16 C
Limassol
Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025
Περισσότερο

    Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για τον Marquez

    Ο πρωταθλητής του MotoGP. Marc Marquez, έπαιξε με την τύχη του αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη στην Αυστραλία την περασμένη Κυριακή. Ο Marquez, που κλείδωσε τον έκτο του τίτλο στο MotoGP στον αγώνα στην Ταϊλάνδη πριν από τρεις εβδομάδες, προσπέρασε τον Vinales στην κύρια ευθεία του τελευταίου γύρου στο Phillip Island. Από την πρώτη στιγμή ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2019 βρέθηκε στην “καρδιά” μιας απίστευτης μάχης ανάμεσα σε εννέα αναβάτες που προσπαθούσαν να βρουν το ιδανικό πλασάρισμα για τη συνέχεια.

    Πιέζοντας την Yamaha του μέχρι τα όρια της, ο Vinales έχασε τον έλεγχο στο σημείο Lukey Heights της παραλιακής πίστας, χαρίζοντας στον Βρετανό Cal Crutchlow την δεύτερη θέση στο βάθρο για χάρη της LCR Honda, με τον ντόπιο ήρωα Jack Miller να τερματίζει τρίτος για χάρη της Pramac Ducati.

    «Γνώριζα πως αν δεν τα έβαζα κάτω, στους τελευταίους τέσσερεις γύρους, μπορούσα να αρπάξω την νίκη» δήλωσε ο Marquez, που ξεκίνησε τρίτος στο grid.  «Ρισκάραμε με μαλακά ελαστικά πίσω. Ήταν κατεστραμμένα στο τέλος αλλά κρατήσαμε μέχρι την νίκη».

    Ο Marquez, που κέρδισε για 55η φορά στην κορυφαία κατηγορία, ξεπέρασε τον τεράστιο Mick Doohan στις συνολικές νίκες, και είναι μόνο πίσω από τους δυο κορυφαίους όλων των εποχών, Valentino Rossi (89) και Giacomo Agostini (68).

    Ο 26χρονος Ισπανός ήταν αδίστακτος για ακόμη ένα σαββατοκύριακο, κερδίζοντας για πέμπτη συνεχόμενη φορά φέτος, που αποτελεί το καλύτερο του σερί από το 2014. Ο Rossi τερμάτισε όγδοος για την Monster Yamaha μετά που προκρίθηκε τέταρτος στον 400ο του αγώνα, ενώ σε κάποιο σημείο βρέθηκε και στην πρωτοπορία.
    Στην εκκίνηση του αγώνα ο Danilo Petrucci είχε high-side μετά από επαφή με τον Marquez, μαζεύοντας και τον Γάλλο Fabio Quartararo στον δρόμο του. Ευτυχώς όμως, δεν χτύπησε κανείς, κάτι για το οποίο φοβούνταν πολλοί καθώς η πίστα αυτή είναι γνωστή για τα άσχημα ατυχήματα και τραυματισμούς της. Ο Rossi απέφυγε το χάος και άρπαξε την πρωτοπορία, πριν την χάσει από τον Crutchlow. Στην συνέχεια πρώτος πέρασε ο Vinales, 18 γύρους πριν από το τέλος, ενώ δεύτερος πέρασε και ο Marquez, ξεκινώντας έτσι το κυνήγι της νίκης. Στον τελευταίο γύρο ο Ισπανός πέρασε πρώτος, αναγκάζοντας τον Vinales να ρισκάρει τα πάντα στο τέλος, πέφτοντας από την μηχανή του, και χαρίζοντας την δεύτερη θέση στον Crutchlow. Τρίτος τερμάτισε ο Jack Miller μπροστά από τους συμπατριώτες του.

    Με τη νίκη αυτή και με τη Honda να στοχεύει πλέον στο “triple-crown”, η Repsol Honda Team βρίσκεται έναν μόλις βαθμό πίσω από την Ducati Team στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

    Αποτελέσματα

    1 Marc Marquez          Honda             40m43.729s
    2 Cal Crutchlow           LCR Honda     +11.413s
    3 Jack Miller                Pramac Ducati+14.499s
    4 Francesco Bagnaia  Pramac Ducati+14.554s
    5 Joan Mir                   Suzuki             +14.817s
    6 Andrea Iannone       Aprilia              +15.280s
    7 Andrea Dovizioso     Ducati              +15.294s
    8 Valentino Rossi        Yamaha           +15.841s
    9 Alex Rins                  Suzuki             +16.032s
    10 Aleix Espargaro      Aprilia              +16.590s

    Social Media Banners Dance 700px

    Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

    • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
    • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    702ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

    ΝΕΑ ΜΕΛΗ