Πηγές: Οι διοργανωτές του Τόκυο προτιμούν τον Ιούλιο του 2021
Capture

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα υποστηρίξει πιθανώς την ιδέα της καθυστέρησης των Αγώνων μέχρι τον Ιούλιο του επόμενου έτους.

Η επιτροπή έχει εργαστεί για να θέσει νέα χρονοδιαγράμματα και ασφαλείς χώρους για τα αγωνιστικά γεγονότα, δεδομένου ότι αναβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα λόγω της πανδημίας των κοροναϊών.

Σύμφωνα με πηγές του Ιαπωνικού κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου NHK, η επιλογή ανοίγματος των Ολυμπιακών Αγώνων τον Ιούλιο του επόμενου έτους κερδίζει υποστήριξη στην επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο που απαιτείται για να περιοριστεί ο ιός, και να γίνουν προετοιμασίες και να επιλεγούν αθλητές.

Η ημέρα έναρξης θα είναι η 23η Ιουλίου του 2021. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 24 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Στο φετινό χρονοδιάγραμμα υπάρχει διαφορά μιας ημέρας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα λήξουν στις 8 Αυγούστου. Τα Παραολυμπιακά αθλήματα θα διεξαχθούν από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Thomas Bach, πρότεινε ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές πέραν του καλοκαιριού για  την διοργάνωση των Αγώνων.

Ορισμένες διεθνείς αθλητικές οργανώσεις έχουν επιπλήξει τέτοιες ιδέες όπως τη διοργάνωση των εκδηλώσεων την άνοιξη, μακριά από τη ζέστη του καλοκαιριού.

Η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο ελπίζει να λάβει απόφαση μέχρι το τέλος της εβδομάδας μετά από διαβουλεύσεις με τη ΔΟΕ και τη μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο.

Ο πρόεδρος της επιτροπής της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μώρι, δήλωσε σε διεθνείς ομοσπονδίες το Σάββατο ότι η απόφαση για το ποιος πληρώνει το κόστος για τους φετινούς καλοκαιρινούς αγώνες θα είναι μια “μεγάλη πρόκληση”

Η Ιαπωνία επένδυσε 12 δισεκατομμύρια δολάρια (Sh 1,3 τρισεκατομμύρια) κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους Αγώνες και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΘΟΕ) Θωμάς Μπαχ εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση ότι το κόστος θα αυξηθεί περαιτέρω.

Ο πρόεδρος Mori έγραψε σε επιστολή που απευθύνθηκε στις 33 διεθνείς ομοσπονδίες αθλημάτων που αποτελούν το πρόγραμμα των Αγώνων του Τόκιο, που αναφέρουν ότι το πρόσθετο κόστος θα είναι αναπόφευκτο.

“Το πρόσθετο κόστος που θα προκύψει από αυτή την αναβολή είναι αναπόφευκτο.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube