KOK ΕΘΝΙΚΗ U15
KOK ΕΘΝΙΚΗ U15

Με την προσθήκη της Αναγέννησης Γερμασόγειας η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β κατηγορίας και με τις συμμετοχές των παλαιών γνώριμων ΑΠΟΕΛ ,ΚΕΡΑΥΝΟΥ,ΑΕΚ ΕΘΑ,ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ΕΝΠ δόθηκε στην δημοσιότητα η προκήρυξη του καλαθοσφαιρικού πρωταθλήματος Α κατηγορίας για την περίοδο 2015-2016.

Α ΦΑΣΗ

Οι 8 ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες (14 στο σύνολο) και στο τέλος της κανονικής περιόδου θα χωριστούν σε δύο ομίλους .

Ο πρώτος όμιλος (Α) θα περιλαμβάνει τις πρώτες 4 ομάδες (Θέσεις 1-4) και ο δεύτερος (Β) τις 4 τελευταίες (Θέσεις 5-8) .

Β ΦΑΣΗ

Οι ομάδες των δύο ομίλων θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε αγώνες δύο γύρων (6 αγώνες ) για την τελική κατάταξη των ομάδων στους ομίλους τους.

Γ ΦΑΣΗ

Η ομάδα που θα τερματίσει 3η στον Α όμιλο θα αναμετρηθεί με την ομάδα που θα τερματίσει 2η από τον Β όμιλο (Ζευγάρι Α) και η ομάδα που θα τερματίσει 4η στον Α όμιλο θα αναμετρηθεί με την ομάδα που θα τερματίσει 1η στον Β όμιλο (Ζευγάρι Β)

Οι νικητές των ζευγαριών αυτών (στις 2 νίκες ) θα οδηγηθούν στα ημιτελικά ενώ η 3η και η 4η ομάδα από τον Β όμιλο (των θέσεων 5-8 ) θα αγωνιστούν για τα play out δηλαδή την διαβάθμιση η οποία θα κριθεί και πάλι στις 2 νίκες.

Δ ΦΑΣΗ

Η ομάδα που τερμάτισε 1η στον πρώτο όμιλο (Α) θα αναμετρηθεί με την νικήτρια ομάδα του Ζευγαριού Α της Γ φάσης και αντίστοιχα η ομάδα που τερμάτισε 2η από τον Α όμιλο με την νικήτρια του ζευγαριού Β της Γ φάσης. Η πρόκριση σε αυτή την φάση κρίνεται στις τρείς νίκες

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Οι νικήτριες ομάδες από τα πιο πάνω ζευγάρια θα οδηγηθούν στον μεγάλο τελικό ενώ τα ζευγάρια που ηττήθηκαν θα δώσουν αγώνες για την κατάληψη της 3ης και 4ης  θέσης στην τελική κατάταξη.

Οι αγώνες στην τελική φάση κρίνονται επίσης στις τρείς νίκες.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube