KAA 8978paris 2
KAA 8978paris 2

Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων που το Διοικητικό Συμβούλιο του Γυμναστικού Συλλόγου «ΕΥΑΓΟΡΑΣ» – ΓΣΕ Αμμοχώστου, προγραμμάτισε μέσα στα πλαίσια εορτασμών για τη συμπλήρωση εκατό τα χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε 3ης Σεπτεμβρίου, στον ειδυλλιακό και συμβολικό χώρο της «Μικρής Σαλαμίνας» στη Φασούλα Λεμεσού, εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στη γυναίκα αθλήτρια.

Αρχή στο πρόγραμμα έκαμε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΣΕ Παρασκευάς Σαμάρας ο οποίος απάγγειλε το ποίημα του λαϊκού ποιητή Κύπρου Κυπριανού, «Οι αθλητές τζιαι οι αθλήτριες του ΓΣΕ»     

«Το φωτογραφικό υλικό επιμελήθηκε ο φωτορεπόρτερ Κυριάκος Ανδρέου»                                                                     

Ακολούθως η  η Επιθεωρήτρια Φυσική Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης Κάλλη Χ΄΄Ιωσήφ, παρουσίασε το θέμα: «Γυναίκα και Κλασσικός Αθλητισμός στην Κύπρο και την Αμμόχωστο», η οποία αφού εξήρε τη συμμετοχή και το ρόλο των γυναικών στο διεθνή αθλητικό χώρο, αναφέρθηκε στη συμμετοχή των κυπρίων γυναικών στα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού στον 20ό αιώνα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα, πως ο ρόλος του ΓΣΕ στην ανάπτυξη του γυναικείου αθλητισμού στην Κύπρο ήταν και είναι εξαιρετικά σημαντικός.

 Έκαμε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στις αθλήτριες του ΓΣΕ  Μαρία Νεοφύτου, Άντρη ΑβραάμΆντρη ΣιάλουΑγνή Χαραλάμπους, Ελένη Αρτυματά, Νεκταρία Παναγή, Ναταλία Χριστοφή, που ανέβασαν τον κυπριακό στίβο πολύ ψηλά στο διεθνές στερέωμα, τιμώντας και προβάλλοντας σ΄όλο τον κόσμο την πατρίδα μας, Κύπρο, την Αμμόχωστο και το ΓΣΕ.

Το θέμα συμπλήρωσε ένα οπτικοακουστικό οδοιπορικό που είχε τίτλο:  «Οι παγκυπριονίκεις αθλήτριες του ΓΣΕ (1952 – 2018)», στο οποίο παρουσιάστηκαν όλες οι παγκυπριονίκεις αθλήτριες του «ΕΥΑΓΟΡΑ».

Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρόεδρος του ΓΣΕ, Σοφοκλής Χαραλαμπίδης, οποίος έκαμε ένα σύντομο ιστορικό περιδιάβασμα από την ίδρυση του Συλλόγου ως σήμερα (1918-2018), αναφέρθηκε στις σημαντικότερες από τις επιτυχίες του, όπως και των αθλητών του.

Ανέφερε επίσης ότι στα εκατό χρόνια λειτουργίας του ΓΣΕ:

  • 61 αθλητές και αθλήτριες μας συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους δέκα καλύτερους κύπριους αθλητές όλων των εποχών.
  • 13 αθλητές και αθλήτριες κατέχουν παγκύπριες επιδόσεις
  • 15 αθλητές και αθλήτριες είχαν 25 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες
  • 9 αθλητές και αθλήτριες είχαν 15 συμμετοχές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου
  • Πλούσια ήταν και συμμετοχή των αθλητών μας και σε Κοινοπολιτειακούς, Πανευρωπαϊκούς, Μεσογειακούς, Βαλκανικούς και Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου, με σημαντικές επιτυχίες.
  • Κι ακόμα, 134 αθλητές και αθλήτριες του ΓΣΕ αναδείχθηκαν 496 φορές Παγκυπριονίκες.

Ο πρόεδρος του ΓΣΕ, αφού αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ακολουθούν, κατέληξε με τα πιο κάτω:

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αγαπητά μέλη, φίλοι και συνεργάτες. 1918 – 2018. Έχουν περάσει εκατό χρόνια από την ίδρυσή του και σαράντα τέσσερα χρόνια από το ξεριζωμό του και ο Σύλλογος μας είναι εδώ…! Μετά από τα γεγονότα του 1974, ήταν ορατή η κατάρρευση και διάλυση του Συλλόγου μας, με τους αθλητές και προπονητές του διασκορπισμένους όχι μόνο σε κάθε γωνιά της Ελεύθερης Κύπρου, μα και της Ελλάδας και της Ευρώπης. Σύντομα όμως στάθηκε στα πόδια του, βρήκε κουράγιο, δύναμη και ψυχικό σθένος και αναγεννήθηκε. Και σήμερα ο ΓΣΕ είναι εδώ, πλήρως δραστηριοποιημένος, και διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, με τους αθλητές του να επιτυγχάνουν παγκύπριες και διεθνείς επιτυχίες.

Είμαστε και θα είμαστε για πάντα εδώ, φυλάγοντας Θερμοπύλες, μέχρι που να οδηγήσουμε τον Σύλλογό μας, ακμαίο, δυνατό, πρωτοπόρο και περήφανο στη φυσική του έδρα, στην πόλη μας, την Αμμόχωστο και στο στάδιο μας, το ΓΣΕ.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο τον έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος και απεύθυνε θερμό χαιρετισμό και συνεπάρει τον ΓΣΕ για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων ζωής, καθώς και το πρόεδρο του, τόσο για την αποψινή εκδήλωση, όσο και για τις επόμενες που είναι προγραμματισμένες.

Χαιρετισμούς σε συγχαρητήρια απεύθυναν επίσης, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης, το μέλος του ΚΟΑ Στέλιος Στυλιανού, και ο Γενικό Γραμματέας της ΚΟΕΑΣ, Περικλής Μάρκαρης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, εκπρόσωποι, της ΚΟΕ, της ΚΟΕΑΣ, ο πρόεδρος και μέλη του ΓΣΟ, καθώς και αρκετά από τα μέλη και τους φίλους του ΓΣΕ, καθώς και παλαιοί αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου.

Στον προαύλιο χώρο της «Μικρής Σαλαμίνας, λειτούργησε  Έκθεση Φωτογραφίας η οποία θα λειτουργεί και σε όλους τους χώρους των υπόλοιπων  εκδηλώσεων  Η έκθεση έχει ως θέμα: «Ο Γυμναστικός Σύλλογος «ΕΥΑΓΟΡΑΣ» – ΓΣΕ Αμμοχώστου Φωτογραφικό Οδοιπορικό»

Στην έκθεση εκτίθενται 368 φωτογραφίες που έχουν άμεση σχέση με το ίδιο το Στάδιο μας, με αθλητές, προπονητές και αθλητικούς παράγοντες του ΓΣΕ, καθώς και με φιλάθλους θεατές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και εθνικές εκδηλώσεις.

Την παρουσίαση προγράμματος έκαμε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΣΕ, Μελίνη Χ΄΄Θεορή.

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube