OPAP RUN4All 2018
OPAP RUN4All 2018

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Σωματείο Δρομέων ΕΥ ΖΗΝ, έχοντας την υποστήριξη του Δήμου Λεμεσού, προκηρύσσουν το 2o Εταιρικό Φιλανθρωπικό Αγώνα Σκυταλοδρομίας 4 Χ 4km, που θα γίνει την Κυριακή, 29 Απριλίου 2018, στις 9 πμ, με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία Πανεπιστημίου και διαδρομή στην ακτή Ολυμπίων

Ο αγώνας διοργανώνεται για δεύτερη φορά και χαρακτηρίζεται από τέσσερις πρωτοτυπίες:

 • έχει αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Πανεπιστημίου στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού,
 • είναι αποκλειστικά εταιρικός-ομαδικός αγώνας,
 • όλα τα έσοδα θα δοθούν σε κοινωφελή ιδρύματα της επιλογής των νικητών,
 • είναι αγώνας σκυταλοδρομίας με ομάδες αποτελούμενες από άνδρες, γυναίκες και μεικτές.

Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε ιδιωτικές εταιρείες, σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου και σε άλλους οργανωμένους φορείς. Ο αγώνας, που απευθύνεται όχι μόνο σε έμπειρους αλλά και σε αρχάριους δρομείς, δεν είναι απλά άλλος ένας αγώνας δρόμου. Αποτελεί μια προσπάθεια ανάπτυξης και διάδοσης του τρεξίματος ως μέσου άθλησης, υγιεινού τρόπου ζωής, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας, σε συνδυασμό με την εταιρική κοινωνική προσφορά.

Στο πλαίσιο της όλης εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και παιδικός ατομικός αγώνας δρόμου 400μ, στο νοητό τετράγωνο ανάμεσα στους δρόμους Αρχ.Κυπριανού (Δημαρχείο), Αγ.Ανδρέου, Ιφιγενείας και Θέμιδος.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στόχος του αγώνα είναι η συνεισφορά σε κοινωφελείς σκοπούς, προκειμένου να επωφεληθούν συνάνθρωποι που έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της επιλογής των ομάδων που θα πρωτεύσουν.

1.                Στοιχεία Αγώνα

Αφετηρία και τερματισμός: Πλατεία Πανεπιστημίου, Λεμεσός Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Έναρξη αγώνα: 09:00

Σύνθεση ομάδων: 4 άτομα

Κατηγορίες ομάδων: α) γυναικών, β) ανδρών, γ) μεικτές, δ) σωματείων δρομέων (μία κατηγορία) Όριο ομάδων: 150 ομάδες

*Όλες οι ομάδες πρέπει να αποτελούνται από 4 άτομα (του ίδιου φύλου ή μεικτές). Στην περίπτωση που μια ομάδα παρουσιαστεί τη μέρα του αγώνα με λιγότερα από 4 μέλη, θα της επιτραπεί να συμμετάσχει αλλά θα τρέξει εκτός συναγωνισμού.

Ο παιδικός αγώνας θα αρχίσει στις 11πμ. Όριο συμμετοχών 150 παιδιά.

2.         Δικαίωμα συμμετοχής

 • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ομάδες που δηλώνονται από εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανωμένους φορείς (νομικά πρόσωπα). Στους οργανωμένους φορείς, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται και σωματεία δρομέων. Κάθε ομάδα πρέπει να αποτελείται από 4 δρομείς, του ιδίου φύλου ή μεικτές.
 • Κάθε ομάδα καταβάλλει δικαίωμα συμμετοχής €50.
 • Ακυρώσεις και επιστροφή χρημάτων δεν προβλέπονται, ενώ αλλαγές στα μέλη κάθε ομάδας μπορεί να γίνουν δεκτές έως το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, ώρα 7μμ. Αλλαγές στη σειρά μπορούν να γίνουν μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
 • Οι δρομείς και οι εταιρείες ρητώς αποδέχονται και παρέχουν τη συναίνεσή τους στη λήψη φωτογραφιών, υλικού βίντεο και στην προβολή του γεγονότος, του ονόματός τους και της εικόνας τους σε οποιοδήποτε ενημερωτικό έντυπο, μέσο μαζικής επικοινωνίας ή κοινωνικό δίκτυο εφόσον το επιλέξουν οι διοργανωτές για την προβολή της διοργάνωσης.
 • Για τον ατομικό παιδικό αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Θα χωριστούν σε δύο τμήματα: 6-9 και 10-12 ετών. Η εγγραφή είναι 2 ευρώ, περιλαμβάνει φανελίτσα και όλα τα έσοδα θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

3.                Ιατρική εξέταση – κάλυψη

 • Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται και δηλώνουν υπεύθυνα ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.
 • Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα παρέχεται ιατρική κάλυψη.

4.         Πληροφορίες διαδρομής-αγώνα

 • Η διαδρομή έχει εκκίνηση και τερματισμό το ίδιο σημείο, την Πλατεία Πανεπιστημίου στο κέντρο της Λεμεσού.
 • Όλες οι ομάδες πρέπει να βρίσκονται συγκεντρωμένες στο χώρο της Πλατείας Πανεπιστημίου, τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
 • Οι πρώτοι δρομείς θα ξεκινήσουν από την οδό Αρχ. Κυπριανού, μπροστά από το Δημαρχείο Λεμεσού και το κτίριο Πρυτανείας του Πανεπιστημίου. Θα κατευθυνθούν προς την Αγίου Ανδρέου, θα στρίψουν αριστερά στην Αγίου Ανδρέου και ακολούθως δεξιά επί της Ιφιγενείας/Δ.Νικολαϊδη. Θα κατευθυνθούν προς την παραλιακή και θα στρίψουν αριστερά επί της Σπ.Αραούζου/Χρ.Χατζηπαύλου με κατεύθυνση προς τον Εναέριο. Στο ύψος του Εναέριου θα κάνουν αναστροφή. Επιστρέφοντας επί της παραλιακής οδού θα στρίψουν δεξιά στην Ανεξαρτησίας, αριστερά στον πεζόδρομο της Αγ. Ανδρέου, δεξιά στην Ιφιγενείας και αριστερά στη Θέμιδος για να τερματίσουν στην Πλατεία Πανεπιστημίου. Συνάπτεται χάρτης της διαδρομής (1 & 2).
 • Στο σημείο τερματισμού, στη ζώνη αλλαγής (Πλατεία Πανεπιστημίου), θα τους αναμένουν οι δεύτεροι δρομείς της ομάδας τους για να παραλάβουν τη σκυτάλη και να ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή.
 • Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή κάθε ομάδας, ο εκάστοτε δρομέας μόλις παραλαμβάνει την σκυτάλη θα πρέπει εντός της ζώνης αλλαγής (50μ. ανάμεσα στις δύο αψίδες) να την παραδώσει στον επόμενο δρομέα.
 • Για την ασφαλή αλλαγή της σκυτάλης, ο προκαθορισμένος χώρος αλλαγής ανάμεσα στις δύο αψίδες θα πρέπει να εγκαταλείπεται από τον αθλητή που την παρέδωσε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με κατεύθυνση προς το προκαθορισμένο σημείο εξόδου στην Πλατεία Πανεπιστημίου.
 • Θα υπάρχει ατομική και ομαδική ηλεκτρονική χρονομέτρηση με chip το οποίο θα βρίσκεται στη σκυτάλη.
 • Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα και τον έλεγχο των αλλαγών, θα χρησιμοποιηθούν κριτές, γυμναστές και εθελοντές, τόσο σε σημεία της διαδρομής, όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.
 • Ισχύουν οι επίσημοι κανονισμοί διεξαγωγής αγώνων δρόμου. Ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από την Τεχνική Επιτροπή.

*Ο παιδικός αγώνας αναμένεται να αρχίσει στις 11πμ. Θα έχει την ίδια αφετηρία και τερματισμό με τον εταιρικό αγώνα. Η διαδρομή είναι το νοητό τετράγωνο που δημιουργούν οι οδοί Κιτίου Κυπριακού, Αγ. Ανδρέου, Ιφιγενείας και Θέμιδος. Δεν θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Τα παιδιά θα τρέξουν χωριστά σε δύο ηλικιακές ομάδες: 6-9 ετών και 10-12 ετών. Συνάπτεται χάρτης της διαδρομής (3).

5.         Τροφοδοσία

Στην εκκίνηση και στον τερματισμό θα υπάρχουν σταθμοί με νερό καθώς και φρούτα. Νερό θα υπάρχει επίσης σε κάθε χιλιόμετρο (1ο, 2ο και 3ο).

6.         Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων

Στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πανεπιστημίου, οδός Αθηνών και Νικολάου Ξιούτα Γωνία, θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων.

7.         Δηλώσεις Συμμετοχής

 • Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.run4all.eu
 • Η προθεσμία δηλώσεων είναι από 2 Ιανουαρίου μέχρι 25 Απριλίου ή νωρίτερα αν συμπληρωθούν οι 150 ομάδες.
 • Κάθε Ομάδα για την εγγραφή της καταβάλλει €50 ευρώ. Η πληρωμή μπορεί να γίνεται με πιστωτική κάρτα μέσω jcc από το σύνδεσμο https://www.jccsmart.com/e-bill/14245062

ή ‘ με έμβασμα/κατάθεση στους παρακάτω Τραπεζικούς Λογαριασμούς του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου:

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ:ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΑΤΟΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:030-3822186-3
 

ΑΡΙΘΜΟΣ IBAN:

CY83 0070 3020 0000 0000 3822

1863

ΚΩΔΙΚΟΣ SWIFT:CCBKCY2N

Ή

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ:ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΚΑΤΟΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:0335-05-046698
ΑΡΙΘΜΟΣ IBAN:CY14 0020 0335 0000 0005 0466 9800
ΚΩΔΙΚΟΣ SWIFT:BCYPCY2N

Πριν γίνει η πληρωμή χρειάζεται να υποβληθεί η δήλωση συμμετοχής και να σταλεί επιβεβαιωτικό μήνυμα από τους διοργανωτές. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστούν οι όροι συμμετοχής στον αγώνα.

Κατά την ηλεκτρονική υποβολή κάθε Ομάδα δηλώνει σε ποια φιλανθρωπική οργάνωση επιθυμεί να δοθεί το χρηματικό έπαθλο τυχόν κερδίσει, από το επίσημο μητρώο των εγγεγραμμένων στον Έφορο φιλανθρωπικών σωματείων.

 • Έγκυρη και ολοκληρωμένη θεωρείται μια συμμετοχή όταν έχει επιβεβαιωθεί η δήλωση συμμετοχής (από τους διοργανωτές) και καταβληθεί το αντίτιμο συμμετοχής. Στην απόδειξη πληρωμής θα πρέπει να αναγράφεται η επωνυμία της εταιρείας/φορέα με τον ίδιο τρόπο όπως και στην ηλεκτρονική εγγραφή. Αν μια

εταιρεία/φορέας επιθυμεί να δηλώσει περισσότερες ομάδες, θα πρέπει δίπλα από την επωνυμία να γράψει τον αριθμό 1 ή 2 κλπ (π.χ. ΤΕΠΑΚ 1, ΤΕΠΑΚ 2, κλπ).

 • Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον παιδικό αγώνα γίνονται χωριστά μέσω της ιστοσελίδας www.run4all.eu Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

8.         Διανομή chip χρονομέτρησης & αριθμών

Η διανομή των αριθμών συμμετοχής και των chips χρονομέτρησης θα γίνεται από το Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου (Αθηνών και Ν. Ξιούτα γωνία, Λεμεσός) την Παρασκευή και το Σάββατο 27 και 28 Απριλίου, από 10πμ-2μμ, καθώς και τη μέρα του αγώνα μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη.

Για τον παιδικό αγώνα θα δοθούν αριθμοί συμμετοχής χωρίς chip. Σε κάθε παιδί θα δοθεί δωρεάν αναμνηστική φανέλα. Η διανομή θα γίνεται όπως πιο πάνω.

9.         Έπαθλα

 • Ειδικά αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν (και στον παιδικό).
 • Οι 3 πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας (σύνολο 12 ομάδες) θα κερδίσουν χρηματικά ποσά τα οποία θα διαθέσουν σε κοινωφελές ίδρυμα της επιλογής τους. Η καταβολή του ποσού θα γίνει με επιταγή που θα εκδώσει το Πανεπιστήμιο.
  • Τα χρηματικά έπαθλα θα προκύψουν από το σύνολο των εσόδων από τις εγγραφές. Νοείται ότι το ακριβές ύψος τους θα γνωστοποιηθεί πριν την έναρξη του αγώνα.

10.           Αναβολή-ακύρωση αγώνα

Ενημέρωση για τυχόν αναβολή και μετάθεση του αγώνα σε άλλη ημερομηνία ή ακύρωση αυτού λόγω ανωτέρας βίας θα γίνει μέσω των Μ.Μ.Ε. και της ιστοσελίδας της διοργάνωσης.

11.           Έκθεση προϊόντων αθλητισμού και υγείας

Στην Πλατεία Πανεπιστημίου, την ώρα του αγώνα, θα φιλοξενηθεί έκθεση προϊόντων αθλητισμού και υγείας.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει:

 • Αθλητικά και δρομικά είδη και αξεσουάρ γνωστών εταιρειών
 • Προϊόντα διατροφής και υγείας
 • Υπηρεσίες και προϊόντα χορηγών του αγώνα

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

 Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν επίσης:

 • Παιδότοπος (trampoline, sport games, photo booth, paintings)
 • Ψητοπωλείο (σουβλάκι καλαμάκι)*
 • Τα Coffee Island θα κερνούν καφέδες και κρύα ροφήματα

*Όλα τα έσοδα από το Ψητοπωλείο θα δοθούν στον Ραδιομαραθώνιο 

12.           Μετάβαση στην Πλατεία Πανεπιστημίου και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η κυκλοφορία αυτοκινήτων θα σταματήσει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην ακτή Ολυμπίων από το ύψος του Εναερίου μέχρι το ύψος της Ιφιγενείας (Continental) από 08:00 μέχρι και 12:00. Το ίδιο και οι δρόμοι περιμετρικά της Πλατείας Πανεπιστημίου (Κιτίου Κυπριανού, Ιφιγενείας, Θέμιδος). Η πρόσβαση στους χώρους στάθμευσης στο Μόλο δεν θα είναι ανοικτή.

Προτεινόμενοι χώροι στάθμευσης στο κέντρο, κοντά στην Πλατεία Πανεπιστημίου, είναι οι ακόλουθοι (βλ. Χάρτη εδώ http://www.limassolmunicipal.com.cy/parking_gr.html):

 • Ανδρέα Θεμιστοκλέους (δημοτικός, πρώην ΕΣΕΛ), Χάρτης αρ. 21, πρόσβαση από Ελλάδος και Κανάρη
 • Σαλαμίνος (ιδιωτικός, πολυόροφο), Χάρτης αρ. 41 και 43, πρόσβαση από Ανεξαρτησίας
 • Σπύρου Αραούζου (δημοτικός), Χάρτης αρ. 50, πρόσβαση από κυκλικό κόμβο παλιού λιμανιού
 • Σπύρου Αραούζου (ιδιωτικός, κάτω από Αγ. Νάπα), Χάρτης αρ. 51-52, πρόσβαση από κυκλικό κόμβο παλιού λιμανιού
 • Σπύρου Αραούζου (δημοτικός, δίπλα στο παλιό λιμάνι), Χάρτης αρ. 53, πρόσβαση από κυκλικό κόμβο παλιού λιμανιού

Χάρτης 1: Διαδρομή 4 Χ 4 km 

Χάρτης 2: Αφετηρία / Τερματισμός

Χάρτης 3: Διαδρομή Παιδικού Αγώνα (400μ)


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

 • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
 • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
 • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
 • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube