Πάθος, αγωνιστικότητα και επίτευξη στόχων, χαρακτήριζε το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Προσανατολισμού στη Κύπρου.

2nd Cyprus International Orienteering Festival – Ένα μοναδικό γεγονός με θέμα τον προσανατολισμό, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενές μέρες . Ξεκινούσε από το ανατολικότερο ελεύθερο άκρο της Κύπρου, που βρέχετε από την Μεσόγειο θάλασσα, την περιοχή  Κόλπου του Κόννου, που βρίσκετε τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά της Αγίας Νάπας, στο δρόμο μεταξύ Κάβο Γκρέκο και Πρωτάρα, έως τα κυπριακά καταπράσινα λιβάδια των γειτονικών χωριών, του Κόρνου, του Μαθίιατη, τη Σία, και στις πευκόφυτες περιοχές του χωριού Δελίκηπος με τις αιωνόβιες του ελιές. Συνέχιζε στην πόλη της Λάρνακας με την χαρακτηριστική δόμηση στην τουρκική παλαιά συνοικία της περιοχής Πιαλέ Πασά, μέχρι το παραδοσιακό πετρόκτιστο χωριό των Λευκάρων, αποτελούσαν τα σημεία εξόρμησης για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Προσανατολισμού, το πενθήμερο 16 έως 20 Μαρτίου.

Σχεδόν 250 λάτρης του αθλήματος του προσανατολισμού από 22 διαφορετικές χώρες ταξίδευσαν στην Κύπρο για να λάβουν μέρος στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Προσανατολισμού.

Συγκεκριμένα φέτος υπήρξαν εγγεγραμμένοι συνολικά 250 συμμετέχοντες στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Προσανατολισμού  αυτές τις ημέρες από 22 διαφορετικές χώρες, όπως: Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Κροατία, Κύπρος, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία , Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ο νεότερος αγωνιζόμενος ήταν 7 ετών και ο μεγαλύτερος σε ηλικία 85 ετών.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ορειβασίας, Αναρρίχησης, Προσανατολισμού και SkyrunningΚ.ΟΜ.Ο.Α.Α.Π., που προεδρεύει σε αυτή ο εξαιρετικός Παύλος Γεωργιάδης και διοργανώθηκε από το σωματείο « ORIENTACTION CLUB» με πρόεδρο τον Μιχάλη Σαββίδη ο οποίος το 2010 ξεκίνησε τον τοπικό σύλλογο προσανατολισμού Orientaction. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι  μέχρι το 2010 ο προσανατολισμός γινόταν από μέλη των Βρετανικών Βάσεων, η UNFICYP και συμμετείχαν σε αυτό και κάποιοι Κύπριοι.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη που μας έδωσε ο Μιχάλης Σαββίδης στο σχετικό βίντεο που ακολουθεί.

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιείται κάθε ΔΥΟ χρόνια και σε διαφορετικό μέρος της υπέροχης Κύπρου κάθε φορά, ενώ η επόμενη προγραμματίζεται να γίνει στα μέσα του 2024.

Η διοργάνωση και τα αγωνίσματα.

Υπήρχαν εννέα διαφορετικά αγωνίσματα κάθε μέρα, διαμορφούμενα ανάλογα με το επίπεδο του κάθε διαγωνιζόμενου.

Πραγματοποιήθηκαν τέσσερα αγωνίσματα Μέσης απόστασης «Τύπος Δάσους» που μετρούσαν για τις συνολικές τοποθετήσεις (Ημέρα 1 – Κόλπος Κόννου, Ημέρα 2 – Δελίκηπος, Ημέρα 3 – Σία, & Ημέρα 4 – Σία/Ματιάτης).

Βρείτε επίσης: Φωτογραφίες από την 4η Ημέρα Σία και Μαθιάτης κατά το 2nd Cyprus International Orienteering Festival

Επιπρόσθετα το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε και διασκεδαστική βραδινή εκδήλωση τύπου «Harris» στην περιοχή Πιαλέ Πασά της Λάρνακας.

Βρείτε επίσηςΦωτογραφίες από την βραδινή εξόρμηση στην περιοχή Πιαλέ Πασά της Λάρνακας

Η τελευταία μέρα, η Day 5, ήταν μια αστική εκδήλωση SPRINT που πραγματοποιήθηκε στα Λεύκαρα και ήταν μια διοργάνωση, με ξεχωριστά βραβεία.

Βρείτε επίσης: Φωτογραφίες από την αστική εκδήλωση SPRINT στα Λεύκαρα

Ακολουθούν τα τελικά αποτελέσματα των αγώνων:

RESULTS – CIOF 2022 Days 1-4

RESULTS-Day-5-Sprint-Lefkara-20-March-22

RESULTS – Night Fun Pairs Harris Event

Δείτε φωτογραφίες από τις απονομές: Τελετή βράβευσης 2nd Cyprus International Orienteering Festival

Τα συνολικά βραβεία και μετάλλια του σπριντ φιλοτεχνήθηκαν ειδικά από την ταλαντούχα κεραμίστρια Χριστιάνα Θρασυβουλίδου από τη Λεμεσό.

Πάθος, αγωνιστικότητα και επίτευξη στόχων, χαρακτήριζε το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Προσανατολισμού στη Κύπρου.

 

Ποια ήταν τα άτομά που κρύβονται πίσω, από αυτή την μεγάλη διοργάνωσή, και ποιος ο ρόλος που διατέλεσαν.

Το Orientaction Club συμμετείχε με μια ντουζίνα μέλη μεταξύ εκ των οποίων η Χρύση Αυγουστή και ο Κυριάκος Μιχαηλίδης. Συμμετείχε επιπλέων και ο Δημήτρης Κακογιάννης από τους Skyrunners.

Δείτε τι μας ανάφερε η Χρυσή Αυγούστη.

Σημαντικό είναι, να τονίσουμε και τα άτομα που εργάστηκαν για να γίνει αυτό το γεγονός. Πρόκειται για την Ms Diana Bridger που είχε τα καθήκοντα της γενικής συντονίστριας αλλά και τα μέλη της τεχνικής επιτροπής των αγώνων. Τα μαθήματα σχεδιάστηκαν από τον κ. Peter Smith και την Diana Bridger ενώ οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης στην εκκίνηση ήταν ο κ. Michael O’Donnell και ο κ. Wayne Butler (που και οι δύο πέταξαν από την Ιρλανδία ειδικά για αυτήν την εκδήλωση) και ο κ. Philip Beardwood. οπού μας παραχώρησαν και τη συνέντευξη που ακολουθεί, εξηγώντας μας την σημαντικότητα των καθηκόντων τους για τη σωστή τήρηση των κανονισμών.

Θα πρέπει να αναφέρουμε και τον σημαντικό ρόλο που είχε η συμβολή της «Εταιρίας της Τουριστικής Ανάπτυξης της Λάρνακας», που στάθηκε αρωγός και διπλά στην οργάνωση, και στο σημείο αυτό παραθέτουμε δηλώσεις από τη συνέντευξη του μέλους της εταιρείας Βίκτωρα Μαντοβάνη.

Στους δύσκολους καιρούς που βαδίζουμε η συμβολή των χορηγών σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις θεωρείτε απαραίτητο και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας, Αγωνιστικής Αναρρίχησης & Προσανατολισμού Κ.ΟΜ.Ο.Α.Α.Π. , τους ευχαριστεί μεσώ του άρθρου μας για την προσφορά τους αυτή . Πρόκειται για την ασφαλιστική εταιρεία TRUST, και τον ΟΠΑΠ Κύπρου, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ, MTS, Mountain Sports & Rescue Cyprus, PETZL, Cactus Hotel, Κοινοτικό Συμβούλιο Δελήκηπου και Δήμο Λευκάρων.

Παρακάτω βρείτε δηλώσεις στα βίντεο που ακολουθούν, άλλα και μερικά σχόλια που απέστειλαν με email ορισμένοι από τους συμμετέχοντες: 

 

«Σε ένα σύντομο για να ευχαριστήσω τον εαυτό σας, τον Peter και τα άλλα μέλη της οργανωτικής ομάδας για την εξαιρετική δουλειά στην πραγματοποίηση μιας πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης που μου άρεσε πολύ.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία των ξένων διαγωνιζομένων, σε σύγκριση με τους ελάχιστους Κύπριους που έλαβαν μέρος.

Τις καλύτερες ευχές»

Δημήτρης Κακογιάννης

 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς και τους υπόλοιπους διοργανωτές για μια καταπληκτική εκδήλωση που όλοι απολαύσαμε πάρα πολύ. Ο προσανατολισμός ήταν εξαιρετικός (αν και προκλητικός για τις περιορισμένες μου ικανότητες) και μας άρεσε.

Η συνολική οργάνωση ήταν εξαιρετική και πάντα νιώθαμε ότι υπήρχε κάποιος πρόθυμος να μας ακούσει. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να μείνουμε μέχρι το τέλος της τελετής για να σας ευχαριστήσουμε προσωπικά, καθώς έπρεπε να σπεύσουμε να φτάσουμε στην πτήση μας.

Ελπίζω να σας δούμε σύντομα σε μια εκδήλωση προσανατολισμού στο Ισραήλ,»

Izhar και η υπόλοιπη οικογένεια Bar-Gad

«Ευχαριστώ την Νταϊάνα, τον Πίτερ και την ομάδα, για πέντε εξαιρετικές ημέρες ποικίλου προσανατολισμού. Απόλαυσα πολύ.»

Ντάρεν Μπέικερ

«Τι όμορφο χωριό για να διαγωνιστείς. Μεγάλη διασκέδαση. Ευχαριστώ.»

Ελέιν Μπέικερ

«Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για μια όμορφη εβδομάδα.»

Damir, Ivana & Jan Gobec

«Τι τρομερή διασκέδαση – ευχαριστώ πολύ x»

Φιόνα Κλαφ

«Θέλω να πω για άλλη μια φορά πόσο υπέροχο ήταν το φεστιβάλ, εξαιρετική οργάνωση, υπέροχοι χάρτες και υπέροχη διασκέδαση!»

Ίαν Χάινς

«Ευχαριστούμε πολύ για άλλη μια φορά για αυτό το υπέροχο γεγονός! Περάσαμε υπέροχα εκεί!»

Μάρκους Σμιντ

«Υπέροχο. Ελπίζω να παρευρεθώ την επόμενη χρονιά.»

Λίζα Μισλί

 «Παρά τον καιρό, χάρηκα πολύ που βρίσκομαι εδώ για τον διαγωνισμό και ανυπομονώ για το επόμενο CIOF που θα διοργανώσετε.»

Maria Pia Virgolini

«Ήταν φανταστικό, σας ευχαριστώ για όλα. Τα λέμε σε 2 χρόνια.»

Χαλίνα Μπιζιούκ

«Ήταν υπέροχα και πολύ ωραία εδάφη.»

Marcel & Ursula Ruppenthal

«Είμαστε όλοι ασφαλείς σπίτι! Ευχαριστούμε εσάς και την ομάδα σας για τον υπέροχο χρόνο στην Κύπρο!

Θα επιστρέψουμε.»

Jolanda Wehrli – Swiss O Tours

«Ευχαριστώ πολύ. Το απολαύσαμε.»

Edit Daniel

 

 

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube