Παυλος Μυλωνάς- Σωστά ενήργησε η ΚΟΕ- Δίκαιη κατανομή χρημάτων του φορολογούμενου

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Παύλος Μυλωνάς μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για το θέμα των χορηγιών στους αθλητές και για τα όσα διαδραματίστηκαν χθες.

 

Ο κ.Μυλωνάς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αυτό που θέλουν να διασφαλίσουν ως επιτροπή είναι ότι γίνεται δίκαιη κατανομή των χρημάτων του φορολογούμενο πολίτη ενώ τόνισε ότι η ΚΟΕ ενήργησε όπως έπρεπε στην προκειμένη περίπτωση.
«Μετά την δημοσιοποίηση των αθλητών μας και με αφορμή την επόμενη Ολυμπιάδα, ήταν μια καλή αφορμή για να έρθουν εκεί στην Επιτροπή όλοι για δούμε τι γίνεται. Ήρθαν δύο αθλητές, ο Γιώργος Αχιλλέως και ο Μάριος Γεωργίου και αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι πρόκειται για ένα μηνιαίο επίδομα της τάξεως των 450 ευρώ τον μήνα. Οι ομοσπονδίες έστειλαν εισηγήσεις. Υπήρχαν περιπτώσεις ομοσπονδιών που έστειλαν μέχρι και 7 άτομα, από την ΚΟΕΑΣ ήταν περισσότεροι οι αθλητές για την λίστα αυτή” το σχόλιο Μυλωνά που τόνισε ότι τους λέχθηκε ότι αθλητής κάνει τον ντελίβερι για να ζήσει και σίγουρα θα έπρεπε να είναι στη σχετική λίστα.

“Ανακαλύψαμε ότι πράγματι εφαρμόστηκαν τα κριτήρια. Αυτό που παραμένει ανοικτό είναι να μάθουμε ποια είναι τα κριτήρια και θα μας στείλουν όπως επίσης και τις επιλογές αθλητών που είχαν ενώπιον τους στην ΚΟΕ. Από την πλευρά των αθλητών υπάρχει η άποψη ότι δεν είναι όλοι το ίδιο. Ο Αχιλλέως μας είπε ότι δεν τα έχει ανάγκη τα χρήματα και συζήτησε με τους ανθρώπους και τα βρήκε. Πρέπει να μάθουμε τι έγιναν και τα χρήματα από το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή» και μιλάμε για πολλά λεφτά. Σε γενικές γραμμές χρειάζεται σεβασμός και πρέπει να επιδεικνύεται σε αυτούς τους ανθρώπους που μας κάνουν περήφανους. Όχι ο σεβασμός να υπάρχει μόνο στα λόγια και μόνο στις χαρές και στις επιτυχίες να βγάζουμε φωτογραφίες. Θέλει λεπτούς χειρισμούς το θέμα και έλεγχος και θα γίνει αυτός ο έλεγχος».

Πηγη Super Sport fm


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube