Aivatidis Giannoutsos fasi 2 1
Aivatidis Giannoutsos fasi 2 1

Δύο σημαντικές διοργανώσεις περιμένουν τις εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης μέσα στους πρώτους μήνες του καλοκαιριού.

Η πρώτη χρονικά είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες και αφορούν τους άνδρες και τις γυναίκες και η δεύτερη το ετήσιο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, που περιλαμβάνει τις ηλικιακές κατηγορίες εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων. Οι Μεσογειακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στην Ταραγόνα της Ισπανίας από τις 22 Ιουνίου έως τη 1 Ιουλίου, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των μικρών ηλικιών από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου στο Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έκανε γνωστούς τους αθλητές, που θα συγκροτήσουν τις αποστολές. Συνολικά 9 αθλητές και 10 αθλήτριες πρόκειται να εκπροσωπήσουν την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στα δύο events και σταδιακά θα εντείνουν τους ρυθμούς προετοιμασίας τους.
Οι ομάδες για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βγήκαν με βάση τη συνολική βαθμολογία των αθλητών από τρία διαφορετικά κριτήρια: Τους πίνακες αξιολόγησης, την ειδική βαθμολογία του Πανελληνίου πρωταθλήματος της κατηγορίας τους και την ειδική βαθμολογία των αναπτυξιακών τουρνουά. Τις εθνικές ομάδες θα συγκροτήσουν 4 έφηβοι, 4 νεάνιδες, 3 παίδες και 3 κορασίδες, ενώ ανακοινώθηκε κι από 1 αναπληρωματικός σε κάθε κατηγορία. Είναι οι ακόλουθοι:
ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ:
Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
Γιάννης Δαμιανής (Α.Σ. Αετοί Πόλης)
Μιχάλης Διαμαντόπουλος (Γ.Σ. Άρης Βούλας)
——————————————————————
Αναπληρωματικός: Γεράσιμος Πετρής (Α.Σ. Αετοί Πόλης)
ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:
Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Ταταύλα)
Θεοδώρα Βασιλειάδου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
Αγγελίνα Δεβελέκου (Αθηνά Μαγκουφάνας 2004)
——————————————————————–
Αναπληρωματική: Ευαγγελία Τρωαδίτη (Γ.Ο.Π. Γ. Παλάσκας)
ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ:
Ιάκωβος Αϊβατίδης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
Παναγιώτης Αδριανός (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
———————————————————————
Αναπληρωματικός: Αλέξανδρος Μαδέσης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:
Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
Χρυσή Φωτιάδου (Ο.Ε.Α. Φλώρινας)
———————————————————————-
Αναπληρωματική: Ελισάβετ Χατζηκύρκα (Ο.Ε.Α. Φλώρινας)
Αναλυτικά οι λίστες με τους αθλητές, που πρόκειται ν’ αγωνιστούν στη Ρουμανία, όπως και όσους ακολουθούν στη βαθμολογία βρίσκεται στη διεύθυνση: http://httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4429:sygkrotisi-ethnikon-omadon-neon-neanidon-paidon-korasidon-gia-to-evropaiko-protathlima-neon-2018&catid=2:2012-03-08-10-19-52&Itemid=8
Στην εθνική ομάδα των νέων θα είναι προπονητής ο Κώστας Βατσακλής. Τις νεάνιδες θα κοουτσάρει ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και τους παίδες ο επίσης ομοσπονδιακός προπονητής (σ.σ. στο κλιμάκιο της Πάτρας) Σωτήρης Ζήκος. Στον πάγκο των κορασίδων τέλος, θα είναι η προπονήτρια της Αθηνάς Νέου Φαλήρου Λάουρα Νικουλάε, η οποία έχει συνεργαστεί και με τα τρία κορίτσια σε διεθνή τουρνουά.
Προς το τέλος της ανακοίνωσής της η ομοσπονδία τονίζει ότι «οι αθλήτριες και οι αθλητές, που απαρτίζουν τις εθνικές ομάδες, θα πρέπει να παρουσιαστούν στην αίθουσα STIGA του Σ.Ε.Φ., τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, στις 17:00 για την έναρξη της προετοιμασίας. Για τους κατοίκους Πατρών η προετοιμασία θα γίνει στο κλιμάκιο επίλεκτων αθλητών με τον ομοσπονδιακό προπονητή Σωτήρη Ζήκο. Για τις αθλήτριες της Βόρειας Ελλάδας η προετοιμασία θα γίνει στο σωματείο τους μετά από συνεννόηση των σωματειακών προπονητών με τον προπονητή της εθνικής γυναικών, Κωνσταντίνο Κωστόπουλο. Για αθλήτρια ή αθλητή που κωλύεται, για οποιοδήποτε λόγο, να ακολουθήσει το πρόγραμμα της προετοιμασίας και να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το σωματείο της/του, οφείλει να δηλώσει την αδυναμία συμμετοχής, γραπτά, μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουνίου».
Στους Μεσογειακούς Αγώνες το τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης πρόκειται να διεξαχθεί από τις 26 μέχρι τις 30 Ιουνίου. Θα περιλαμβάνει το απλό και το ομαδικό με το σύστημα διεξαγωγής στη δεύτερη περίπτωση να είναι το κορμπιγιόν. Μπορούν δηλαδή ν’ αγωνιστούν σε κάθε ομάδα ακόμα και δύο αθλητές/τριες. Μετά από επιλογή των προπονητών τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι αθλητές Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και Κωνσταντίνος Αγγελάκης και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Γεωργία Ζαβιτσάνου και Κωνσταντίνα Παρίδη. Ο  Κώστας Βατσακλής αναλαμβάνει να καθοδηγήσει και τις δύο ομάδες.
Μιας και ο λόγος για τους διεθνείς αθλητές στάθηκε άτυχος και υπέστη σοβαρό τραυματισμό ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών έσπασε το αριστερό χέρι του (στην παλάμη) πέφτοντας στον δρόμο σε βροχερή μέρα και θα είναι για αρκετό καιρό εκτός προπονήσεων.
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ