Παύλος Κοντίδης «Είμαι πολύ ικανοποιημένος»

92
Flash Interview
Flash Interview

Από το Άαρχους της Δανίας ο Παύλος Κοντίδης μιλάει για την εξέλιξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας και την έως τώρα μάχη του στα σκάφη τύπου Laser

Μέρα ξεκούρασης η Δευτέρα (06/08) για τους 165 ιστιοπλόους που μετέχουν στην κατηγορία Laser του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Άαρχους της Δανίας. Πρόκειται για την πολυπληθέστερη κατηγορία της διοργάνωσης η οποία θα μοιράσει τις πρώτες 14 κάρτες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020.

«Το τέλος των προκριματικών με βρίσκει πολύ ικανοποιημένο για το γεγονός πως δεν έκανα κάποιο μεγάλο λάθος, έτσι δεν είμαι ‘φορτωμένος’ με πολλούς βαθμούς ποινής που θα πρέπει να ξεφορτωθώ. Θα είμαι σημαντικό για τα τελικά» δηλώνει από τη Δανία ο Κοντίδης, ο οποίος είχε μια πρώτη θέση, δύο δεύτερες, μια τρίτη, μια έβδομη και μια όγδοη, με αποτέλεσμα να χρεωθεί 15 βαθμούς ποινής (διαγράφεται η όγδοη θέση ως η χειρότερη) και να βρίσκεται στην πέμπτη θέση, ισόβαθμος με τον τέταρτο Burton και έξι βαθμούς μπροστά από τον έκτο Hanson.

«Την Τρίτη ξεκινούν τα τελικά. Ο πραγματικός πόλεμος δηλαδή. Είναι τέσσερις κούρσες προγραμματισμένες και κατόπιν οι πρώτοι δέκα θα τρέξουν στην κούρσα μεταλλίων της Παρασκευής (10/08). Αν βγούνε όλες οι κούρσες κανονικά, την Πέμπτη θα έχουμε πάλι ρεπό» εξηγεί ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, που από τον κόκκινο προκριματικό στόλο προκρίθηκε στον χρυσό, που διεκδικεί τις κάρτες Ολυμπιακής πρόκρισης, τις θέσεις της κούρσας μεταλλίων και τα μετάλλια.

Μέσα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Άαρχους ο Κοντίδης στοχεύει να προκριθεί για τέταρτη φορά στην καριέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δύο χρόνια πριν το ραντεβού στο Τόκυο το 2020. Στη Δανία θα δοθούν 14 κάρτες για τα Laser, από τις 35 που θα δοθούν συνολικά. «Θα τις πάρουν οι 14 πρώτες χώρες. Επί παραδείγματι, η Αυστραλία που έχει τώρα τρεις αθλητές στην πεντάδα, θα πάρει μια κάρτα, όχι τρεις. Εκτιμώ ότι πάνω κάτω οι πρώτοι είκοσι θα προκριθούν, σε μια πιο δύσκολη διαδικασία σε σχέση με το παρελθόν» εξηγεί ο Κύπριος Ολυμπιονίκης.

Για το 2018 τον Κοντίδη χορηγούν η ΟΠΑΠ Κύπρου, το Λεβέντειο Ίδρυμα, η Πετρολίνα  και η RCB Bank, ενώ υποστηρικτές είναι το Stelios Foundation και η Vita Group.