Άλλη μια σπουδαία εμφάνιση από τον νεαρό πρωταθλητή μας που πλέον κυνηγά πλασαρίσματα και διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις.
Ο Σωκράτης Πιλακούρης αγωνιζόμενος στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στο Κάϊρο κατάφερε να προκριθεί στον τελικό καταλαμβάνοντας την 5η θέση με βαθμολογία 14.433 έχοντας βαθμό δυσκολίας στο πρόγραμμά του 5.900 και λαμβάνοντας 8.533 από την εκτέλεση.
Είναι η 2η σημαντική διάκριση του Πιλακούρη μέσα στον Απρίλιο αφού στις 15 Απριλίου κατέλαβε την 8η στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Τουρκία.
Δυστυχώς εκτός τελικού έμεινε ο «άρχοντας των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας ο οποίος είχε πτώση στην έξοδό του και έμεινε στην 12 θέση με 13.866 βαθμούς. Στον τελικό θα υπάρχει Ελλαδίτης εκπρόσωπος καθώς 8ος κατάφερε να προκριθεί ο Κώστας Κωνσταντινίδης (14.033).