Youth Olympian Dakar 2022
Youth Olympian Dakar 2022

Το εκτελεστικό συμβούλιο της διεθνούς ολυμπιακής επιτροπής (ΔΟΕ) ενέκρινε σήμερα το πρόγραμμα αγωνισμάτων και εκδηλώσεων για τους ολυμπιακούς αγώνες νέων (YOG) DAKAR 2022, οπού πέντε αθλήματα θα ενταχθούν μαζί με τα αρχικά 28 αθλήματα του προγράμματος με ιδιαίτερή προσοχή στην ισότητα των φύλων όχι μόνο ως προς τον αριθμό των αθλητών, άλλα και την αντιπροσώπευση ανδρών και γυναικών σε κάθε άθλημα και εκδήλωση για πρώτη φορά στην ολυμπιακή ιστορία.

Η καινοτομία και η συνεχής εστίαση στον αθλητισμό τις νεολαίας έχουν πρωταρχική σημασία για το πρόγραμμα αθλητικών αγώνων από την αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων της Νεολαίας. Για να ακολουθήσει τη φυσική πορεία του Ολυμπιακού της Νεολαίας, το Dakar 2022 θα συμπεριλάβει όλα τα αθλήματα που επικεντρώνονται στη νεολαία που πρότεινε το Παρίσι 2024: breaking dance, σέρφινγκ, αθλητική αναρρίχηση και skateboarding. Πολύ δημοφιλή αθλήματα που επικεντρώνονται στη νέους που παρατηρήθηκαν στο προηγούμενο YOG, όπως το futsal, το μπάσκετ 3×3 και το χόκεϊ, θα συνεχιστούν για το 2022, ενώ νέα στοιχεία θα κάνουν επίσης το ντεμπούτο τους, όπως η πάλη στην παραλία και το άθλημα του karate θα συνεχίσουν το ταξίδι YOG .

“Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων Ντακάρ 2022 θα είναι το πρώτο Ολυμπιακό γεγονός στην αφρικανική ήπειρο που είναι ιστορικό για τη Σενεγάλη και ιστορικό για την ήπειρο της Αφρικής. Ο συμφωνημένος διαγωνισμός αθλητών είναι νεανικός και πλήρως ισορροπημένος με το φύλο και δείχνει ότι η ΔΟΕ συνεχίζει να αναπτύσσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεολαίας στους οποίους θα συμμετέχουν περισσότεροι από 4500 αθλητές από όλες τις NOC “, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Thomas Bach.

Μετά την επιβεβαίωση του αρχικού προγράμματος ανταγωνισμού αθλητών τον Μάρτιο του 2019, η ΔΟΕ έκανε σημαντική δουλειά παράλληλα με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες για να επιτύχει ένα νέο ορόσημο στην ισότητα των φύλων σε όλα τα αθλήματα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μείωση του κόστους και των απαιτήσεων στους διοργανωτές του Dakar 2022. Συγκεκριμένα, τα αθλήματα της πυγμαχίας, της γυμναστικής και της πάλης θα φτάσουν για πρώτη φορά στην ισότητα των φύλων.

Σύμφωνα με την προσέγγιση του New Norm για τη μείωση του κόστους και της πολυπλοκότητας των Αγώνων, το αθλητικό και εκδηλωτικό πρόγραμμα για το Dakar 2022 θα διατηρήσει το συνολικό αριθμό εκδηλώσεων (239) από το Μπουένος Άιρες το 2018, μειώνοντας ταυτόχρονα την ικανότητα του Ολυμπιακού χωριού της Νεολαίας από 4.000 αθλητές σε 2.650 με την εισαγωγή των δύο κυμάτων του συστήματος των αθλητών. Αυτό θα επιτρέψει την αύξηση της συμμετοχής των αθλητών σε πάνω από 4.500 χωρίς πρόσθετο αντίκτυπο στην υποδομή.

Έχουν εντοπιστεί υπάρχοντες χώροι για κάθε αθλητισμό ώστε να διασφαλιστεί ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Νεολαίας θα προσαρμοστούν στο τοπικό περιβάλλον μεγιστοποιώντας τους υφιστάμενους, προσωρινούς ή κοινόχρηστους χώρους, όπως ένας προσωρινός χώρος χόκεϊ, ένα παράκτιο πρόγραμμα για κανό και κωπηλασία και η πρώτη παραλία ξεκινήστε και κολυμπήστε για το μοντέρνο πεντάθλο στο YOG.

Για να εξασφαλιστεί η ευθυγράμμιση με την ελίτ του μονοπατιού, όλα τα αθλήματα θεωρούνται με τη φυσική εξέλιξη του αθλητή στο μυαλό. Κάθε Διεθνής Ομοσπονδία έχει προτείνει μορφές για το Dakar 2022 που αντιπροσωπεύουν μια φυσική εξέλιξη στην καριέρα των νέων αθλητών και στην ολυμπιακή σκηνή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλήρες πρόγραμμα εδώ: