Ποσό ύψους 20 χιλιάδων ευρώ συγκεντρώθηκε από τον 5ο Αγώνα Ιστορικού Αυτοκινήτου Αθηένου που έθεσε υπό την αιγίδα της η ΚΟΕ

Γεώργιος Χρυσοστόμου : «Η συνεργασία με τον Δήμο Αθηένου θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί στις επόμενες διοργανώσεις»

Mε μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ο 5ος Αγώνας Ιστορικού Αυτοκινήτου Αθηένου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Μαΐου από τον Δήμο, και είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ).

Στον αγώνα συμμετείχαν πληρώματα 111 αυτοκινήτων, και η διοργάνωση που ξεκίνησε και συνεχίζεται με πρωτοβουλία της οικογένειας της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου, είχε και φέτος  φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όλες οι εισφορές, που ανήλθαν στις 20.002 ευρώ, δόθηκαν για ενίσχυση του ταμείου της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας Αθηένου, για βοήθεια δυσπραγούντων Αθηενιτών που έχουν ανάγκη

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή στο πλαίσιο των κοινωνικών της δραστηριοτήτων έθεσε υπό την αιγίδα της την όλη εκδήλωση, ενώ παράλληλα συμμετείχε και στον αγώνα με τον Πρόεδρο Γεώργιο Χρυσοστόμου ως συνοδηγό του Πρεσβευτή «Ευ Αγωνίζεσθαι» Φοίβου Κωνσταντινίδη, και με το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ Γιώργο Παπαγεωργίου με συνοδηγό την Λίντα Μουσουλίδου.

Ο κ. Χρυσοστόμου που παραβρέθηκε στις απονομές των επάθλων στους νικητές, εξήρε την πρωτοβουλία των διοργανωτών, όπως επίσης και την άρτια διοργάνωση του αγώνα, και διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία που ξεκίνησε θα συνεχιστεί και θα μεγαλώσει στις αντίστοιχες διοργανώσεις των επόμενων ετών. Στην εκδήλωση που ακολούθησε του τερματισμού στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο, έδωσαν επίσης το παρόν, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώτης Ιωαννίδης, το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Γιώργος Παπαγεωργίου και ο Πρεσβευτής «Ευ Αγωνίζεσθαι» ΚΟΕ-ΚΟΑ Φοίβος Κωνσταντινίδης.

Με ανακοίνωση του ο ο Δήμος Αθηένου εκφράζει «θερμές ευχαριστίες στην ΚΟΕ για το γεγονός ότι έθεσε υπό την αιγίδα της τον Αγώνα στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς και στην οικογένεια της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου για τη διαχρονική στήριξή τους για τη διοργάνωση της εκδήλωσης». Ευχαριστίες εκφράζονται επίσης στους χορηγούς, οι οποίοι κάθε φορά αυξάνονται, στους συμμετέχοντες, αλλά και σε όλους όσοι συνέβαλαν με διάφορους τρόπους στην επιτυχή διεξαγωγή του Αγώνα Ακριβείας Ιστορικού Αυτοκινήτου».

Βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι»

Από τα αξιοσημείωτα του Αγώνα Ακριβείας, η βοήθεια που παρείχαν κατά τη διάρκεια του, τρία πληρώματα, σε αντίστοιχο αριθμό πληρωμάτων αλλων αυτοκινήτων όταν αυτά αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα, κατά τη δίωρη διαδρομή των 90 χλμ., βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την θέση που θα καταλάμβαναν στην τελική κατάταξη. Στα τρία αυτά πληρώματα, απόνεμήθηκε από τον Πρεσβευτή «Ευ Αγωνίζεσθαι» ΚΟΕ-ΚΟΑ, κ. Φοίβο Κωνσταντινίδη το Ειδικό Έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς ανακοίνωσε ότι «ο  επόμενος Αγώνας Ακριβείας Ιστορικού Αυτοκινήτου Αθηένου θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου 2023».

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube