The all new Seiko Block Cam
The all new Seiko Block Cam

Καινοτόμα  τεχνολογία που δώσει στους λάτρεις των σπορ μια νέα ματιά κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματα στίβου Iaaf στην Ντόχα 2019

Οι οπαδοί του αθλητισμού σε όλο τον κόσμο θα είναι ακόμη πιο κοντά στη δράση περισσότερο από ποτέ, καθώς η IAAF Productions εισάγει μια πρωτοποριακή τεχνολογία στη μετάδοση του παγκόσμιου πρωταθλήματος Στίβου IAAF Doha 2019, που ξεκινά στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η IAAF, με τους τεχνολογικούς εταίρους και τους προμηθευτές της, έκανε συντονισμένη ώθηση για να φέρει επανάσταση στην κάλυψη με βίντεο των εκπομπών στον αθλητισμό στον μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, εισάγοντας μια σειρά από νέες κάμερες που θα προσφέρουν καινοτόμες οπτικές γωνίες στο  behind-the-scenes εικόνες που δεν έχουν παρουσιαστεί στο ακροατήριο ποτέ στο παρελθόν.

Με τέσσερις αθλητές-τριες η Κύπρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στην Ντόχα

Σε συνεργασία με τον μακροχρόνιο συνεργάτη του IAAF, την Seiko, η IAAF Productions θα εισάγει πρώτη την παγκόσμια καινοτόμο τεχνολογία του Block Cam στο Διεθνές Στάδιο Khalifa. Δύο μικροσκοπικές κάμερες έχουν εγκατασταθεί σε κάθε αρχικό Μπλοκ εκκίνησης που θα προσφέρει μια νέα διάσταση στην κάλυψη των 100 μέτρων και των σπριντ εμπόδια, μεταδίδοντας τις πρώτες φωτογραφίες των προσώπων των αθλητών τη στιγμή που θα ακούσουν το αρχικό πιστόλι και θα καταγράψουν την έκρηξη ενέργειας καθώς οι αθλητές εγκαταλείπουν τα Μπλοκ εκκίνησης. 

Χρονοδιάγραμμα αγωνισμάτων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου IAAF στην Ντόχα 2019

Ο διευθυντής του Broadcast IAAF, James Lord, δήλωσε ότι η ομάδα του εργάστηκε έντονα τον περασμένο χρόνο για να εξασφαλίσει αυτή την κάλυψη στην Ντόχα που θα αποτελεί μια  φρέσκια και δυναμική προοπτική.

«Ο αθλητισμός είναι ένα εξαιρετικό άθλημα όπου οι αθλητές μας κάνουν καταπληκτικά πράγματα», ανάφερε ο James Lord. «Υπάρχει εξαιρετική ζωή, χρώμα και κίνηση όχι μόνο μέσα από τον ανταγωνισμό αλλά θέλαμε να παρουσιάσουμε όλα αυτά στον κόσμο με νέους και συναρπαστικούς τρόπους».

Η ιδέα για το Block Cam ήρθε από τον δημιουργό και ζωντανό σκηνοθέτη της IAAF Productions Gilbert, ο οποίος αισθάνθηκε ότι το κοινό έχασε μια κρίσιμη στιγμή του δράσης επειδή δεν κατάφερε να δει τα πρόσωπα των αθλητών κατά την έναρξη των αγώνων σπριντ.

«Οι παραδοσιακές θέσεις κάμερας έδειχναν μόνο την κορυφή ή την πλευρά των κεφαλών τους καθώς πήραν τα σημάδια τους», εξήγησε ο Κύριος. «Οι νέες κάμερες μέσα στα Μπλοκ εκκίνησης θα καταγράψουν αυτή την έντονη στιγμή λίγο πριν από την εκκίνηση του αγώνα. Ο Seiko έχει κάνει μια λαμπρή δουλειά στο να φέρει την οπτική επαφή με αυτό».

Η Seiko έτσι θα εισαγάγει επίσης ένα βελτιωμένο Σύστημα Εκκίνησης Βίντεο, επίσης τη μέτρηση της απόστασης στο βίντεο εκκίνησης και νέες κάρτες συμβάντων πυριτίου LED που θα παρέχουν περισσότερες πληροφορίες στους θεατές.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seiko Holdings Corporation, Shinji Hattori, δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι για την υπηρεσία που έχουμε δημιουργήσει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αθλητισμού IAAF Ντόχα 2019.»

“Η κύρια ευθύνη μας είναι να παρέχουμε ακριβή, αξιόπιστα και γρήγορα δεδομένα χρονισμού και μετρήσεων και να παραμείνουμε 100% επικεντρωμένα σ ‘αυτό, όπως καταδεικνύει το βελτιωμένο μας σύστημα πληροφοριών εκκίνησης για σπριντ. Ωστόσο, για τη Ντόχα, επενδύσαμε επίσης σε νέες τεχνολογίες που φέρνουν το άθλημα πιο κοντά στους οπαδούς, όπως το σύστημα Block Cam και ένα νέο πίνακα πληροφοριών για τα μακρά και τριπλά άλματα. Ελπίζουμε ότι όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να φέρουμε νέο ενθουσιασμό και νέους οπαδούς στο υπέροχο άθλημα του αθλητισμού “.

Η σουίτα των νέων φωτογραφικών μηχανών που θα χρησιμοποιηθούν από την IAAF Productions θα περιλαμβάνει επίσης κάμερες σώματος που τοποθετούνται σε υπαλλήλους Ντρομ (μη επανδρωμένα αεροσκάφη), σιδηροδρομικές και συρματόσχοινες συσκευές στην πλάτης, σιδηροδρομική κάμερα στη σήραγγα του γηπέδου προθέρμανσης, μια κατευθυνόμενη φωτογραφική μηχανή αργής κίνησης στο χώρο ρίψεων της δισκοβολίας και κάμερες χειρός για τους αθλητές.

Τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2019 θα δουν επίσης ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός στη γραφική παραγωγή και ανάλυση, χρησιμοποιώντας τη συνδυασμένη εμπειρία των Seiko, Hawkeye, Angular Velocity και Deltatre.

Αυτά θα εμφανίζουν επίσης  τη μέγιστη ταχύτητα που επιτυγχάνουν οι σπρίντερ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και την τελική ταχύτητά τους, την ταχύτητα απογείωσης στο άλμα επί κοντό, το τριπλού και την ταχύτητα και τη γωνία απελευθέρωσης των αθλημάτων ρίψεως. 

“Έχουμε αγκαλιάσει την καινοτομία σε όλα τα Πρωταθλήματα, δείχνοντας περισσότερα πλάνα από τη στιγμή που οι αθλητές φτάνουν στο γήπεδο, με όλο την εμπειρία τους μέχρι το τέλος της εκδήλωσης . θα υπάρχουν τοποθετημένες περισσότερες από 130 κάμερες μέσα και έξω από το στάδιο. Ανυπομονούμε  να μεταδώσουμε αυτές τις μοναδικές στιγμές από τα  Πρωταθλήματα “, πρόσθεσε ο Λόρδος.

IAAF