MERCEDES BENZ B CLASS 1 1
MERCEDES BENZ B CLASS 1 1

Την κορυφαία διάκριση στο χώρο της ασφάλειας κατάφερε να πάρει η νέα γενιά της Mercedes-Benz B-Class. Πρόσφατα ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP υπέβαλε τη νέα B-Class σε δοκιμές πρόσκρουσης και της απένειμε την ανώτατη βαθμολογία των πέντε αστέρων. Το μοντέλο, που πρόσφατα έκανε και την εμφάνιση του και στην Κυπριακή αγορά, απέδειξε για μια ακόμη φορά την κυριαρχία τoy γερμανικού εργοστασίου στο χώρο της ασφάλειας.

Πιο αναλυτικά, στη μετωπική πρόσκρουση ο θάλαμος επιβατών της νέας B-Class παρέμεινε ακλόνητος, ενώ καλή κρίθηκε η προστασία που είχαν τα γόνατα και οι μηροί του οδηγού και του συνοδηγού. Εξαιρετικά αποτελέσματα και στη μετωπική πρόσκρουση σε εμπόδιο πλήρους επιφάνειας αφού η προστασία του οδηγού κρίθηκε επαρκής για όλες τις κρίσιμες περιοχές του σώματος. To ίδιο και στην πλευρική πρόσκρουση σε εμπόδιο αλλά και σε πάσσαλο. Όσον αφορά την οπίσθια σύγκρουση, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα εμπρός και πίσω καθίσματα μαζί με τα προσκέφαλα τους είναι σε θέση να προστατέψουν επαρκώς τον αυχένα οδηγού και επιβατών.

Οι ανήλικοι επιβάτες ηλικίας 6 και 10 ετών μέσα σε μια B-Class είχαν καλή ή επαρκή προστασία, ενώ χωρίς κανένα πρόβλημα για τα παιδιά ενώ από καλή έως επαρκής κυμάνθηκε η προστασία για το κεφάλι του πεζού πάνω στο καπό. Το ίδιο και για την προστασία που προσφέρει ο προφυλακτήρας στα πόδια και στη λεκάνη του πεζού.

Σε όλα αυτά βοήθησε φυσικά και η μακρά λίστα με τα βοηθητικά συστήματα ασφαλείας που εφοδιάζει η Mercedes Benz τα μοντέλα της. Από τα πιο απλά, όπως η υπενθύμιση για την πρόσδεση των εμπρός και πίσω ζωνών και η απενεργοποίηση του αερόσακου του συνοδηγού όταν τοποθετηθεί εμπρός παιδικό κάθισμα, μέχρι τα το στάνταρ σύστημα αυτόματης πέδησης που μπορεί να εντοπίζει πεζούς, ποδηλάτες και οχήματα αλλά και η κάμερα που αναγνωρίζει τα όρια ταχύτητας, ο περιοριστής ταχύτητας και η υποβοήθηση παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Η νέα Mercedes-Benz B-Class βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους της CiC και προσφέρει μεγαλύτερους χώρους, περισσότερη πρακτικότητα και τεχνολογία αιχμής. Μια καθολική ανανέωση για το μοντέλο που διατηρεί τα καινοτόμα χαρακτηριστικά της προηγούμενης γενιάς προσφέροντας ένα πιο δυναμικό παρουσιαστικό, περισσότερη απόδοση στο δρόμο, ευελιξία και περισσότερη άνεση.

Στην Κυπριακή αγορά προσφέρεται με δύο κινητήρες σε τέσσερις παραλλαγές. Αρχικά ο δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας με δυο επιλογές απόδοσης, 150 και 190 ίππων με 320 και 400Nm ροπής αντίστοιχα και αυτόματο κιβώτιο. Παράλληλα, η νέα B-Class προσφέρεται επίσης και με δυο κινητήρες βενζίνης τεσσάρων κυλίνδρων, επίσης με δυο επιλογές απόδοσης των 136 και 163 ίππων. Η βασική τιμή εκκίνησης για τη νέα B-Class ανέρχεται στα €22,500.