Έληξε το Σάββατο 20/8/2016 το παγκύπριο πρωτάθλημα Τροόδους (Grade 1) που διοργανώθηκε από την ΟΑΚ στις εγκαταστάσεις Ντόλφιν Τροόδους μεταξύ 1-20/8/2016.

 

Όπως είναι γνωστό το πρωτάθλημα που απέκτησε στο παρελθόν μεγάλη φήμη διεκόπη μεταξύ 2005-2015 λόγω μεγάλης πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις Ντόλφιν. Φέτος όμως, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου «ΤΡΟΟΔΟΣ» και ιδιαίτερα από το Γενικό Διευθυντή Γιώργο Θεοδώρου, οι εγκαταστάσεις έχουν πλήρως ανακαινιστεί και τα  γήπεδα ανακατασκευασθεί με αποτέλεσμα οι φίλοι του τένις να απολαμβάνουν το άθλημα στο περίφημο θέρετρο.

 

Νικητής στο μεγάλο τελικό Ανδρών ήταν ο Λευτέρης Νέος που νίκησε το Κωνσταντίνο Ηλία σε δυο σετ (6-1,6-1). Ο Λευτέρης ήταν επίσης ο νικητής στο Διπλό Ανδρών μαζί με τον Εντμοντ Αïνετζιάν με δευτεραθλητές τους David Minasyan και Nikita Parfenov. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα έχουν ως ακολούθως:

 

Απλός Κοριτσιών-12: Πρωταθλήτρια η Κλειώ Μαρία Ιωάννου

Δευτεραθλήτρια η Maria Tivanova

Απλός Αγοριών-12:                Πρωταθλητής ο Gleb Gabonov

Δευτεραθλητής ο Γρηγόρης Σαμαρτζίδης

Απλός Κοριτσιών-14: Πρωταθλήτρια η Alisia Patrushina

Δευτεραθλήτρια η Μαρία Κωνσταντίνου

Απλός Αγοριών-14:    Πρωταθλητής ο Φειδίας Κυριακίδης

Δευτεραθλητής ο Νικόλας Κωνσταντίνου

Απλός Κοριτσιών-16: Πρωταθλήτρια η Alisia Patrushina

Δευτεραθλήτρια η Παντελέημα Νικολαίδου

Απλός Αγοριών -16:   Πρωταθλητής ο Γιώργος Ιακωβίδης

Δευτεραθλητής ο Παντελεήμων Καμηλάρης

Διπλός Αγοριών-12:   Πρωταθλητές οι Axel Doblough / Gleb Gaponov

Δευτεραθλητές οι Ερως Ιακωβίδης / Αντρέας Πανταζής

Διπλός Αγοριών-14:   Πρωταθλητές οι Νικόλας Κωνσταντίνου/Πόλυς Κουρσάρος

Δευτεραθλητές οι Χριστόφορος Δημοσθένους/Darius Eftekhar

Διπλός Αγοριών-16:   Πρωταθλητές οι Ανδρέας Μιλτιάδους/Παντελεήμων Καμηλάρης

Δευτεραθλητές οι Νικόλας Κωνσταντίνου/Πόλυς Κουρσάρος

 

 

 

 

 

 

Μετά το μεγάλο τελικό ακολούθησε η τελετή λήξης και η απονομή των χρηματικών βραβείων και επάθλων στους νικητές από τον Αντιπρόεδρο του ΚΟΑ Δημήτρη Λεοντή που ήταν και παλιός πρωταθλητής Τροόδους, τον Πρόεδρο της ΟΑΚ Φίλιο Χριστοδούλου και τους Γραμματέα και Ταμία της ΟΑΚ Σταύρο Ιωάννου και Γιώργο Κούντα.

 

Ο Πρόεδρος της ΟΑΚ σε σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους νικητές και γενικά όλους που έχουν συμμετάσχει στο μεγάλο αυτό πρωτάθλημα, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα τους Χορηγούς, τον Eπίσημο Xορηγό ΑΓΡΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, την ΟΠΑΠ Κύπρου, την Τράπεζα Κύπρου-“Youth Supporter”, τον ΚΟΤ και την εταιρεία MAVROS για τις μπάλες Wilson.