periclis comcy
periclis comcy

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία Αθλητιατρική Επιμορφωτική Ημερίδα την οποία συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Αθλητιατρικών Ερευνών Κύπρου (ΚΑΕΚ) και το Σωματείο «Περικλής Δημητρίου» με στόχο την ενημέρωση αθλητών, ιατρών, προπονητών, γονέων, φοιτητών και διοικητικών παραγόντων πάνω σε θέματα που άπτονται της σύγχρονης αθλητικής και αθλητιατρικής επιστήμης.

 

Κύριος ομιλητής ήταν ο Επιστημονικός Προϊστάμενος του ΚΑΕΚ Δρ. Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η σημερινή εποχή πάσχει από την μάστιγα της υποκινητικότητας παγκόσμια.

 

Ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι η έλλειψη κίνησης και πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσουν να φέρουν κοντά στον αθλητισμό όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο.

 

Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ δύο εκατομμύρια θάνατοι προκαλούνται από την έλλειψη κίνησης.

 

«Ο τομέας στον οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε ιδιαίτερα είναι στα παιδιά τα οποία σήμερα δεν κι κινούνται αρκετά λόγω έλλειψης χώρου, λόγω του άλλαξαν οι συνήθειες τους, λόγω του ότι έχουν αντικατασταθεί τα παιχνίδια τους με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, κλπ. Όλες αυτές οι αλλαγές έχουν οδηγήσει σε μια μορφή υποκινητικότητας. Δεν μπορείς να κάνεις δίαιτα μόνο και να μην ασκείσαι.

Η άσκηση μόνο καλό προσφέρει. Άσκηση με την πρώτη ευκαιρία. Αυτή είναι μία πολιτική την οποία θα προωθήσουμε σύντομα και σαν ΚΟΑ. Θα προωθήσουμε την άσκηση μέσα στο χώρο εργασίας, την άσκηση παντού, όπου βρισκόμαστε, με την πρώτη ευκαιρία», πρόσθεσε.

 

Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι πριν αρχίσει κάποιος να αθλείται και να ασκείται πρέπει να εξεταστεί.

 

Σε παρέμβαση του, ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδος και νυν προπονητής της Action &Training και συνεργάτης του Σωματείου «Περικλής Δημητρίου» Βασίλης Παπαμιχαήλ μίλησε για τη σχέση των δρομικών αγωνισμάτων στον κλασσικό αθλητισμό και τη σχέση της αερόβιας και αναερόβιας άσκησης στα δρομικά αγωνίσματα.

 

Όπως επεσήμανε, γίνονται λάθη κατά την προετοιμασία για Μαραθώνιο. Χρειάζεσαι μια σωστή και ειδική προπόνηση.

 

Ακολούθως, έδωσε συμβουλές για το πως γίνεται μία σωστή προετοιμασία για Μαραθώνιο, αλλά και για τις μικρότερες αποστάσεις.

 

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι παρακολουθεί για χρόνια το Σωματείο, γιατί ως γυμνάστρια που αγαπάει τον αθλητισμό πάντα της έκανε εντύπωση η συνεχή του δράση.

 

«Ξέρω ότι έχετε 28 χρόνια ζωής και είστε πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση, διότι δεν επικεντρώνεστε μόνο στον αθλητισμό αλλά και σε φιλανθρωπικά γεγονότα, κοινωνικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές κλπ. Θεωρώ ότι έχετε καταστεί ευρύτατα γνωστοί. Έχετε απίστευτη αναγνωρισιμότητα και στην Ελλάδα. Άρα μέσω του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των συχνών συμμετοχών σας, βγάζετε το μήνυμα ότι ο εθελοντισμός μπορεί και πρέπει να προσφέρει στον συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη. Θεωρώ ότι ταυτιστήκατε με τον αθλητισμό και την υγεία και καταφέρατε να βιώσετε και να μεταλαμπαδεύσετε προς τα έξω την σημασία του αθλητισμού ως εργαλείο για να είναι αντίβαρο και στα ναρκωτικά και στην παχυσαρκία και στις χρόνιες παθήσεις και στην υπογεννητικότητα και σε τόσα πολλά άλλα κακά», πρόσθεσε.

 

Ανέφερε, επίσης, ότι ο ΚΟΑ θα είναι δίπλα στο Σωματείο και οικονομικά αν μπορεί και ηθικά.

 

Ο Πρόεδρος του Σωματείου «Περικλής Δημητρίου» , κ. Σωκράτης Σωκράτους στο δικό του χαιρετισμό ανέφερε ότι η σωστή επιστημονική προπόνηση είναι η καλύτερη.

 

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΚΟΑ για την κάθε θεσμική του βοήθεια και οικονομική και ηθική. Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας το οποίο είναι πολύ δύσκολο. Δεν είναι εύκολο να είσαι εθελοντής, οικογενειάρχης, εργαζόμενος και ειδικά με τις συνθήκες στην Κύπρο λόγω της κρίσης. Εμείς θα κρατήσουμε τον αθλητισμό, θα καλέσουμε τον κόσμο να τρέχει. Ήδη καταφέραμε και ήρθε πάρα πολύ κόσμος κοντά στον αθλητισμό και οι μικρές αποστάσεις είναι σημαντικές. Είναι συνεχής η δράση μας και ευχαριστώ όλα τα παραρτήματα του Σωματείου. Σας δίνουμε την υπόσχεση ότι θα είμαστε δίπλα σας ότι μας χρειαστείτε και πιστεύω και εσείς θα είστε κοντά μας και ηθικά και οικονομικά», πρόσθεσε.

 

Η ημερίδα έκλεισε με την απονομή διπλωμάτων και τιμητικής πλακέτας στην Πρόεδρο του ΚΟΑ, στον κ. Μιχαηλίδη και στον κ. Παπαμιχαήλ, από το πρόεδρο του Σωματείου κ. Σωκράτη Σωκράτους που ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες.

 

 

 

Παγκύπριο Διοικητικό Συμβούλιο

Σωματείου «Περικλής Δημητρίου»

Μάρτιος 2015


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube