Πλασαρίσματα στα ψηλά και ατομικά ρεκόρ η κυπριακή αποστόλη στα «Βενιζέλεια 2022»

Αρκετά καλή μπορεί να αξιολογηθεί η παρουσία οκτώ αθλητών και αθλητριών μας, στο διεθνές μίτινγκ στίβου «Βενιζέλεια – Χανιά», το οποίο διεξήχθη την Κυριακή (29/5/22) στο Εθνικό Στάδιο Χανίων «Έλενα Βενιζέλου». Αρχικά ο δυνατός άνεμος χάλασε κάπως τις επιδόσεις και τη διάθεση, όμως στην πορεία βελτιώθηκε κάπως και έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να καταγράψουν τις καλύτερες φετινές τους επιδόσεις. Θυμίζουμε ότι το μίτινγκ «Βενιζέλεια – Χανιά» ανήκει στα «χάλκινα» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Την πιο γρήγορη κούρσα της καριέρα της στα 100μ. έκανε η Ολίβια Φωτοπούλου, παρά το ότι έφυγε λίγο καθυστερημένα από τον βατήρα. Η ανάπτυξη στην ταχύτητά της μετά τα 60 μέτρα, της έδωσε την ευκαιρία να καταγράψει χρόνο 11.37, που αποτελεί νέα ατομική επίδοση. Μάλιστα, σημειώθηκε υπό κανονικές συνθήκες, με τον άνεμο να είναι θετικός 1,4 μέτρα το δευτερόλεπτο. Με το 11.37 η Φωτοπούλου κατέλαβε την 3η θέση, δείχνοντας ότι είναι θέμα χρόνου να τον ρίξει ακόμα περισσότερο.

Άτυχη στάθηκε η Ναταλία Χριστοφή, καθώς έκανε πάρα πολύ καλή κούρσα στα 100μ. με εμπόδια, τερματίζοντας στην 3η θέση με 13.22, που θα αποτελούσε την καλύτερη φετινή της επίδοση, που είναι κοντά και στο δικό της παγκύπριο ρεκόρ (13.17). Όμως, ο άνεμος ήταν ευνοϊκός 2,2 μ/δ, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζεται ως φετινή επίδοση. Παρά ταύτα η Χριστοφή έδειξε τη σαφέστατη βελτίωσή της, έστω και αν η ίδια, στις δηλώσεις στην ΕΡΤ, είπε πως πρέπει να φτιάξει κάποια τεχνικά πράγματα στις επόμενες κούρσες της.

Την καλύτερη φετινή του κούρσα έκανε και ο Σταύρος Αυγουστίνου στα 100μ. ανδρών. Μετέχοντας στη δεύτερη από τις τρεις σειρές, τερμάτισε στην 7η θέση με 10.62 (άνεμος +1,3 μ/δ) και κατέλαβε συνολικά την 16η θέση από 25 συμμετέχοντες. Χαρακτηριστικό του παράξενου ανέμου στα Χανιά, είναι ότι η πρώτη σειρά διεξήχθη με ευνοϊκό άνεμο 2,5 μ/δ, η δεύτερη με 1,3 μ/δ και η τρίτη με 0,5 μ/δ! Στο άλμα σε μήκος, ο Λουκάς Σιμιλλίδης δεν μπόρεσε να βρει σωστή φορά και άλμα, έχοντας έγκυρη μόνο τη δεύτερή του προσπάθεια, στα 7,05μ. (1,2 μ/δ), κατακτώντας την 11η θέση, χάνοντας έτσι την ευκαιρία για άλλα τρία άλματα.

Ο άνεμος δυσκόλεψε πολύ περισσότερο τους ακοντιστές, αφού ήταν κόντρα και δυνατός, με αποτέλεσμα να καταγραφούν πιο χαμηλές επιδόσεις σε σχέση με τις ικανότητες των συμμετεχόντων. Ο Πάρις Μπατζάβαλης ξεκίνησε με δύο άκυρες (η δεύτερη δόθηκε λανθασμένα) και στη συνέχεια είχε 67,14μ., 68,26μ., άκυρη, για να φτάσει στην τελευταία του μεγαλύτερη βολή στα 71,74μ., η οποία τον έφερε και στην πρώτη θέση του ακοντισμού. Ο Μπατζάβαλης δήλωσε τυπικά συμμετοχή και στη σφυροβολία, για να συμπληρωθεί απλώς η δωδεκάδα, χωρίς ουσιαστικά να κάνει προσπάθεια.

Ισοφάριση της ατομικής της επίδοσης σημείωσε η Άντρεα Βάσου στο επί κοντώ, με καλύτερο άλμα στα 3,80μ., το οποίο πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια. Νωρίτερα, πέρασε με την πρώτη τα 3,40μ. και τα 3,60μ., ενώ απέτυχε τρεις φορές στα 3,95μ., καταλαμβάνοντας την 7η θέση. Νέα ατομική επίδοση κατέγραψε και η Καλυψώ Σταύρου στα 400μ. με εμπόδια, πλησιάζοντας άλλη μία φορά στο να τρέξει κάτω από το λεπτό. Η Σταύρου τερμάτισε 5η στην πρώτη σειρά σε 1:00.03 και κατέλαβε συνολικά την 8η θέση. Στη δεύτερη σειρά αγωνίστηκε η Ελεάνα Χριστοφή, η οποία σπουδάζει στην Κρήτη, τερματίζοντας 4η σε 1:05.29 και κατέλαβε συνολικά την 9η θέση.

* Συνοπτικά, τα αποτελέσματα των Κύπριων αθλητών και αθλητριών στα «Βενιζέλεια – Χανιά 2022», ήταν τα ακόλουθα:

100Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ (+1,4 μ/δ)

Ολίβια Φωτοπούλου                  11.37         3η

100Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (+2,2 μ/δ)

Ναταλία Χριστοφή                      13.22         3η

400Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Καλυψώ Σταύρου                       1:00.03      8η

Ελεάνα Χριστοφή                       1:05.29      9η

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Άντρεα Βάσου                            3,80μ.        7η

100Μ. ΑΝΔΡΩΝ (+1,3 μ/δ)

Σταύρος Αυγουστίνου                10.62         16ος

ΜΗΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ (+1,2 μ/δ)

Λουκάς Σιμιλλίδης                      7,05μ.        11ος

ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ

Πάρις Μπατζάβαλης                  71,74μ.      1ος

 

Κοεας

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports