22.7 C
Limassol
Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2025
Περισσότερο

    Πέμπτος στον Παγκόσμιο Κ23 Ελληνορωμαϊκής ο Νίκος Ντούνιας

    Μία ανάσα από το βάθρο βρέθηκε ο Νίκος Ντούνιας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U23 στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας.

    Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στη διοργάνωση, κατακτώντας την 5η θέση στην κατηγορία των 130 κιλών της ελληνορωμαϊκής.

    Αυτή η εντυπωσιακή προσπάθεια δείχνει τις τεράστιες δυνατότητές του και επιβεβαιώνει την ιδιότητά του ως ανερχόμενου αστέρα στο άθλημα. Ο Δούνιας ξεκίνησε τις προσπάθειές του τη Δευτέρα (17/10).

    Στην αρχή έμεινε έκπληκτος από τον Τούρκο αθλητή Fatih Bozkurt, ο οποίος τελικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Και επέστρεψε την Τρίτη (18/10) στη ρεβάνς, όπου κέρδισε με 13-11 τον Τσέχο Μαρσέλ Αλμπίνι και κέρδισε το εισιτήριο για τον «μικρό» τελικό.

    Εκεί συνάντησε τον Ούγγρο Ντάριουζ Ατίλα Βίτεκ, ο οποίος έχει να επιδείξει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ευρώπης και την τρίτη θέση στην κατηγορία των Ανδρών. Ο Ούγγρος κυριάρχησε από την αρχή και έφτασε στη νίκη με τον Νίκο Ντούνια, που έχει ακόμα δύο χρόνια μπροστά του στο συγκεκριμένο ηλικιακό επίπεδο, να κατακτά την πέμπτη θέση.

    Στα ρεπεσάζ ο Σωτηριάδης

    Ο Γιώργος Σωτηριάδης δεν τα κατάφερε στη φάση των «16» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και ηττήθηκε με 5-2 από τον Πουκλαβετς στα 72 κιλά. Ο Κροάτης πρωταθλητής μπήκε καλύτερα στο ματς και παρά την αξιέπαινη αντίδραση του Σωτηριάδη κέρδισε το παιχνίδι.

    Αρχικά ο Σωτηριάδης, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα επικράτησε με τεχνική υπεροχή του Γκαρσία από την Γουατεμάλα. Η προσπάθεια του θα συνεχιστεί την Τετάρτη (19/10), καθώς στα ρεπεσάζ θα αντιμετωπίσει τον Ντάιγκο Κομπαγιάσι από την Ιαπωνία. Σε περίπτωση νίκης θα παίξει για το χάλκινο μετάλλιο με τον Βικάς Βικάς από την Ινδία.

    Ηττήθηκαν στα προημιτελικά Τσιόβολος και Παγκαλίδης

    Εν τω μεταξύ, στα προημιτελικά σταμάτησε η πορεία του Ηλία Παγκαλίδη και του Αποστόλη Τσιόβολου. Ο Τσιόβολος στα 97 κιλά αντιμετώπισε τον Βραζιλιάνο Άλβες και σε ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι ηττήθηκε με 3-1.

    Στα 82 κιλά ο Ηλίας Παγκαλίδης αντιμετώπισε τον Σουηδό Άλγκρεν και ηττήθηκε με 5-3. Ο Παγκαλίδης ξεκίνησε την ημέρα με νίκη 2-1 απέναντι στον Χακομπιάν από την Αρμενία, ενώ στη συνέχεια νίκησε εύκολα τον Εστέβεζ Μαρίν από την Ισπανία.

     

    Social Media Banners Dance 700px

    Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

    • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
    • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    713ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

    ΝΕΑ ΜΕΛΗ