Διονύση Γάγγα Oλυμπιακό Κϊνημα και Διεθνής Πολιτική
Διονύση Γάγγα Oλυμπιακό Κϊνημα και Διεθνής Πολιτική

Η διαχρονική σχέση Ολυμπιακού Κινήματος και Ολυμπιακών Αγώνων με την Διεθνή, αλλά και την εθνική Πολιτική, αποτελούσε πάντα ένα γεγονός με μεγάλη σημασία και καταλυτική επίδραση στην ιστορία του Θεσμού. Η σχέση αυτή υπήρξε πάντοτε ταραγμένη, με κάθε πλευρά να προσπαθεί να επιβάλει, με κάθε τρόπο, τις δικές της Αρχές και στόχους επάνω στην άλλη, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες που ζούμε σήμερα.

Αυτήν την συγκρουσιακή συνύπαρξη, καταγράφει και αναλύει, με την πολυετή εμπειρία του από την συμμετοχή του στο Ολυμπιακό Κίνημα, ο Διονύσης Γάγγας, γνωστός για την δράση του στα ελληνικά αθλητικά δρώμενα, σε ένα βιβλίο που παρουσιάζουν Εκδόσεις Ι.ΣΙΔΕΡΗΣ, στις 17/12, 18:30, στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Τον συγγραφέα πλαισιώνουν στο πάνελ παρουσίασης, προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας όπως η Βουλευτής Χανίων και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ομότιμος Καθηγητής Διεθνών Σπουδών, Στέλιος Περράκης, η Καθηγήτρια νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Χριστίνα Κουλούρη και ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Κων/νος Φίλης.