ΠΕΟΜ Λεμεσού σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία εν καιρώ πανδημίας
provlimata 1

Ως ΠΕΟΜ Λεμεσού δεν θα μπορούσαμε να μην τοποθετηθούμε για τα τεκταινόμενα που λαμβάνουν χώρα στα σχολεία της πόλης μας. Είναι η δεύτερη εβδομάδα που τα σχολεία μας παραμένουν κλειστά. Μπορούμε να πούμε όμως, πως  τα σχολεία της επαρχίας μας βρέθηκαν νωρίς σε τροχιά τηλεκπαίδευσης αφού από το Σεπτέμβρη με το άνοιγμα των σχολείων αρκετοί ήταν αυτοί που έμπαιναν σε καραντίνα λόγω του ότι ήταν κρούσμα κορονοϊού είτε ήταν στενές επαφές με κρούσματα και έτσι παρακολουθούσαν τα μαθήματα τους διαδικτυακά.

Είναι όμως τα πράγματα όπως τα παρουσιάζουν κάποιοι; Μπορούν οι μαθητές να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης; Δυστυχώς τα προβλήματα που έρχονται στην επιφάνεια είναι τεράστια.

Συγκεκριμένα, συμμαθητές μας, μας αναφέρουν πως το πρώτο και κυριότερο πρόβλημα είναι αυτό με την ύλη και τις εξετάσεις ανά τετράμηνο που θα είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε τους επόμενους μήνες. «Είναι πραγματικά άξιο απορίας, πως εμείς θα δώσουμε κανονικά εξετάσεις από την στιγμή που δεν έχουμε διδαχθεί την ύλη που θα έπρεπε; Πώς οι συμμαθητές μας της Γ’ Λυκείου θα μπορέσουν να διεκδικήσουν ισάξια,  με τους υπόλοιπους συμμαθητές μας, θέση στα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας όταν η ύλη που διδάσκονται είναι μειωμένη;» Άλλο σοβαρό ζήτημα είναι πως ένας αριθμός μαθητών δεν έχει ηλεκτρονικό υπολογιστή και άλλοι δεν έχουν διαδίκτυο για να παρακολουθούν τα μαθήματα τους. Παράλληλα «πολλοί καθηγητές μας όταν βρίσκονται στο χώρο του σχολείου και μας παραδίδουν μάθημα χάνουν την σύνδεσή τους στο διαδίκτυο με κύριο λόγο ότι το internet δεν είναι επαρκές χάνοντας έτσι σημαντικό χρόνο από την παράδοση του μαθήματος.» Επιπρόσθετα, «αρκετοί συμμαθητές μας δεν έχουν ακόμα κωδικούς για να μπορούν να  παρακολουθούν τα μαθήματα τους.» Τέλος, ακόμη ένα πρόβλημα είναι και το κλείσιμο των χώρων άθλησης, καθώς συμμαθητές μας που είναι αθλητές χάνουν την βασική τους προετοιμασία στα αθλήματά τους , καθώς και οι υπόλοιποι μαθητές χάνουν ένα μέσο διεξόδου εν μέσο αυτής της δύσκολης εποχής που περνούμε.

Ως ΠΕΟΜ Λεμεσού καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και όλους τους αρμόδιους φορείς της Παιδείας να ενσκήψουν στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και να σταματήσουν να μας λένε ότι όλα πάνε πολύ καλά. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα δίπλα στους συμμαθητές μας και θα προσπαθούμε να  προωθούμε τα προβλήματα μας με συγκεκριμένες εισηγήσεις στα όργανα εκπροσώπησης των μαθητών.

 

ΠΕΟΜ Λεμεσού


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube