Πώς τελείωσαν οι Έλληνες αθλητές την πρώτη φάση στις National κατηγορίες της Γαλλίας

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε στη Γαλλία η πρώτη φάση στις National κατηγορίες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Είναι τα διασυλλογικά πρωταθλήματα, που κάθε χρόνο συγκεντρώνουν τους συντριπτικά περισσότερους Έλληνες αθλητές και μαζί με την ευκαιρία, που τους δίνουν για δυνατά παιχνίδια παίρνουν ξεχωριστό χρώματα από την ποιότητα και τα αποτελέσματά τους. Μετά την περσινή ακύρωση λόγω του κορωνοϊού τα πρωταθλήματα από την 3η έως την 5η διασυλλογική κατηγορία της Γαλλίας διεξάγονται κανονικά φέτος και μετά το κλείσιμο της πρώτης ενότητας θα γίνουν νέα γκρουπ για την τελική έκβαση της προσπάθειας όλων των ομάδων. Πάνω από 20 Έλληνες αθλητές μετέχουν στη διοργάνωση, έχουν έντονη παρουσία και φέτος, μάλιστα αρκετοί πανηγύρισαν με τις ομάδες τους κορυφαίες θέσεις στους ομίλους. Στις γαλλικές National αγωνίζονται οι Τάσος Ρηνιώτης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Λαγογιάννης, Γιάννης Βλοτινός, Νίκος Αντωνιάδης, Δημήτρης Κορδούτης, Ιάσονας Κορδούτης, Στράτος Δαμιανής, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γεράσιμος Πετρής, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Αντώνης Μαλινάκης, Αλέξανδρος Μαδέσης, Ιάκωβος Αϊβατίδης, Ζήσης Δουκέρης, Κωνσταντίνος Λυκοστράτης, Ανέστης Καριοφυλλίδης, Ελισάβετ Τέρπου, Δήμητρα Θωμαΐς Τσεκούρα, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Αλίκη Κιούφη και Ιωάννα Γερασιμάτου. 

Επιγραμματικά θα παρουσιάσουμε τι έκαναν οι «ξενιτεμένοι» της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και οι ομάδες τους στην πρώτη φάση, σύμφωνα με τα στοιχεία, που δίνει η γαλλική ομοσπονδίας στο διαδίκτυο.

Στους άνδρες η National 1 είναι η 3η κατηγορία στη χώρα μετά την Pro A και την Pro B. Η Ρομάν, στην οποία αγωνίζεται για άλλη μια χρονιά ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ολοκλήρωσε με ήττα την 1η φάση στο 4ο γκρουπ. Έχασε 8-3 εκτός έδρας από την Κουνιό Βιλνέβ και τερμάτισε στην 4η θέση με 15 βαθμούς. Ο δις πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών είχε συνολικά 15 νίκες και 3 ήττες.

Επίσης στο 4ο γκρουπ της National 1, η Αντίμπ του Δημήτρη και του Ιάσονα Κορδούτη πήρε την 5η θέση με 11 βαθμούς. Στον επίλογο έχασε από την Μπουλόν Μπιλανκούρ με 8-1. Τα αδέρφια Κορδούτη έχουν γεμάτη σεζόν. Παίζοντας κάποια ματς και με τη 2η ομάδα της Αντίμπ στη National 3 ο Ιάσονας εμφάνισε απολογισμό 13 νίκες και 11 ήττες και ο Δημήτρης 8 νίκες και 12 ήττες.

Στην ίδια κατηγορία η Σαρτρ 2 του Κώστα Λαγογιάννη αρκέστηκε στην 7η και προτελευταία θέση στο 1ο γκρουπ με 10 βαθμούς. Στο φινάλε έφερε ισοπαλία εκτός έδρας 7-7 με τη Βατινιέ. Ο πολύπειρος διεθνής είχε 10 νίκες και 5 ήττες σε αυτή τη φάση

Στο 3ο γκρουπ της National 1 η Ενεμπόν 2 του Κωνσταντίνου Λυκοστράτη έμεινε στην τελευταία θέση με 3 βαθμούς. Το περασμένο Σάββατο παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία 7-7 στην Κορμπεβουά. Ο αριστερόχειρας αθλητής μας είχε ατομικό απολογισμό 6 νίκες και 9 ήττες.

Στη National 2 η Νις Καβιγκάλ του Τάσου Ρηνιώτη πρωταγωνίστησε στο 2ο γκρουπ, όπως συνηθίζει να κάνει τα τελευταία χρόνια. Ήρθε 1η χωρίς ήττα συγκεντρώνοντας 20 βαθμούς και στην επόμενη φάση θα διεκδικήσει την άνοδο. Στον επίλογο της πρώτης φάσης η Νις νίκησε ως γηπεδούχος 8-4 τη Μαρμάντ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2017 έχει πιάσει το τέλειο και με 18 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια βοήθησε καθοριστικά την ομάδα του.

Στην ίδια κατηγορία η Ερμόν Πλεσί, στην οποία αγωνίζονται ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Γεράσιμος Πετρής, κατετάγη 6η στο 3ο γκρουπ. Στο φινάλε έκαμψε με 8-3 την Μπετούν και μάζεψε 12 βαθμούς. Ο Παπαδημητρίου παρουσίασε πολύ καλό απολογισμό με 15 νίκες και 2 ήττες, ενώ ο Πετρής, που ακόμα μαζεύει τις πρώτες εμπειρίες από το εξωτερικό είχε 9-9 αντίστοιχα.

Στο 8ο γκρουπ της πρώτης φάσης κι επίσης στη National 2 η Σεν Ντενί του Στράτου Δαμιανή περιορίστηκε στην 7η θέση με 9 βαθμούς. Στην τελευταία αγωνιστική ηττήθηκε στην έδρα της με 8-0 από τη Ρεμς Ολυμπίκ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών το 2020 είχε στο σύνολο 5 νίκες και 7 ήττες.

Στη National 3 η Σεν Πιερ 2 του Γιάννη Βλοτινού, του Ανέστη Καριοφυλλίδη και του Ζήση Δουκέρη ήταν άψογη στο 4ο γκρουπ. Πήρε την πρωτιά με επτά νίκες σε ισάριθμα ματς και 21 βαθμούς και παλεύει για την προαγωγή. Το Σάββατο νίκησε ως φιλοξενούμενη την Γκραν Κουεβίλ με 8-3. Ο αγέρωχος Βλοτινός είχε 100% αποτελεσματικότητα με 11 νίκες σε 11 αγώνες. Ο Δουκέρης παρουσίασε 11 νίκες και 2 ήττες και ο Καριοφυλλίδης 6 νίκες και 1 ήττα.

Στο ίδιο γκρουπ η Κουντούν του Νίκου Αντωνιάδη κατέλαβε την 3η θέση με 15 βαθμούς. Στην 7η αγωνιστική κάμφθηκε εντός έδρας για την Ιγκνί με 8-3. Ως πρώτος παίκτης της ομάδας του ο διεθνής αθλητής είχε συνολικά 13 νίκες και 2 ήττες.

Στο 2ο γκρουπ της National 3 η Βιλιέρ του Αντώνη Μαλινάκη κατέκτησε τη 2η θέση με 17 βαθμούς. Ισοβάθμησε στην κορυφή μάλιστα, με τη Ρουέν SPO. Στον τελευταίο της αγώνας νίκησε 8-1 την Ορόρ Βιτρ εκτός έδρας. Με συμφωνία για λίγες συμμετοχές ο Χανιώτης πρωταθλητής εμφάνισε μόνο νίκες σε 5 αγώνες.

Στο 5ο γκρουπ της National 3 η Μανόμ 2 του Ιάκωβου Αϊβατίδη πήρε την 6η θέση με 11 βαθμούς. Το Σάββατο ξεπέρασε εκτός έδρας τη Σάρεμπουργκ με 8-6. Στην πρώτη του χρονιά σε ξένο πρωτάθλημα ο 19χρονος πρωταθλητής σημείωσε στην αρχική φάση 8 νίκες και 7 ήττες.

Στην ίδια κατηγορία η Ποντούάζ Σερζί 2 του Γεράσιμου Χατζηλυγερούδη πήρε την πρωτιά στο 10ο γκρουπ. Σημείωσε μάλιστα, το απόλυτο των επιτυχιών και μάζεψε 21 βαθμούς. Στο φινάλε συνέτριψε εκτός έδρας την Αρνάζ με 8-0. Ο Χατζηλυγερούδης ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας με 15 νίκες σε ισάριθμα ματς. Με την ευκαιρία να σημειωθεί στο ίδιο σωματείο, αλλά με την 3η ομάδα του, αγωνίστηκε μέχρι τον Δεκέμβριο ο Γιάννης Μπόσκοβιτς, επίσης στις πρώτες παραστάσεις του από ξένο πρωτάθλημα. Είχε και θαυμάσια παρουσία στη Regional κατηγορία με 15 νίκες και καμία ήττα και από την αρχή η συμφωνία του με το κλαμπ ήταν να προωθηθεί στο νέο χρόνο στην Ποντουάζ Σερζί 2.

Επίσης στη National 3, η Γκρεσιβοντάν Μπελεντόν, όπου πήγε μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Αλέξανδρος Μαδέσης τερμάτισε στην 6η θέση του 14ου γκρουπ με 12 βαθμούς. Στο τέλος της πρώτης φάσης νίκησε εντός έδρας τη Νις Καβιγκάλ 2 με 8-6. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού νέων στην παρθενική του σεζόν εκτός συνόρων έχει ατομική στατιστική 11 νίκες και 4 ήττες.

Στις γυναίκες και τη National 1 (τη 2η τη τάξει κατηγορία της Γαλλίας θυμίζουμε, εφόσον η ομοσπονδία κατήργησε τα τελευταία χρόνια την Pro B) είχαμε κατ’ αρχάς την παρουσία στο ίδιο γκρουπ τριών ομάδων με Ελληνίδες αθλήτριες. Στο 2ο γκρουπ ισοβάθμησαν στην κορυφή και τους 17 βαθμούς η Ρεν Πολ Μπερ 1 της Αλίκης Κιούφη με τη Σεν Πιερ 2, όπου αγωνίζονται η Ελισάβετ Τέρπου και η Γεωργία Ζαβιτσάνου. Σύμφωνα με την επίσημη βαθμολογία στο σάιτ της FFTT 1η είναι η Ρεν Πολ και 2η η Σεν Πιερ, πάντως και οι δύο πάνε στη δεύτερη φάση για να συναντήσουν τις πρώτες ομάδες από τα άλλα γκρουπ. Στο 2ο γκρουπ μετείχε και η Εσιρόλ της Δήμητρας Τσεκούρα. Η ομάδα πήρε την 6η θέση με 13 βαθμούς.

Το Σάββατο στην τελευταία αγωνιστική η Ρεν έφερε εκτός έδρας 7-7 με τη Σεν Ντενί. Η Εσιρόλ έχασε ως γηπεδούχος 8-1 από τη Σεν Κουεντέν 2, ενώ η Σεν Πιερ νίκησε ως φιλοξενούμενη 8-2 την Ανεσί. H Τέρπου ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του πρωταθλήματος με προσωπικό απολογισμό 13 νίκες και 4 ήττες. Η Ζαβιτσάνου, έχοντας δώσει στα μέσα Νοεμβρίου τα τελευταία της ματς, είχε 4 νίκες 4 ήττες. Η Τσεκούρα είχε στατιστική 9 νίκες και 7 ήττες.

Η Κιούφη, που αγωνίστηκε βασικά στη National 1, αλλά είχε ορισμένα ματς και στη National 2 με τη 2η ομάδα της Ρεν Πολ Μπερ, έχει συνολικό απολογισμό 8 νίκες και 7 ήττες. Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι στο 4ο γκρουπ της National 2 η Ρεν Πολ κατέλαβε την 6η θέση με 11 βαθμούς. Στο τέλος έχασε εκτός έδρας από τη Σιλτιγχάιμ 2 με 8-2.

Επίσης στη National 2 η Ερμόν/Ερμπλ, όπου αγωνίζεται η Ιωάννα Γερασιμάτου, κατέκτησε τη 2η θέση με 18 βαθμούς. Στο φινάλε της πρώτης φάσης υπέστη τη μοναδική ήττα της και ήταν εντός έδρας με 8-2 από την Μονζάν/Λαβάλ, που αναδείχτηκε και νικήτρια του γκρουπ. Η νεαρή πρωταθλήτρια τα πήγε εξαιρετικά σε ατομικό επίπεδο με 12 νίκες και μόλις 1 ήττα.

* Στη Γαλλία τεστάρει πρώτη φορά τις δυνάμεις του και ο Φώτης Αρβανίτης αγωνιζόμενος με την Εσιρόλ Εμπέν στην Pre National (6η κατηγορία). Στους πρώτους μήνες του πρωταθλήματος είχε 9 νίκες και 12 ήττες.

ΕΦΟΕπΑ


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube