Πρόκριση της Κυπρου στην φάση του πανευρωπαϊκού ομαδικού πρωταθλήματος ανδρών επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Η Εθνική Κύπρου Ανδρών Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης  μετά από πολύ ωραίες και συναρπαστικές εμφανίσεις κατάφερε να προκριθεί στη Β΄Φάση του πανευρωπαϊκού ομαδικού πρωταθλήματος 2022-2023. Κατέλαβε την τρίτη θέση σημειώνοντας 3 νίκες και 2 ήττες.

Οι αγώνες ήταν κάτω από την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) από 1-3 Απριλίου 2022 στην αίθουσα της Ομοσπονδίας στο Πολυπροπονητήριο Ευάγγελος Φλωράκης.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κύπρου ήταν τα ακόλουθα:

Κύπρος – Μάλτα : 3-0

Κύπρος – Σαν Μαρίνο: 3-2

Κύπρος – Αρμενία: 2-3

Κύπρος – Σκωτία: 3-2

Κύπρος – Λιθουανία: 1-3

Μετά από πέντε  αγωνιστικές η Λιθουανία έχει 5  νίκες, η Αρμενία έχει 4 νίκες και 1 ήττα, η Κύπρος έχει 3 νίκες και 2 ήττες, η Σκωτία 2 νίκες και 3 ήττες,  Σάν Μαρίνο 1 νίκη και 4 ήττες και Μάλτα 5 ήττες.

Οι αθλητές που αποτελούσαν την Εθνική Κύπρου ήταν οι Μάριος Γιάγκου, Τζόζεφ Ηλία, Χρίστος Σάββα, Στυλιανός Γεωργίου, Αντρέας Τσίσσιος και Σιαρπέλ Ηλία. Ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Adrian Simion.  

Ο πρωταθλητής μας Μάριος Γιάγκου σημείωσε 8 νίκες και μία ήττα στο πρωτάθλημα.

Στην Β’ Φάση του πανευρωπαϊκού ομαδικού πρωταθλήματος Ανδρών  προκρίθηκαν η Λιθουανία, η Αρμενία και η Κύπρος.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Επιδιαιτητής του αγώνα Michael Zwipp εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την άρτια διοργάνωση που έγινε απο την Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιρταπέζιας Αντισφαίρισης.  

Οι πιό πάνω αγώνες και η πρόκριση της Κύπρου πρόσφεραν πολλές συγκινήσεις και ωραίο θέαμα στους φίλους του αθλήματος που είχαν την ευκαιρία  να τους παρακολουθήσουν.  


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube