11
11

Η Λευκωσία ζει σε ρυθμούς υδατοσφαίρισης, αφού με τον αγώνα ΑΠΟΕΛ – VK Becejac, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 8:30 το βράδυ στο Κολυμβητήριο Λευκωσίας, ξεκινάει επίσημα το 1ο Nicosia International Waterpolo Cup.

Στο διεθνές τουρνουά, το οποίο συνδιοργανώνουν ο ΑΠΟΕΛ και η Total Sports Marketing και διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας, λαμβάνουν μέρος επίσης ο Άρης Θεσσαλονίκης και ο Γ.Σ Περιστερίου, ενώ φιλική συμμετοχή θα έχει και η Εθνική Κύπρου.

Μπόλικη δράση το Σάββατο

Μπορεί την Παρασκευή να διεξάγεται μόνο ένας αγώνας, το Σάββατο όμως οι φίλοι της υδατοσφαίρισης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τέσσερις αγώνες στο Κολυμβητήριο Λευκωσίας. Η δράση ξεκινά από της 13:00 με τον αγώνα Εθνική Κύπρου-Περιστέρι και στις 14:45 η Σέρβικη VK Becejac αντιμετωπίζει τον Άρη Θεσσαλονίκης. Το απόγευμα, στις 18:30 ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστεί με το Περιστέρι, ενώ το τελευταίο παιχνίδι της ημέρας θα διεξαχθεί μεταξύ της Εθνικής Κύπρου και του Άρη στις 20:15.

Οι αγώνες της Κυριακής

Από νωρίς θα ριχτούν στη μάχη οι πολίστες την Κυριακή, αφού στις 10:00 το πρωί οι δύο ομάδες από την Ελλάδα, Περιστέρι και Άρης Θεσσαλονίκης θα αγωνιστούν μεταξύ τους, και στις 11:45 η VK Becejac θα αντιμετωπίσει την Εθνική Κύπρου. Ακολούθως, το απόγευμα στις 17:00, οι Σέρβοι θα αγωνιστούν με το Περιστέρι, ενώ η αυλαία του τουρουά θα κλείσει με τον αγώνα ΑΠΟΕΛ-Άρης Θεσσαλονίκης στις 18:45.

 

Δείπνο απονομών με Χατζηθεοδώρου

Μετά το πέρας των αγώνων θα ακολουθήσει δεξίωση στο εστιατόριο «1888», στην Παλιά Λευκωσία, όπου θα λάβουν χώρα οι απονομές προς τους αθλητές, αλλα και σε όσους στήριξαν το πρώτο διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης στη Λευκωσία.

Επίτιμος προσκεκλημένος θα είναι ο θρύλος της Ελληνικής υδατοσφαίρισης, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου. Ο προπονητής της Εθνικής Ελλαδας Νέων είναι Έλληνας αθλητής με τους περισσότερους τίτλους σε ομαδικά αθλήματα, ενώ το 2001 αναδείχθηκε ο κορυφαίος πολίστας της Ευρώπης.

 

Προσωπικότητες όπως ο Χατζηθεοδώρου αναδεικνύουν το άθλημα, ενώ μόνο και μόνο με την παρουσία του γίνετε σαφές πως το άθλημα της υδατοσφαίρισης στην Κύπρο έχει αρχίσει να μεγαλώνει.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.nicosiawaterpolocup.com/ και στο www.facebook.com/NicosiaWaterpoloCup.