1
1

Με εκπροσώπους από όλες τα σωματεία που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Λούη Δημητρίου, τον Γενικό Γραμματέα κ. Ανδρέα Μουζουρίδη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Άθω Αντωνίου.

Η ηγεσία της ΚΟΚ ευχαρίστησε αρχικά όλα τα σωματεία, τόσο για την παρουσία τους, όσο και κυριότερα για την διαχρονικά μεγάλη τους προσπάθεια στην γυναικεία καλαθόσφαιρα. Ο Πρόεδρος της ΚΟΚ ανάφερε ότι υπάρχει αναγνώριση της προσπάθειας αυτής από το ΔΣ της Ομοσπονδίας, και στόχος της συνάντησης αυτής είναι να βρεθούν οι κατάλληλοι τρόποι ανάπτυξης της γυναικείας καλαθόσφαιρας και του πρωταθλήματος γυναικών.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν αρκετά και σημαντικά θέματα που αφορούν την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών, για την αγωνιστική περίοδο 2016-17, όπως και για το αναπτυξιακό κομμάτι που αφορά τα πρωταθλήματα γυναικών.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων ανέφεραν αρχικά τους προβληματισμούς τους σχετικά με την διεξαγωγή του ερχόμενου Πρωταθλήματος Γυναικών, όμως μετά την ομιλία του Προέδρου της Ομοσπονδίας στην οποία έγινε αναφορά για το αναπτυξιακό πλάνο που υπάρχει, με σκοπό την βελτίωση και ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ, ομόφωνα όλες οι ομάδες συμφώνησαν όπως τις επόμενες δύο περιόδους (2016-17 και 2017-18) χρησιμοποιηθεί μία μόνο ξένη καλαθοσφαιρίστρια ανά ομάδα, ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να δοθεί ακόμα περισσότερος χρόνος στις Κύπριες καλαθοσφαιρίστριες, ως η φιλοσοφία που εφαρμόστηκε από την ΚΟΚ και για το πρωτάθλημα Ανδρών Α’ κατηγορίας.

Επίσης, όλοι οι εκπρόσωποι των ομάδων συμφώνησαν να υπάρξει αύξηση των αγώνων στο Γυναικείο Πρωτάθλημα από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Για τον τρόπο που θα γίνει η αύξηση των αναμετρήσεων συζητήθηκαν και προτάθηκαν από τα σωματεία και από τους εκπροσώπους της ΚΟΚ διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορεί να διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα.

Ο κ. Λούης Δημητρίου μετέφερε επίσης στους εκπροσώπους των σωματείων, ότι θα γίνει μια προσπάθεια αύξησης των ομάδων για το επόμενο πρωτάθλημα μέσα από ένα πακέτο κινήτρων, ενώ ανέφερε πως ο στόχος για την ερχόμενη περίοδο είναι να επαναδραστηριοποιηθεί η Εθνική Γυναικών. Κλείνοντας, αναφέρθηκε ότι όπως έγινε η μείωση στο Πρωτάθλημα Ανδρών Α’ Κατηγορίας, για να αυξηθεί ο χρόνος συμμετοχής των κυπρίων καλαθοσφαιριστών, το ίδιο θα γίνει και στο γυναικείο μπάσκετ, με την κυπριακή καλαθόσφαιρα να έχει και παρόν, αλλά και ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συμπορεύεται με τις απόψεις και τις ενέργειες του προέδρου, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και εξέλιξη στην κυπριακή καλαθόσφαιρα, για να υπάρξει ένα πιο λαμπρό μέλλον στο άθλημα.

Τέλος αποφασίστηκε όπως δημιουργηθεί Επιτροπή Γυναικείας Καλαθόσφαιρας, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των ομάδων από ολόκληρο το φάσμα του γυναικείου μπάσκετ, μαζί με μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, έτσι ώστε να συζητιούνται τα διάφορα θέματα που αφορούν τα εν λόγω πρωταθλήματα και να καταθέτονται προτάσεις βελτίωσης τους στο Δ.Σ. της ΚΟΚ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, θα εξετάσει την ερχόμενη βδομάδα τα όσα συζητήθηκαν και προτάθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις που αφορούν τα πρωταθλήματα γυναικών της νέας αγωνιστικής περιόδου.