Προκήρυξη αγώνα ατομικής χρονομέτρησης – ανάβαση 9.2 χλμ
Road Cup 4 Time Trial Palaichori 6.9.2020

 Ο αγωνας θα διεξαχθεί την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΙΤ σε συνεργασία με το ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΛΑΙΧΩΡΙΟΥ ΜΟΡΦΟΥ, το ΚΟΙΝΩΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΛΙΚΙΟΥ, την Εταιρεία DIMCO LTD διοργανώνει την Κυριακή 06/09/2020 αγώνα ατομικής χρονομέτρησης με αφετηρία το χωριό ΑΠΛΙΚΙ και τερματισμό την ΠΑΠΟΥΤΣΑ στο ΠΑΛΑΙΧΩΡΙ. Ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα της Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Χορηγός επικοινωνίας το ραδιοφωνικό

κανάλι Κλικ FM και το MUSIC.NET.CY για online ψυχαγωγία.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες του αγώνα (αθλητές, υπεύθυνοι ομάδων, συνοδοί κτλ) να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19, όπως έχουν προωθηθεί από την Κ.Ο.ΠΟ.

Οι δυο κοινότητες μας υποδέχονται για 4η συνεχή χρονιά και παράκληση να αφήσουμε τους χώρους καθαρούς από απορρίμματα, ακαθαρσίες, τενεκεδάκια, χαρτιά, μάσκες, γάντια κλπ. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες  όπως ενημερώσουν τους συνόδους και παρευσκόμενους.

Λίγες πληροφορίες για τους χορηγούς:

ΤΟ ΠΑΛΑΙΧΩΡΙ είναι χωριό της Πιτσιλιάς. Σύμφωνα με τον Νέαρχο Κληρίδη, το Παλαιχώρι σχηματίστηκε από ομάδες που μετακινήθηκαν από τις επαρχίες Λευκωσίας και Μόρφου προς ορεινές περιοχές, αναζητώντας ασφάλεια. Το Παλαιχώρι απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από τη Λευκωσία. Το χωριό προσφέρει την ευκαιρία διαμονής σε πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια. Το χωριό είναι κατάμεστο με αμπέλια, οπωροφόρα δέντρα κι άλλα καρποφόρα δέντρα. Παράγει με τον παραδοσιακό τρόπο ζιβανία. Αξίζει να επισκεφθείτε τις παλιές και ενδιαφέρουσες βυζαντινές εκκλησίες, τη γραφική πλατεία του χωριού, το Μουσείο Βυζαντινής Κληρονομιάς, το κρησφύγετο του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου και το Άγαλμα της Κύπριας Μάνας.

ΤΟ ΑΠΛΙΚΙ ΟΡΕΙΝΗΣ το συναντάμε στην διαδρομή προς το ορεινό χωριό Παλαιχώρι και περιλαμβάνεται στην γεωγραφική περιφέρεια της Πιτσιλιάς. Το αρχαίο Απλίκι εγκαταλείφτηκε μετά που η επιδημία πανούκλας που κτύπησε την Κύπρο τον 14ον αποδεκάτισε τους κατοίκους του και οι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν στο σημερινό νέο

Απλίκι. Στο Απλίκι υπάρχει η εκκλησία των Αγίους Ρηγήνου και Ορέστη και κοντά στην εκκλησία υπάρχει παραδοσιακό πέτρινο γεφύρι. Στην είσοδο του χωριού συναντάς όμορφο και πράσινο πάρκο και το γραφικό καφενείο του χωριού που μπορείς να γευθείς παραδοσιακά γλυκά.

Η DIMCO LTD 100% Κυπριακή εταιρεία, ιδρύθηκε το 1966 με αρχική ειδίκευση τις πωλήσεις ηλεκτρολογικού υλικού. Στη βιομηχανία φωτιστικών εισήλθε το 1976, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα, έχοντας εξελιχθεί σε έναν από τους πιο έμπειρους και αξιόπιστους προμηθευτές φωτισμού στη Κύπρο. Επί του παρόντος, η DIMCO διαθέτει

9 καταστήματα στην Κύπρο και εισάγει προϊόντα φωτισμού από περισσότερα από 30 Ευρωπαϊκά εργοστάσια. Από το 2003 εξάγει είδη φωτισμού και λαμπτήρες σε περισσότερες από 40 χώρες. Το 2012, μετά από σχετική αναδιοργάνωση, τον κλάδο των εξαγωγών ανέλαβε μια νέα εταιρεία με την επωνυμία “ONE-LIGHT LTD”. Τον ίδιο χρόνο, η DIMCO δημιούργησε ένα νέο Τμήμα με τίτλο “LEVEL Architectural Lighting”, το οποίο ανέλαβε την κατάρτιση και υλοποίηση μελετών αρχιτεκτονικού φωτισμού, με τη χρήση εξελιγμένων μεθόδων. Το Τμήμα απασχολεί έμπειρους αρχιτέκτονες και ηλεκτρολόγους μηχανικούς, οι οποίοι προσφέρουν μελέτες για μικρά και μεγάλα έργα, εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες φωτισμού.

Music.net.cy Για 23 χρόνια το Music.net.cy ψυχαγωγεί το κοινό μέσω διαδικτύου με ελληνική και ξένη μουσική, παρουσιάζοντας παράλληλα θέματα που σχετίζονται με τον κινηματογράφο, τα ζώδια, τηshowbiz. Επιπλέον, διοργανώνει διάφορους διαγωνισμούς.

ΚλίκFM Ο ΚλίκFM, ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός της Κύπρου, ξεκίνησε τη «μουσική» του καριέρα το 2002. Σήμερα εκπέμπει όλες τις μουσικές επιτυχίες στις συχνότητες 105.5, 89.6 και 98.2 σε όλη την Κύπρο, τις οποίες παρουσιάζουν οι πιο αναγνωρίσιμοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της Κύπρου.

 1. Εκκίνηση – Τερματισμός

Ο αγώνας είναι ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 9.2 χλμ. για όλες τις κατηγορίες. Σημείο εκκίνησης αποτελεί η πλατεία του χωριού Απλίκι δίπλα από κύριο δρόμο Λευκωσίας Παλαιχωρίου και τερματισμός στον παλιό δρόμο Παλαιχωρίου – Αγρού (Παπούτσα).

 1. Πρόγραμμα Αγώνα
 2. 7:30 – 10:00πμ Εγγραφές για κατηγορία CFA αθλητών και αθλητριών και υπογραφή του φύλλου αγώνος από τους CCF&CFA αθλητές και αθλήτριες, 15 λεπτά πριν την ατομική τους εκκίνηση.
 3. 8:30πμ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Ενημέρωση, μεταξύ άλλων, από τον Αλυτάρχη προς τους Υπευθύνους των Ομάδων για τους κανόνες οχημάτων υποστήριξης.
 4. Στις 8:45πμ αναχωρούν τα οχήματα τεχνικής υποστήριξης που θα πάνε στα προκαθορισμένα σημεία. Η δεύτερη αναχώρηση οχημάτων υποστήριξης του αγώνα Master 1, 2, 3 & CFA προγραμματίζεται για τις 1030πμ
 5. 9:00πμ Εκκίνηση Κατηγοριών Παίδων, Πανπαίδων,, Κορασίδων, Παγκορασίδων, Νεανίδων, Γυναικών, Εφήβων και Αντρών
 6. Στις 10:30πμ προγραμματίζεται η δεύτερη αναχώρηση οχημάτων υποστήριξης του αγώνα Master 1, 2, 3 & CFA
 7. 10:45πμ Εκκίνηση Κατηγοριών Masters 1, 2 και 3 και CyclingforAll.
 8. 12:30μμ Απονομές στην πλατεία του χωριού Παλαιχωρίου
 9. Κατηγορίες:

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν:

 • Όλες οι επίσημες κατηγορίες της Κ.Ο.ΠΟ.
 • Όλοι οι αθλητές με ταυτότητες UCI.
 • Όλοι οι αθλητές μη εγγεγραμμένοι στην Κ.Ο.ΠΟ – CYCLINGFORALL (CFA) ως ακολούθως:

Άντρες:

 1. Κάτω των 18 ετών
 2. 19-30 ετών
 3. 31-40ετών
 4. 41-50ετών
 5. 51 + ετών

Γυναίκες:

 1. Κάτω των 18
 2. 19-30ετών
 3. 31-40ετών
 4. 41-50ετών
 5. 51 + ετών
 6. Χρονομέτρηση:

Η χρονομέτρηση θα γίνει με ατομικά chip. Τυχόν απώλεια του chip χρονομέτρησης, θα χρεώνεται ο αθλητής/τρια που το χρησιμοποίησε.

 1. Σειρά εκκίνησης:
 2. Για τη σωστή διοργάνωση του αγώνα και λόγω της ιδιαιτερότητας της διαδρομής, η εκκίνηση θα δίνεται με 1 λεπτό διαφορά μεταξύ των αθλητών.
 3. Η σειρά εκκίνησης θα γίνεται βάσει όπως προβλέπεται στην Προκήρυξη Αγώνων 2020.

Στους αγώνες ατομικής χρονομέτρησης η σειρά εκκίνησης θα βασίζεται στα αποτελέσματα του τελευταίου αγώνα ατομικής χρονομέτρησης. Σε περίπτωση που δεν διεξήχθη αγώνας ατομικής χρονομέτρησης μέσα στη χρονιά, θα χρησιμοποιείτε η Γενική Κατάταξη του Κυπέλλου Κύπρου.

Αθλητές της ίδιας ομάδας δεν πρέπει να αγωνίζονται ο ένας αμέσως μετά τον άλλο. Σε τέτοια περίπτωση μετακινούνται στη λίστα εκκίνησης ούτως ώστε να παρεμβάλλεται τουλάχιστο ένας αθλητής άλλης ομάδας.

 1. Όλοι οι συμμετέχοντες (βάσει της σειράς εκκίνησής τους) θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο εκκίνησης 15’ (δεκαπέντε λεπτά) πριν τη σειρά εκκίνησής τους, για ζυγιστικό έλεγχο και έλεγχο πατημάτων. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο εκκίνησης σε συνόδους, συγγενείς ή άλλους εκτός από τους αθλητές/τριες. Με την είσοδο του αθλητή στον χώρο εκκίνησης δε θα επιτρέπεται η απομάκρυνσή του.
 2. Δήλωση συμμετοχής και Εγγραφές:
 3. Δηλώσεις συμμετοχής για τις κατηγορίες της ΚΟΠΟ γίνονται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] μέχρι την Τρίτη 1/9/2020.
 4. Δηλώσεις συμμετοχής για τις κατηγορίες της CFA γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση

www.elitecycling.eu/register .

 1. Όλες οι πληροφορίες για την εκδήλωση είναι δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα .
 2. Για ολους τους αθλητές της Κ.Ο.ΠΟ ισχύουν οι κανονισμοί προκήρυξης
 3. Κόστος συμμετοχής:
 • Για αθλητές εγγεγραμμένους στην Κ.Ο.ΠΟ, όπως η επίσημη προκήρυξη της Κ.Ο.ΠΟ για το 2020.
 • Cycling for All κάτω των 18 ετών €5,00 (+ €10,00 για έκδοση day license)
 • Cycling for All άνω των 18 ετών €20,00 (+ €10,00 για έκδοση day license)
 1. Ειδικοί κανονισμοί αγώνα

Γενικοί κανόνες

 1. Ο Αγώνας βαθμολογείται στο ΚΥΠΕΛΛΟ της Κ.Ο.ΠΟ.
 2. Την ημέρα του αγώνα θα γίνουν εγγραφές και παραλαβή αριθμού μόνο για την ανοικτή κατηγορία CFA. 15 λεπτά πριν την ατομική εκκίνηση πρέπει να έχει υπογραφεί από τον/την αθλητή/τρια το φύλλο αγώνα.
 3. Δεν επιτρέπεται η χρήση ποδηλάτων χρονομέτρου, αλλά ούτε μπάρες χρονομέτρου (TT BARS).
 4. To κόστος συμμετοχής για τον αγώνα καταβάλλεται στη γραμματεία του αγώνα.
 • Υπεύθυνος για την καταβολή του κόστους συμμετοχής CFA είναι ο κάθε αθλητής ξεχωριστά.
 • Υπεύθυνος για την καταβολή του κόστους σωματείων, εγγεγραμμένα στην ΚΟΠΟ, είναι ο

υπεύθυνος σωματείου. Με την πληρωμή από τον κάθε εκπρόσωπο σωματείου θα υπογράφει φόρμα με όνομα και αριθμό επικοινωνίας για να δοθεί στον Αλυτάρχη, σε περίπτωση οποιουδήποτε συμβάντος.

 1. Οχήματα Συνοδείας

➢ Για την ασφάλεια των αθλητών, αυτοκίνητα συνοδείας θα επιτραπούν μέχρι την είσοδο του παλιού δρόμου Bottle Club Παλαιχωρίου – Αγρού.

➢ Η διαδρομή επιστροφής στην αφετηρία είναι γρήγορη, κατηφορική, διάρκειας περίπου 10 -15 λεπτών.

Όσοι αθλητές, ειδικά οι νεαροί (κατηγορίες Πανπαίδες, Πανκορασίδες, Παίδες, Κορασίδες)

αθλητές/τριες που δεν επιθυμούν να ποδηλατήσουν προς τον χώρο απονομών στην Πλατεία του Χωριού, μπορούν να συναντήσουν τους γονείς ή συνοδούς στον κυρίως δρόμο Λευκωσίας- Αγρού, σε

ανοικτό σημείο αριστερά του δρόμου 700 περίπου μέτρα από τον τερματισμό (σύνδεση δρόμου προς Άγιο Θεόδωρο).

 1. Ιατρική Κάλυψη

Καθόλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ασθενοφόρο με γιατρό στο σημείο εκκίνησης του αγώνα.

 1. Έπαθλα:
 • Θα βραβεύονται οι τρεις πρώτοι αθλητές κάθε κατηγορίας.
 • Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση ποδηλάτων στον χώρο της βράβευσης.
 1. Ζώνες Τροφοδοσίας

(Όσες ομάδες επιθυμούν να παρέχουν τεχνική υποστήριξη και τροφοδοσία στους αθλητές/τριες μέσα στον παλιό δρόμο Bottle Club Παλαιχωρίου – Αγρού θα πρέπει να πάνε στα δυο (2) ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ σημεία, πριν την εκκίνηση του αγώνα. Μεταξύ των δυο εκκινήσεων CCF&CFA θα δοθεί χρόνος στους συνοδούς για να μεταβούν στο σημείο. Λόγω της στενότητας του δρόμου κατά την διάρκεια του αγώνα δε θα επιτρέπεται να υπάρχουν οχήματα σταθμευμένα μέσα στον παλιό δρόμο.

 1. Αριθμοί για ποδήλατο CCF

Θα χρησιμοποιηθούν οι αριθμοί Ποδήλατου και Ράχης που δόθηκε στην αρχή της χρονιάς (ένας πλάτης), ο οποίος θα ελεγχθεί από τον αλυτάρχη. Αθλητές οι οποίοι δε θα φέρουν τον αριθμού θα τους επιβληθεί ποινή από τον αλυτάρχη.

 1. Αριθμοί για ποδήλατο CFA

Στον κάθε αθλητή/τρια της κάθε κατηγορίας θα δοθεί αριθμός ποδηλάτου .

 1. Χώρος προθέρμανσης τέντες ομάδων και οχημάτων συνοδείας:

Υπάρχει χώρος στο γήπεδο Μπάσκετ για τις τέντες ομάδων και για προθέρμανση. Δεν θα επιτραπεί να στηθούν αλλού παρα μόνο στο γήπεδο μπάσκετ.

 1. Καθαριότητα στον Χώρος προθέρμανσης και σταθμούς συνοδείας:

Οι δυο κοινότητες μας υποδέχονται για 4η συνεχή χρονιά και παράκληση να αφήσουμε τους χώρους καθαρούς από απορρίμματα, ακαθαρσίες, τενεκεδάκια, χαρτιά, μάσκες, γάντια κλπ. Παρακαλούνται οι

συμμετέχοντες όπως ενημερώσουν τους συνόδους και παρευσκόμενους.

 1. Χώρος Στάθμευσης:

Παράπλευρος δρόμος από σημείο εκκίνησης

 1. Απόσταση και υψομετρικά διαδρομής

https://www.strava.com/segments/21405381

Δηλώσεις συμμετοχής για τις κατηγορίες της ΚΟΠΟ γίνονται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]  μέχρι την Τρίτη 1/9/2020.

Δηλώσεις συμμετοχής για τις κατηγορίες της CFA γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.elitecycling.eu/register.

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

 • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
 • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
 • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
 • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube