19 C
Limassol
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Περισσότερο

    Προσδοκίες και Ανταγωνισμός στην Καρδιά της Λάρνακας για το Billie Jean King Cup

    Η Ακαδημία Ηροδότου στη Λάρνακα μετατρέπεται αυτή την εβδομάδα σε επίκεντρο της παγκόσμιας γυναικείας αντισφαίρισης, φιλοξενώντας τη Β΄ κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup. Η εθνική ομάδα της Κύπρου, μεταξύ άλλων, διεκδικεί την ιστορική της πρόκριση στην Α΄ κατηγορία, αντιμετωπίζοντας ομάδες όπως η Εσθονία, η Γεωργία και η Βοσνία στην α΄ φάση.

    Η διοργάνωση, που ξεκινά από αύριο Δευτέρα 7 Απριλίου, θα διαρκέσει έως το Σάββατο 12 Απριλίου, με τις ομάδες να αγωνίζονται για δύο πολυπόθητα εισιτήρια ανόδου. Η επιλογή της Κύπρου ως οικοδέσποινα της διοργάνωσης αποτελεί μια τιμητική διάκριση, όπως σημείωσε ο Δημήτρης Λεοντής, ενώ ο Γιάννος Χατζηγεωργίου επισήμανε την αποφασιστικότητα της ομάδας να κυνηγήσει τη νίκη σε κάθε αγώνα.

    Συνολικά, έντεκα εθνικές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες η Βοσνία, η Βουλγαρία, η Αίγυπτος, και η Νορβηγία, θα συμμετάσχουν στους αγώνες. Οι ομάδες χωρίστηκαν σε τρεις ομίλους με τις Βουλγαρία, Εσθονία και Νορβηγία να είναι επικεφαλής λόγω της θέσης τους στην παγκόσμια κατάταξη. Η νικήτρια κάθε ομίλου θα προκρίνεται στον όμιλο ανόδου, από τον οποίο θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα ανέβουν κατηγορία.

    Κάθε αναμέτρηση θα αποτελείται από τρεις αγώνες: δύο μονά και ένα διπλό, με τον πρώτο αγώνα κάθε ημέρας να ξεκινά στις 10:00 το πρωί. Η Κύπρος θα αντιμετωπίσει την Εσθονία στο πρώτο της ματς, ξεκινώντας με έναν σκληρό αλλά κρίσιμο αγώνα για την επιτυχία της στη διοργάνωση.

    Η ελπίδα για ιστορική επιτυχία ανεβάζει την πίεση αλλά και το ηθικό της κυπριακής ομάδας, η οποία είναι πανέτοιμη να γράψει ιστορία στην αντισφαίριση του νησιού, διεκδικώντας με κάθε σθένος την πρόκριση στην ανώτερη κατηγορία και ενδεχομένως τη μεγαλύτερη επιτυχία της σε επίπεδο εθνικών ομάδων όλων των εποχών.

    Κύπρος : Προσδοκίες για την ιστορική πρόκριση

    Την κυπριακή ομάδα αποτελούν οι Ραλούκα Σερμπάν (Νο1), Ντάρια Φράιμαν, Όλγα Ντανίλοβα, Νίνα Ανδρονίκου και Εύα Πάνοβα και έχει ως Captain τον εκ των Ομοσπονδιακών προπονητών Γιάννο Χατζηγεωργίου. H ταυτόχρονη παρουσία δύο αθλητριών που αγωνίζονται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της WTA, με την Ραλούκα να έχει σταθεροποιηθεί κοντά στο Νο200 του κόσμου και την Ντάρια να βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία (Νο 473), αυξάνει την αισιοδοξία ότι η Εθνική μας μπορεί να χτυπήσει όλους τους αγώνες. Επιπρόσθετα οι τρεις πιο νεαρές Όλγα, Νίνα και Εύα (σχεδόν συνομήλικες στα 17), μπορούν να δώσουν ανάσες εφόσον τα αποτελέσματα το επιτρέψουν σε μια πολύ απαιτητική εβδομάδα 15 αγώνων, αφού διαθέτουν μερική εμπειρία από διεθνείς συμμετοχές σε πρωταθλήματα της ITF και της Tennis Europe.

     

    Ο Πρόεδρος της ΟΑΚ κ. Δημήτρης Λεοντής παρέστη στην κλήρωση -τράβηξε μάλιστα και το χαρτάκι της Κύπρου, στέλνοντας την στο Β΄ όμιλο- καλωσόρισε τις δέκα αποστολές στην Κύπρο και ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία. Δήλωσε ότι η ΟΑΚ αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση για την εμπιστοσύνη που τυγχάνει της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης να της αναθέτει διοργανώσεις τόσο μεγάλης σημασίας και εμβέλειας, και ευχαρίστησε την Ακαδημία Ηροδότου και την οργανωτική επιτροπή, για την όλη προετοιμασία και την διοργάνωση των αγώνων. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ομάδα μας θα προσπαθήσει με όλες της τις δυνάμεις για κάτι που μέχρι πριν λίγα χρόνια φάνταζε ακατόρθωτο.

     

    Από την πλευρά το ο «κάπτεν» Γιάννος Χατζηγεωργίου, επεσήμανε τις δυσκολίες που θα έχουν οι αγώνες, και σημείωσε ότι έχουμε ένα δίδυμο (Ραλούκα-Ντάρια) με το οποίο κανένας αγώνας δεν είναι εκ προοιμίου χαμένος, θα παλέψουμε αρχικά για την πρόκριση, και στη συνέχεια θα δούμε αν μπορούμε να φτάσουμε στις δύο πρώτες θέσεις.

     

    Η είσοδος στην Ακαδημία Ηροδότου για το κοινό είναι δωρεάν και η ΟΑΚ καλεί το φίλαθλο κοινό να προσέλθει και να στηρίξει την ομάδα μας από την αρχή μέχρι το τέλος της διοργάνωσης, αφού κάθε αγώνας είναι σημαντικός.

     

    Η ΟΑΚ επιθυμεί να ευχαριστήσει τους χορηγούς της διοργάνωσης, το Δήμο Λάρνακας, τον «Αγρό», την «Πετρολίνα» την «Wilson/MAVROS» τη Joma,το American University of Cyprus και την Εταιρεία «Fameline», καθώς και τους χορηγούς της ΟΑΚ, ΟΠΑΠ, Potens Corporate Services, «Χαραλαμπίδης Κρίστης», και τον Χορηγό επικοινωνίας ΣΠΟΡ-FM 95 και 24sports.

     

    Αναλυτικότερα η κυπριακή ομάδα :

    Ραλούκα Σερμπάν : 27 ετών, Νο 204 WTA, Ντάρια Φράιμαν : 23 ετών, Νο 473WTA, Όλγα Ντανίλοβα : 17 ετών, Νο 762 ITF, Νίνα Ανδρονίκου : 16 ετών, Νο275 ITF Juniors, Εύα Πάνοβα  : 16 ετών, 1334 ITF Juniors.

     

    Αναλυτικά οι έντεκα ομάδες όπως δηλώθηκαν για τους αγώνες στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) είναι οι εξής :

    Bosnia & Herzegovina : Suana Tucakovic, Sara Mikaca, Anita Wagner, Ema Burgic, Tea Kovacevic (Captain: Ismar Gorcic)

    Bulgaria : Lia Karatantcheva, Isabella Shinikova, Denislava Glushkova, Rositsa Dencheva, Lidia Encheva (Captain: Magdalena Maleeva)

    Cyprus : Raluka Serban, Daria Frayman, Olga Danilova, Nina Andronicou, Eva Panova (Captain: Yiannos Hadjigeorgiou)

    Egypt :Maiar Sherif, Sandra Sameh, Lamis Alhussein, Gana Hossam, Amira Mohamed (Captain: Karim Zaher)

    Estonia : Elena Malygina, Maileen Nuudi, Laura Rahnel, Valeria Gorlats, Kiira Paskov (Captain: Marten Tamla)

    Georgia : Mariam Bolkvadze, Ekaterine Gorgodze, Zoziya Kardava, Oksana Kalashnikova (Captain: Margalita Chaknashvili)

    Israel : Lina Glushko, Nicole Khirin, Mika Buchnik, Alian Zack, Maayan Laron (Captain: Ronen Moralli)

    Kosovo : Learta Muharremi, Aja Broqi, Forta Morina, Adrijana Lekaj, Vesa Gjinaj (Captain: Osman Recica)

    North Macedonia : Lina Gjorcheska, Magdalena Stoilkovska, Ana Mitevska, Jana Bozinovska (Captain: Dimitar Labudovikj)

    Norway : Malene Helgo, Ulrikke Eikeri, Astrid Wanja Brune Olsen, Matylda Burylo (Captain: Jorgen Vestli)

    South Africa : Jahnie Van Zyl, Donna Le Roux, Mari-Louise Van Zyl, Kaitlyn Leigh Ramduth, Abigayel Vosloo (Captain: Roxanne Caitlin Clarke)

     

    Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου

    Social Media Banners Dance 700px

    Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

    • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
    • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    708ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

    ΝΕΑ ΜΕΛΗ