιστημίου Frederick είναι, ότι σε μια παραλιακή πόλη, που αναπτύσσει ραγδαία τις τουριστικές της υποδομές και προσβλέπει σε πρόσθετα οφέλη, ξεχωριστή θέση πρέπει να κατέχει ο αθλητικός τουρισμός και τα αθλήματα  θαλάσσης. Για τον λόγο αυτό, το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα εξειδίκευσης στον αθλητικό τουρισμό και τον αθλητισμό αναψυχής, στα αθλήματα θαλάσσης, καθώς επίσης και σε πληθώρα άλλων αθλημάτων, όπως ο κλασικός αθλητισμός, τα ομαδικά αθλήματα, και τα μαχητικά αθλήματα.

Το Πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται  στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick, έχει αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου και θα δεχθεί τους πρώτους φοιτητές και τις φοιτήτριες με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους τον Σεπτέμβριο του 2018.

Το Πανεπιστήμιο Frederick, λαμβάνοντας υπόψη τα αθλητικά, πολιτιστικά, κοινωνικά και ιστορικά δεδομένα της πόλης και της χώρας μας, έλαβε την απόφαση και προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Σπουδών στην πόλη της Λεμεσού. Μια πόλη με μεγάλη παράδοση στον αθλητισμό, που έχει αναδείξει Ολυμπιονίκες και με συμμετοχή αθλητών στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, που στηρίζει διαχρονικά εθνικές ομάδες της Κύπρου όλων των αθλημάτων. Η Λεμεσός έχει σήμερα την καλύτερη αθλητική υποδομή της Κύπρου σε όλα τα αθλήματα ενώ η αθλητική της ανάπτυξη είναι ραγδαία, λόγω και της ανέγερσης του νέου Εθνικού Σταδίου Ποδοσφαίρου. Η απόφαση αυτή αγκαλιάστηκε και έτυχε τόσο της θερμής στήριξης των φορέων της πόλης όσο και των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που εμπλέκονται στην ανάπτυξη της Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού της χώρας μας. Το εκπαιδευτικό  μέρος του Προγράμματος Σπουδών υποστηρίζεται από υπερσύγχρονα και καινοτόμα εργαστήρια, ενώ τα μαθήματα εφαρμογής θα γίνονται σε άρτια εξοπλισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις που πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές ασφάλειας. Επιπρόσθετα, το Πρόγραμμα Σπουδών στελεχώνεται από ακαδημαϊκό προσωπικό με διεθνή αναγνώριση που εγγυάται την επιτυχία της λειτουργίας του. 

Το Πανεπιστήμιο θα διοργανώσει τον Ιούνιο εκδήλωση για την παρουσίαση του Προγράμματος Σπουδών «Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού», με την παρουσία σημαντικών αθλητικών φορέων, δημόσιων, ιδιωτικών και ημικρατικών οργανισμών, ομοσπονδιών, σημαντικών αθλητικών επιστημόνων και παραγόντων, κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Τηλ.: +357 22 394394

ΛΕΜΕΣΟΣ: Τηλ.: +357 25 730975

www.frederick.ac.cy | email: adminfo@frederick.ac.cy